Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Kardeş İlişkileri & İkiz çocuklar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hırçınlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhırçınlık

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
m-s Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 05 Mar 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesajın Direkt Linki Konu: hırçınlık
    Gönderim Zamanı: 28 May 2010 Saat 00:36
biri 22 diğeri ise 7 aylık iki kızım var.büyük kızım ilk başlarda kardeşini yokmuş gibi saysada şimdilerde çok kıskanır hale geldi.küçüğü kimse sevsin ilgilensin istemiyor.en büyük kozuda hırçınlık.eline ne geçerse fırlatıyor çığlıklar atıyor saatlerce iç çeke çeke ağlıyor.anne olarak tabiki kahroluyorum ama elimden birşey gelmiyor.her istediği yapılsın istiyor.taviz vermemeye çalışsamda bazen küçükle ilgilenmeye çalışmaktan yorulup kabul ediyorum.bazen çok sevecen oluyor kareşini bile gidip kendiliğnden öpüyor ama bu hırçınlığının ve çığlıklarının yanında bir hiç.bir doktora bile götrmeyi düşünüyorum bazen.ne yapmalıyım?
 ayrıca kreşler 3 yaşında başlıyor diye biliyorum sizce 3 yaşında kreşe göndermelimiyim yoksa bu durumu evde kabullenmesi için göndermem yanlış olurmu?
  şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 10 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2010 Saat 13:42
yorulmakta haklısınız. ama kızınızın kıskanlığı da çok normal ve doğal. hiç kimse yerini, annesini bir başkasıyla paylaşmak istemez ve geri almak için ne kadar kozu varsa kullanır. kreşe göndermeniz iyi olur ancak bunu kardeşiyle ya da hırçınlığıyla bağdaştıracak cümleler kurmayın, kreş, evden uzaklaşıtırlma, ceza gibi algılar ve kreşe uyum sağlayamaz. dah büyük sorunlar olur. büyüdüğü daha akıllı olduğu, arkadaşları çoğalsın diye kreşe gönderdiğinizi söyleyin
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.