|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Evlatkokusu ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mar 2017 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 70 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Evlatkokusu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Mar 2017 Saat 21:06 |
Kadir hocam bılgılerınıze ıhtıyacım var oğlum uç bucuk yasında kan Tahlılı yaptırdım hocam bütün değerler sınırın ıcınde hgb sı ıse 11.7 Geldı doktor Hafıf kansızlık var Dedı demırıne baktılar 72 demır bağlama 226 ferrıtın 39,9 vıtamın b 12 300 Geldı doktor Hafıf kansızlık var ama ılaca gerek YÖK Bır ay sonra Gıne bakalım dedı tekrar yaptırdım ıkı ay sonra ordada hgb 10.7 referans 11/18hct 32.9 dusuk mcv 76 dusuk mch 24,7 dusuk Geldı hocam ıkı ayda demır deposu boşalırım yoksa başka Bır annemi turu olabılırmı dıgee degerlerı Hepsı normal hocam Bırde ortopedıye ayakları Iyce basıyor Dıye gıttık ayak agrılarıda oluyordu ordada hemogram ıstedıler ordada yapılan tahlılde hgb 10.7 referans 10.7/14.4 dıger değerler Hepsı normal hgb se orda normal Geldı hocam Bı değerlerde yasına göre anormallık Varmı hocam doktorumuz araştırılması lazım Dıyor Hafıf kansızlığın ne olduğu anlamak ıcın lutfen bılgı verın hocam
|
|
![]() |
|
Evlatkokusu ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mar 2017 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 70 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Evlatkokusu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Son yapılan tahlılde ortopedıyr götürdüğümüzdekı degerlerı yazıyorum hocam wbc 9,33 referans 5,5 15 hgb 10,7 referans 10,7 14,4 mcv 76 mch 73 plt 268 pdw 10.4 pct 0,24 mpv 9,1 mchc 33,0 lym% 31,3 mono% 7.4 neut%57,1eo%4,1baso%0,1mono0,69neut5,33 EO0,38 lym 2,92 RBC 4,26 hocam Sureklı gıttıgımız hastanede referans hgb 11 18 arası uç ay önce 11,6 ıdı kansızlık var demırıne baktılar ılaca gerek YÖK Dedıler ıkı ay sonra Gıne bakalım Dedı baktırdım aynı hastanede Bı sefer ıkı maılımde yazdığım Gıbı 10,7 E düşmüştü referans 1118 aradıydı ıkı ayda demır depoları bosalmaz Dedı aılede talasemı veya akdenız anemısı Varmı Dedı hemogram elektrosu Gıbı Bır test ıstedı yaptırmadım ortopedıye götürdüğüm hastanede yapılan değerlerde bu sekılde korkulacak Bırsey Varmı hocam ordada kanı 10 ,7 Geldı ama oranın referans ıcınde cvbımızı Beklıyorum hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu konu ile ilgili eski mailleri okuyun. HGB: yasina uygun, anemisi filan yok, doktor sahtekar..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Evlatkokusu
Hocam affınıza sığınarak Bırsey sormak Istıyorum çocuğuma ne zaman hemogram yapsalar neu%46 cıvarı Gelıyor bu yas çocuklarda normalmı Hafıf dusuk görünüyor hep bu en son yaptırdığımda neu%57 Geldı ordada referans 25 60 olduğu ıcın bu neu% Hafıf dusuk gelmesı sorun yaratırmı hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hicbir anlami yoktur. Once; WBC degerine bakacaksiniz... 1- Atesli bir hastalikta; WBC degeri dusuk ise, VIRAL bir hastalik var demektir. Bu durumda; NEU orani duser, LYM orani yukselir. 2- Atesli hastalik, bakteriel bir hastalik ise, DAIMA, WBC degeri cok yukselir.. Bu durumda, NEU orani daha da yukselir, LyM orani duser.. Sadece; NEU ve LYM oranlarina bakarak, HICBIR kan hastaligi icin yorum, YAPILAMAZ.. Siz bakmayin Turk cocuk doktorlarina. Hematoloji bilgileri son derecede azdir. Bazen de; siz hic farkinda olmadan cok basit, viral veya bakteriel hastaliklarda gecirebilirsiniz.. Bu durumlarda da, ufak-tefek oynamalar olur.. Bunlarin hicbirnin bir onemi yoktur. Esas aptallik, simdi Turkiye'de uygulandigi gibi, her hastadan gerekesiz yere Kan Sayimi istenmesi ve mevcut doktorlarin cahillikleri ile halkin kafasinin karistirilarak, aldatilmasidir. Cok okumaniz ve hatta NOT almaniz sarttir.. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|