|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Nihan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haz 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Ara 2017 Saat 17:09 |
Hocam merhaba,
Kızım 3.5 yaşında 1 haftalık gribi varken tekrar ateşlendi ve yeni bir hastalık dönemine girdik.Vücutta virus varken yeniden ateşlenmesi beni endişelendirdi ancak bakteriel bir durum değil gibi. Daha önce grip iken(temmuz ayında) hemogramda hgb 10.7 çıkmıştı enfeksiyon var diye önemsememiştim ancak şimdi kontrol için tekrarlayacağız .Tamamen iyileşmesini mi beklemeliyiz yoksa gribin başlangıcını takiben 10.günde kan değerleri normale dönmüş olur mu? Hocam bilgileriniz ve paylaşımlarınız o kadar değerli ki, kendimizi çok daha güvenli hissediyoruz. Yoksa streptokok A taşıyıcı olan çocuğum kalp romatizması mı olacak diye biz uyku uyumazken,yavrucağımı da antibiyotiğe boğardık herhalde. Allah sizden razı olsun...
|
|
![]() |
|
Nihan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haz 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Şaka gibi.5 Aralıkta ateşlenmişti ve çocuk iyileşti derken 16 Aralıkta koyu bir öksürük başladı(gece uyutmayan).Hastalığın sonu değil,yeni bir başlangıç gibi. bu 3.tur;biri bitmeden biri başlıyor.Kreşte 3.kışımız,daha iyi geçeceğini umuyordum.Boğazının resimlerini aşağıya koyuyorum.Kulağının biri çok kirli zar gözükmüyor ,temizlememiz gerek demişti doktor ama herhangi bir işlem yapılmamıştı.Kendim fenerle baktığımda kiri görüyordum ancak şu anda gözükmüyor;kendi kendine çıkmış olabilir mi? KBB ye götürmeli miyim?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
...ve atesi çıktı. Hocam daha tam iyilesemeden tekrar ateşinin çıkması normal mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117912 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arada; 11 gun var!! Ikinci bir viral hastalik olabilir.. Zaten resimde de goruldugu gibi, dili pembe.. Pas yok=Viral enfeksiyon. "....streptokok A taşıyıcı olan çocuğum kalp romatizması mı olacak .." Yazilarimi hic okumamis veya hic anlamamissiniz!!! Tasiyicilik durumunda, o cins; Streptokoklarda, dis zar olmadigi icin, vucut o cins Streptokoklari algilayamaz, hastalik olmaz, bagisiklik calismaz VE, hele "Kalp Romatizmasi" HIC OLAMAZ...Zira vucut o tip Streptokoklari gormuyor.. Kalp Romatizmasini; Turk doktorlarinin sandigi gibi; Streptokok'un kendisi olusturmaz.. Streptokoklara karsi vucudun urettigi bagisiklik maddelerinin, kalp zarina saldirmasi sonucu olusur. Zira, Kalp ic zari ile, Streptokoklarin dis zari yapi olarak birbirine cok benzerler. Bu yuzden, bir A-Grubu, Beta-Hemolitik Streptokok tesbit edildiginde, 1 aylik tedavi verilirki, 1 ay icinde tekrar Streoptokok alinip da, bu bagisiklik maddeleri kritik sinirin ustune cikmasinlar. Bazi ahmaklarin kafasi bu mekanizmayi anlamaktan acizdirler, boyle doktorlardan uzak durun. |
|
![]() |
|
Yanlış anlamışsıniz hocam; yazilariniz sayesinde streptokok A yi ogrendim ve bu sayede bahsettiginiz ahmaklara kanmayip ne biz uykularimizdan oluyoruz ne de cocugum antibiyotikle boguluyor demek istemiştim😊 Kulak kiri icin KBB ye gidelim mi hocam? Fenerle bakinca onceden gozukuyordu ama simdi gozukmuyor kir ama daha iceride olabilir mi?cok kuru demişti doktor. Saglikla kalin.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117912 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Su anda cocuk rahat ise kurcalamayin. Kulak kirlerinin cogu, banyo esnasinda, su buharinin etkisi ile eriyip akabiliyorlar. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|