Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hemogram
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhemogram

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 115
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: hemogram
    Gönderim Zamanı: 11 Ara 2017 Saat 17:09
Hocam merhaba,
Kızım 3.5 yaşında 1 haftalık gribi varken tekrar ateşlendi ve yeni bir hastalık dönemine girdik.Vücutta virus varken yeniden ateşlenmesi beni endişelendirdi ancak bakteriel bir durum değil gibi. Daha önce grip iken(temmuz ayında) hemogramda hgb 10.7 çıkmıştı enfeksiyon var diye önemsememiştim ancak şimdi kontrol için tekrarlayacağız .Tamamen iyileşmesini mi beklemeliyiz yoksa gribin başlangıcını takiben 10.günde kan değerleri normale dönmüş olur mu?
Hocam bilgileriniz ve paylaşımlarınız o kadar değerli ki, kendimizi çok daha güvenli hissediyoruz. Yoksa streptokok A taşıyıcı olan çocuğum kalp romatizması mı olacak diye biz uyku uyumazken,yavrucağımı da antibiyotiğe boğardık herhalde. Allah sizden razı olsun...
Yukarı Dön
Nihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 12:08
Şaka gibi.5 Aralıkta ateşlenmişti ve çocuk iyileşti derken 16 Aralıkta koyu bir öksürük başladı(gece uyutmayan).Hastalığın sonu değil,yeni bir başlangıç gibi. bu 3.tur;biri bitmeden biri başlıyor.Kreşte 3.kışımız,daha iyi geçeceğini umuyordum.Boğazının resimlerini aşağıya koyuyorum.Kulağının biri çok kirli zar gözükmüyor ,temizlememiz gerek demişti doktor ama herhangi bir işlem yapılmamıştı.Kendim fenerle baktığımda kiri görüyordum ancak şu anda gözükmüyor;kendi kendine çıkmış olabilir mi? KBB ye götürmeli miyim?

Yukarı Dön
Nihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 12:21
Yukarı Dön
Nihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 17:37
...ve atesi çıktı. Hocam daha tam iyilesemeden tekrar ateşinin çıkması normal mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117912
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 19:52
Arada; 11 gun var!!  Ikinci bir viral hastalik olabilir.. Zaten resimde de goruldugu gibi, dili pembe.. Pas
yok=Viral enfeksiyon.
  "....streptokok A taşıyıcı olan çocuğum kalp romatizması mı olacak .."
Yazilarimi hic okumamis veya hic anlamamissiniz!!!
Tasiyicilik durumunda, o cins; Streptokoklarda, dis zar olmadigi icin, vucut o cins Streptokoklari
algilayamaz, hastalik olmaz, bagisiklik calismaz VE, hele "Kalp Romatizmasi" HIC OLAMAZ...Zira vucut 
o tip Streptokoklari gormuyor.. 
Kalp Romatizmasini; Turk doktorlarinin sandigi gibi; Streptokok'un kendisi olusturmaz.. Streptokoklara karsi
vucudun  urettigi  bagisiklik maddelerinin, kalp zarina  saldirmasi sonucu olusur. Zira,  Kalp ic zari  ile,
Streptokoklarin dis zari yapi olarak birbirine cok benzerler. 
Bu yuzden, bir A-Grubu, Beta-Hemolitik Streptokok tesbit edildiginde, 1 aylik tedavi verilirki, 1 ay icinde
tekrar Streoptokok alinip da, bu bagisiklik maddeleri kritik sinirin ustune cikmasinlar. 
Bazi ahmaklarin kafasi bu mekanizmayi anlamaktan acizdirler, boyle doktorlardan uzak durun. 

Yukarı Dön
Nihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 23:31
Yanlış anlamışsıniz hocam; yazilariniz sayesinde streptokok A yi ogrendim ve bu sayede bahsettiginiz ahmaklara kanmayip ne biz uykularimizdan oluyoruz ne de cocugum antibiyotikle boguluyor demek istemiştim😊 Kulak kiri icin KBB ye gidelim mi hocam? Fenerle bakinca onceden gozukuyordu ama simdi gozukmuyor kir ama daha iceride olabilir mi?cok kuru demişti doktor. Saglikla kalin.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117912
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 23:39
Su anda cocuk rahat ise kurcalamayin. Kulak kirlerinin cogu, banyo esnasinda, su buharinin etkisi ile eriyip
akabiliyorlar. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.