Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - HEP HASTAYIZ(burun akıntısı,öksürük)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHEP HASTAYIZ(burun akıntısı,öksürük)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sudenaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2012 Saat 00:01
Hocam çok soru soruyorum ama şimdi yine öksürüp öksürüp uyanıyo geçen sene kışın hava verildiğinde bayağı bir rahatlamıştı o gece hiç öksürmemişti, şimdi yine öksürükle uyanıyo bu neye işarettir.

Birde yanına gidince aklıma geldi, tamam broşlar tıkanıyo nefes alıp vermekte zorlanıyo aile hekimininde iyi bir dr olduğunu söylüyolar, bi iki defa götürdüm 5 kalem ilaç yazmadan göndermiyo sağolsun ondan ben pek sık gitmiyorum da, ta nerelerden hastaları geliyomu arkadaşlar söylüyo, oda baya bir dinledi bronşlar tıkalı dedi.Bronşların tıkalı olması bronşit astım anlamına gelir mi? enfeksiyondan bronş tıkanır mı gripten mi oluyo bu da
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2012 Saat 03:11
Bu konuda, o kadar cok sahtekarliklarla karsilastimki, nerede ise, bu vak'alarin tamami Grip cikti. Benim korkum, birgun hakikaten Astimli bir vak'a olmasi.
Zaten onun icin kili kirk yariyorum. Bu nefes alip-verme isi o yuzden benim icin cok muhim. Eger; hem alirken hem verirken sikinti varsa, bu kesinlikle Griptir. Nefes verme uzun ve sikintili ise, Astimdir. Cok emin degilseniz, Bricanyl surup ve Ventolin spreyi kullanin ama, su kortizonlu spreyleri kullanmayin. Ayrica Astim vak'alari daha ziyade sonbahar ve Ilkbaharda gorulur. Kasim ortasinda ne astimi??
Astimda; bronslarda darlik olur, " Wheezing" denilen "ciziltili ses ve sisbilan raller alinir..  Enfeksiyonlarda ifrazat birikmesi vardir ve birikmenin sekline gore; Krepitan veya Ronflar alinir. Bunlari kulagimla dinlemeden kesin bir sey soylemem zor..
Yukarı Dön
sudenaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2012 Saat 14:24
Hocam dün akşam pulmicortlu verildi hastanede malasef, cevabınızı geldikten sonra okudum gitmeden baktım ama denk gelmedi:((
1-Şimdi geçen sene kışın 2 sefer ve bu sene bir sefer verilmiş oldu hemen bağımlılık yapar mı? bir daha verdirmezsek

2- Dediğiniz aparatı yaptık çok sağolun hemde çok işe yaradı direk ağzına gidiyo, eczanede satılan aparat direk gitmesini engelliyomuş, filitre gibi bir şeyi var içinde direk gitmesi sakıncalı mıdır? Bir arkadaşımın dr u mutlaka o aparatı alın direk verilmesi sakıncalı bu yaşlarda ventilolinin demiş

3- Hocam ben dikkat ediyorum nefes alış verişine ama çokta iyi anlamakla birlikte alış verişte de aynı zorluğu yaşıyo sanki sırf verirken değil, alerjik astım mı değil mi bunu anlamanın kesin yolu nedir?

4-Alerji testlerini yaptırırsak anlar mıyız? yaptıralım mı?

5- Aşısı varmış galiba ama onunda yanın etkileri falan çok fazlaymış

6-Dr. 4*2 puf dedi şu anda genel durumu iyi gözüküyor vermesek hastalığı ilerletmiş olur muyuz?

7- Avrupa Yakası nda önerebilceğiniz bir dr var mı?

8- Sürekli gittiğimiz dr. bu sene bir kere oldu bir tık attık seneye bir iki sefer daha olur ondan sonraki sene kaybolur gider inşallah dedi ama pulmicort uda verdi e onunla bağımlılık yaparsa dediğiniz gibi sırf yazları iyi olucak yavrum

Çok sordum ama çok üzülüyorum hocam kusura bakmayın
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2012 Saat 20:13
1-Bagimlilik yapmiyor. Kortizon etkisi ile vucudun bagisiklik sistemi baskilaniyor, vucut viruslere tepki gosteremiyor, virusler meydani bos buluyor ve iyice yerlesiyorlar. Onsan sonrada bu ilaci birakmaniz cok zor oluyor.  Neyseki bunlar 1-2 kullanimda olmuyor. Ondan sonrada boyle cocuklara; "-Bagisiklik sistemi zayif-" diyorlar ve daha beter tedaviler veriyorlar.
2- O doktorun gayesi, aparati sattirmak. Niye acaba???? Kullanabilen direkt kullaniyorda bir seymi oluyor?  Goruyorsunuz; bir yalan 40 yalan getiriyor.
3- Dedigim gibi, cocugunuz buyuk ihtimal ile Grip... Bu yasta, bu mevsimde ne astimi? Sirf emin olamadigimdan acik kaoi birakiyorum.
4- Bu yasta yapilan allerji testlerinin hicbir anlami yoktur. Basit bir; Idrar yolu enfeksiyonu, barsak parazitlari, Sinuzit ve dis curukleri bile bu testleri bozar. Yeni yetmeler bunlari bilmezler.
5- Palavra. Hala akliniz orada, Allerji var saniyorsunuz.
6- Hayir, hic kullanmaniza bile gerek yok. Sadece bu tablo bile; Allerji veya Astim olmadigini gosterir.
7-  Dr. Sirri Bektas
8- Domuz gibi biliyorlar; okula ilk baslayan her cocugun ilk 2 senesinin cok Griplerle gecirecegini ama; Grip teshis etmenin, bunlar gibi "yagli-balli" getirisi olmadiginda; hep Allerji, hep Astim...   
Yukarı Dön
sudenaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2012 Saat 21:32
Çok teşekkür ederim Hocam içimi ferahlatıyosunuz, inşallah değildir de kuzum iyileşir, iyiki varsınız  nasıl hakkınızı öderiz bilmiyorum.
Yukarı Dön
sudenaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2012 Saat 15:05
Hocam yine ben
Dün gece 3.5 sıralarında baya bir öksürdü 10 dakika falan yastığını yükseltik bi daha güzel uyudu sabaha kadar bu sabah öksürükle uyanmadı.

Hocam şimdi pazartesi bir kere o spreyden iki pıs yaptık, gece ventinol pulmicortlu hava verdirdik, salı gündüz sizin apartla bi kere pısladık bir dahada spreyi kullanmadım.Dün yarım ölçek ( bir ölçek demişlti dr) sabah, öğlen, akşam bricanly verdim.Bu sabahta yarım ölçek bricanly verdim.

Öyle ilk günki gibi nefes alış verişinde cızırtı yok ama yine öksürmeye devam ediyo, çok dikkat ediyorum alışta verişte aynı uzunlukta sabah özellikle baktım uyurken bunun yanında özellikle kafası saçları çok terliyo ve banyo yaptırınca daha kötü oluyo öksürüğü artıyo sanki

Kızcaksınız bana ama bu tablo bir alerjik astım gösteriyo mu ben dr ların yalancısıyım onlar öle diyo hocam biliyosunuz, benim kanatimce öle olsaydı sürekli o havaya ihtiyaç duyardı,onsuz rahatlıyamazdı yada daha başında olduğu için mi bi kere hava alınca rahatladı, yoksa basit bir grip mi her zaman dediğiniz gibi öle olmasını o kadar çok istiyorum ki, çok sağolun Hocam desteğiniz cevaplarınız için
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2012 Saat 19:44
Simdilik bu hastaligini bu sekilde bir atlatin, bir daha hasta oldugunda gorusuruz. Anlattiginiz tablo; hastalikmi yoksa ilaclarin yarattigi sahte bir hastalik tablosumu, emin degilim. Doktorun "-seneye kaybolur-" demesi sanki tablonun sun'i olarak ilaclarla yaratildigi gibi... Bir bakalim. Yoksa; "-Allerjik Astim yoktur-" gibi bir iddiam yok...
Yukarı Dön
sudenaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2012 Saat 21:45
Merhaba Hocam
Yine ben malesef:(( yine hastayız, burun akıntısıyla başladı yine cumartesi günü, pazar hafif öksürük, pazartesi gecesi ateşlendi, salıda arada bir ateşi yükseldi.

Pazartesi dr. a götürdük.Ateşi çok yoktu o zaman, bricanly, antibeksin, airfix diye bir alerji tozu bunu bütün kış kullanın dedi.Burun sıpreyi vermiş dr.Ben işteydim.Bu sefer 3*1 20 dakika arayla ventinolin vermişler, eşime aparatı alın ihtiyaç olursa kullanın demiş

1- Hocam şimdi delodayı kullanmadım dedim telde şimdi neden airfix i verdiki madem öle şüpheneliyo dr. deloday i kullansaydık bi airfix daha ağırmış galiba henüz başlamadım.

2-bricanly antibeksin bir arada olur mu?

3-Ventinolin spreye apartta aldım ama kullanmaya elim varmıyo hocam ya kullanmadan da geçiyo hastalık, kullanmayarak daha çok kronikleştiriyomuyum

4- Sırrı Bektaş ı önermiştiniz ama ulaşamıyorum muayenehane telinden bir türlü, napıcağımı şaşırdım

5-Alerjik bir durumu yoksa da bu kadar hastalanması normal mi hocam

6- Alerji testlerini yaptırın demiş dr bu konuda ne önerirsiniz

Çok teşekkür ederim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.