Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Sünnet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hidrosel mi???
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhidrosel mi???

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nilgün balkış Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Konu: hidrosel mi???
    Gönderim Zamanı: 13 Mar 2013 Saat 11:17
oğlum 6,5 yaşında iken sünnet oldu.üzerinden 4 hafta geçti.sünnetten sonra penisucu şeffaf bir tabaka kurudu,kabuk gibi o düştü.akabinde ilkindeki gibi aşırı olmayan ciltteki kuruluk halen devam etmekte.bu durum sünnet sonrasında normalmidir?4,5 aylık oğlumu da aynı dr sünnet etti,onda hiç kuruluk olmadı.
ayrıca sol yumurtalık torbasında  daha önce hiç varolmayan hafif aşağı sarkma şeklinde bir durum oluştu.
sol torba sağdakinden yarım cm kadar aşağıda duruyo.panikle dr gittim.bana fıtık olmadığını hidrosel olabileceğini söyledi.bunu anlamak için sabah iner akşam tekrar şişerse hidroseldir dedi.bu yaşta olur mu?sünnettin 4 hafta sonrasında olması tesadüfmüdür?bir ilişkisi olabilir mi?ultrason sonucu ise aşağıdaki gibi:
solda basit özellikte skrotal hafif hidrosel ve skrotum duvarında sağa oranla hafif derecede ödem gözlenmiştir.sol epidim başında da minimal derecede ödem vardır.enfeksiyon  gelişimi yönünden izlenmelidir kord hidroseli gözlenmedi.orşit bulgusu gözlenmedi.
 oğlumu 2 gündür takip ediyorum ultrasonu akşam çekmiştik asimetrik durum devam ediyodu.ertesi sabah asimetri kaybolmuştu.nerdeyse eski halindeydi.akşam eve gelince gene asimetri vardı.sabah bakınca gene asimetri devam ediyodu. enfeksiyonel olsaydı hep mi asimetrik olmalıydı.bir sabah inmiş olması hidrosel olasılığını arttırır mı?
dr la görüştüğümde bir kere indiyse hidroseldir dedi.ameliyat dedi.kafam çok karıştı???
mert
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118033
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2013 Saat 19:31
Bunlar ne bicim doktor, Allahaskina... Normal Anatomiyi bile bilmiyorlar. Sol testis daima sagdakinden asagidadir. (Yanyana olduklarinda birbirlerine baski yapabilirler) Tabii, soguk etkisi ile testisler yukari cekildiklerinde bu manzara o kadar bariz olmaz.
Bu doktorlar; ya cok cahiller, ya da sahtekar. Sirf US yapabilmek icin, bilmezden gelebiliyor olabilirler. Hidrosel filanda degil, o sahtekardan uzak durun...
Yukarı Dön
nilgün balkış Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2013 Saat 21:06
evet banyoya girerken torbalar küçülüyo ama yinede simetrisi var.benim anlamadığım böyle bir durum 5 gün öncesinde mevcut değildi.sol kısım diğerine göre bayağı aşağı sarkık duruyor.hidrosel buna sebep değilse,bu duruma ne sebep olmuştur?
mert
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118033
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2013 Saat 18:12
Hidrosel' de; asagi sarkma yoktur, Testis etrafindaki kilifda "su toplamasi" vardir. Sisilik bir defa oldumu da, kaybolmasi aylar alir. Ayricada, Hidrosel ameliyat edilmez, zira kendiliginden duzelen bir durumdur( hastalik bile degildir) ... Sol testis, erkeklerin buyuk kisminda, asagidadir.. Eski insanlar  bilirler, sirf bu farklilik yuzden;  "- Sadrazamin sol (testisi) diye bir deyim -" vardi. Aslini bilen bilir.....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.