Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hemogram........
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHemogram........

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cnn-cll Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Konu: Hemogram........
    Gönderim Zamanı: 02 Ara 2009 Saat 14:40
4 aylık kızım assagıdaki hemogram sonucu doktor baya bir demir eksikliği var dedi. demir ilacı verdi santofer ve multi tab. vitamin verdi.

WBC    7.4
RCB     3.91
HGB     9.7
HCT     30.0
PLT      403
PCT     0.282
MCV    76.7
MCH    24.8
MCHC  32.3
RDW    15.0
MPV      7.0
PDW     9.8
%LYM     77.5
%MON    7.7
%GRA     14.8
LYM         5.7
MON        0.6
GRA         1.1

kwmikleri güçsüz diye devit3'ün iğnesini yaptı bu iğnenin süresi nedir belli bir süreden sonra iğneyi tekrar yaptırmam gerekir mi yada damlasına devam etmem gerekir mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117963
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2009 Saat 16:46
Normalin alt sınırında, demiri biraz kullan bakalım. Dikkat et, ateşli bir hastalık farkettiğinizde hemen kesin, Devit3 ağızdan içirilsede aynı etkiyi yaratır,,, İğne olarak vurmak resmen gaddarlık..
Yukarı Dön
cnn-cll Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2009 Saat 17:38
Cok tesekkür ederim yardımcı olduğunuz için. Birde benim bebegim 10 gün önce falan hasta oldu öksürük burun tıkanıklıgı falan vardı ilk hastaneye götürdüğümüzde peditus şurup verdi bir kaç gün sonra daha kötü oldu tekrar götürdük bronşları dolmuş dedi 20 dakka hava buhar verdik. birde ventolin şurup verdi istemeye istemeyede olsa 5-6 kez falan istemeye istemeye kullandım bunların bebeklere muhakkak zararı var böyle durumlarda şurup yerine ne yapabiliriz? bebegim 4 ay 10 günlük oldu. birde demir ilaçları ateşli hastalıga neden mi oluyor? yoksa ateşli hastalık olursa kullanmak tehlikeli mi oluyor?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2009 Saat 17:54
Demir, mikroplar için "büyüme hormonu" gibi etki gösterirler. Hastalığın derecesini arttırırlar, Peditus, öksürüğü bastırdığı için daha kötü oldunuz.. Ventolin "astım" ilacıdır, sizin durumda yeri yoktur...
Yukarı Dön
zlemyayl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 179
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2009 Saat 15:14
sayın hocam.. HAZIR VİTAMİN VE eksikliklerinden forum açılmışken -- KIZIM 5 YAŞINDA-KAN BAKTIRARAK BELGELENMİŞ BİR VİTAMİN EKSİKLİĞİ YOK AMA--kış ayları güneşten yararlanamadığımız aylar ve evimiz zaten hiç güneş IŞIĞI  almıyor.. hastalıklardan korumada da etkili olduğu söylenen  D VİTAMİNİNİ süt-neskuik-peynir gibi şeylerden almak yeterlimi ??yoksa kış aylarında ara ara bizde divit takviyesi yapıp içelim ve içirelimmi çocuklara.. bide HASTALIK DURUMLARINDA A VİTAMİNİ ÇOK İŞE YARAR DEDİ bir dr. yakınım.. doğrumudur.. kızıma A VİTAMİNİNİ NASIL VE NEŞEKİLDE TAKVİYE EDEBİLİRİM..???
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2009 Saat 11:53
A vitamini eksikliğinde, Kızamık hastalığının ağır geçtiği bilinir. Etli-yağlı beslenenlerde olmaz. Ancak, Afrikada, mülteci kaplarında resmi çekilen sıska çocuklarda saptanmıştır. A vitamininden ziyade, D vitamini daha önemli, zaten şurupların çoğu, A ve D vitaminlerini bereber bulundurur.. Kutusuna bakarak verebilirsiniz.
Yukarı Dön
sayra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2009 Saat 12:10
hocam benim oğlumda 14 aylık demir eksikliği var ferro sanol şurup kullanıyorum 1 aydır ancak dişlerinde kararma oldu daha evvel damlasını kullandım fakat bir sorun olmamıştı şurubu bırakıp yerine vitamin alsam vimin c adında demir eksikliğinde de kullanılan vitamin olduğunu duydum ne önerirseniz onu yapıcam zira dişlerine çok canım sıkılıyor şimdiden teşekkürler..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2009 Saat 12:27
Et alabilen ailelerin çocuklarında "demir" gerekmez...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.