Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hepatit a aşısı ve parabenli ürünler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHepatit a aşısı ve parabenli ürünler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
emelk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: Hepatit a aşısı ve parabenli ürünler
    Gönderim Zamanı: 31 May 2011 Saat 10:49
Merhaba Kadir Bey,
1-) Kızımız 3 yaş 4 aylık 9 nisanda hepatit a aşısı 2.dozu yapılması gerekliydi 2 defa üst üste grip oldu 2.sinde ateşte vardı yapılmadı.Şimdi yaptırmak istiyorum çok mu geç kaldık.Birde aşı kartına baktım markası yazmıyor.Ne yaptırmıştık tam hatırlamıyorum havrix olduğunu hatırladım ama onunda  dozları varmış yaşa göre? Biz hangisini almalıyız. Geç kalınmışlık koruyuculuğunu etkilermi? 3. doz yapılmalı mıdır?

2-)Haberlerde ve gazetelerde,sağlık programlarında paraben isimli koruyucu maddenin zararları tartışılıyor ve halk uyarılıyor.Hatta 400 tane ilaçtada varmış.Kızımda bebeklikte 1,5 şişe kadar polivit kullanmıştı ayrıca güvendiğimiz duyulmuş bir markanın ürünlerini kullanıyorduk hatta bugünde aldım bir baktım.İçinde paraben var ve şimdiye kadar kullandığım ıslak mendildede varmış.2 yaşına kadar altına kullanmıştım.Şimdi bu ıslak mendili eline,ağzına kullanıyordum.Kızım 10 aylıkken yine bu söylentiler vardı.O zaman bir dr.danışmıştım.Bu ürünler bebekler için üretiliyor sakıncası olmaz demişti.Ne yapacağımızı şaşırdım.Bugün aldığım ürünleri yarın iade etmeyi düşünüyorum? Ne yapmalıyım lütfen bir yol gösterin.Eminim ki birçok anne baba endişe içinde izliyor bu haberleri.En çokta bebek ürünlerinde var bu parapen.Örneğin güneş koruyucularında var.Kullanmasakbu sefer güneş ışınları zararlı deniyor? Özellikle bayanlarda daha sakıncalıymış.Doğruluk payı nedir?
Teşekkür ederim.Saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119591
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2011 Saat 20:32
1- hepatit A aşısının 2. dozunu 1 sene ara ile yaptırırsanız hatta daha iyi bile olur. Geç kalma diye bir şey yok. Ayrıca o tek doz aşı bile şu anda sizin çocuğunuzu koruyor. Bu bağışıklığın "ömür boyu" olması için 2. doz yapılıyor. Hele 3. bir doz, tam saçmalık.. Hangi Marka yaptırdığınızın hiç önemi yok, içerikleri aynıdır.
2- Paraben ile yapılmış ciddi bir araştırma henüz yok, ayrıca bu kadar seneden beri hiçbir zararı görülmemiştir. Tahmin ediyorum, piyasaya paraben ihtive etmeyen yeni bir bebek ürünü çıkaracaklar, onun piyasa hazırlığı.. Güneş ışınları zararlı değil. Cildinizi "su toplayacak" kadar yakmadığınız sürece cildinizde zararlı bir şey olmaz..  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.