Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - HIRILTIII
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHIRILTIII

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynebin annesi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 182
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2010 Saat 19:30
merhaba aslıhan,öncelikle gecmiş olsun..spina bifida dikkatimi çekti..ne tür problemler yaşıyorsunuz.,?benim kızımda da doğumda belinde tüylenme vardı..mr istediler aynı şüpheyle... 1 yaşına doğru tüylenme geçti ve başka bir belirtide yok.ama benim aklımın bir köşesinde hep...kolaylıklar dilerim...
 burdan doktor beye de sormuş olsam?her herhangi bir problem olabilir mi?tüylenme bitti,zaten genel olarak tüylü bir bebekti..ve su anda 22 aylığız..
Yukarı Dön
aslihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 24
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2010 Saat 08:38
merhaba zeynebin annesi.
benim oğlum doğduğunda belinde  kuyruk kızmında tüylenme vardı ve sivilce gibi bir kızarıklık hastanede hemen filmler çekildi ve araştırma hastanesine sevk ettiler araştırma hastanesinde bize bu tüylenmenin bu hastalığın bir belirtisi ya tüylenme yada bir deliktir demişlerdi ve doktor hemen ameliyat olması gerekiyor vakit kaybetmemekk bu hastalıkta çok önemli sonra çok zor durumlarda kalabilirsiniz demişti. biz oğlum 1 aylıkken izmit araştırma hastanesinde bir operasyon geçirdi ameliyat oldu şuan gözle görülür bir rahatsızlığı yok. allaha şükür. ama 6 ay sonra kontrol demişlerdi onun için mr çekilecek tekrar. mr sonucunda operasyon sonrasında bişey olup olmadığı meydana çıkıcak.
sizde ne gibi rahatsızlıklar var
mr çekildinizmi
bence bir çocuk beyin cerrahına görünüp bir mr çekinin gerçi araştırmışsındır ama gerçekten kötü sonuçlar doğurabilecek bir rahatsızlık..
tekrar geçmiş olsun. gerçi burda kadir bey var fakat yardımcı olabileceğim bişey olursa yaparım mutlaka bilgin olsun arkadaşım.
ASLIHAN
Yukarı Dön
zeynebin annesi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 182
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2010 Saat 10:37
biraz panikledim şimdi..zeynebin de tam bahsettiğiniz yerde yoğun tüylenme vardı.6 aya kadar ultrasondu yok ultarasonda görülmezdi derken kendimizi b.cerrahlarının önünde bulduk.hiç bir şey sormaya gerek olmadan önce mr dediler..doğru cerrahpasaya..ordaki dr.kim gönderdi sizi filan dedi.sadece tüylenmeyle mr a gerek görmüyoruz dedi.ama madem bu kadar kafanız karıştı yazıyorum mr ı dedi,hiç bir şey çıkmayacak diye ekleyerek.tabii aylar sonrasına.biz o arada bu konuda tecrübesi olan bir çocuk dr'uyla görüştük.yerinizde olsam takip ederdim dedi..ve gitmedik mr a....tabii zor geçti o aralık.ve 1 yaş civarında kayboldu tüylenme.dediğim gibi sırtında ayaklarında ve kollarında da bol miktarda tüylenme vardı,ama belindeki farklıydı tabii..ama öyle birşey ki zeynep 11 aylıkken yürüdü,,14 ay civarında gayet düzgün yürürken yalpalamaya sürekli düşmeye başladı,o zaman ne kadar panik yaptığımı anlatamam,şüphe hep bir köşede yani..sonra düzeldi yürümesi.oğlunuz sağlıklı sıhhatli olsun hep insaallah,çok tesekkür ederim...
 ne dersiniz kadir bey,,her şey yolunda mıdır?        
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7000
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2010 Saat 11:18
Arkadaşlar paylaşımınız sağlıkla ilgili olsa da bunu doktor sayfalarında yapmanız uygun olmuyor. Önemli bir konu olduğu için mesajlarınızı silemedim. Ama gerek doktor beyin vaktini fazla almamak adına, gerekse doktor forumlarında karşılıklı sohbet yapılmasının uygun olmaması nedeniyle lütfen paylaşımlarınızı uygun başlıklarda yapınız.

İlginize ve anlayışınıza teşekkür ederim. Geçmiş olsun...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119741
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2010 Saat 13:06
Bu konunun bu şekilde anlatılması, diğer anneler içinde bir nevi eğitim olacağından, silinmediğine memnun oldum.. (-aslıhan) daki durum, tüylenme + kırmızılık.. Bu çok önemli bir bulgudur. En önemli durum, sırtta o tüylenmenin altında bir kese olması ne bu keseye, bacaklara giden sinirlerin yumak halinde dolması durumudur. Bunlar ameliyat olduktan sonrada "Hidrosefali" gelişiyor, ve özel "shunt" takılarak tedavi ediliyorlar..(-Zeynep) deki saf tüylenme önemsizdir..
Yukarı Dön
aslihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 24
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2010 Saat 13:34
hocam bilgilkeriniz için çok teşekkür ediyorum.
bir sorum daha olacakki. biz operasyon geçirdik bir aylıkken oğlum şuan 9 aylık gözle görülebilir bir sorunu yok. bu operasyondan sonra "hidrosefali" olabilme ihtimalimi var yoksa her hastada olabiliyormu önümüze gelebilecek şeyleri merak ediyorum. biz her an hidrosefali ile karşılaşabilirmiyiz?
gelişim olarak baş çevresi normal denildi hep bize öyle büyüklükte yok. boy ve kilo ise 11 kilo 76,5 cm ..
birde yanlış anlaşılmasın lütfen kesinlikle vaktinizi çalmak gibi bir niyetim yok. tam tersi bilgilenmek istiyorum arkadaşımda sorduğu için benim yaşadığım olayı aktarmak istedim. sizin gibi bilgilerini paylaşan bilgilerinize ihtiyacı olanların hakkını yemek istemem hocam.
iyi çalışmalar...çok teşekkür ederizz..
ASLIHAN
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119741
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2010 Saat 14:20
eğer sizin çocukta bacak sinirleri o şekilde olsa idi, bacaklar zaten anormal görünümü ile kendisini belli ederdi, sizde öyle bir durum yok... Sizinkisi en hafif şekli, hiçbir zaman hidrosefali olmayacak... Gelişmesi gayet iyi, 16 aylık gibi..
Yukarı Dön
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Yazıldığı gibi okunur:)

Puanlar: 7519
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2010 Saat 16:01
Hocam iyi günler başlıktaki hırıltı problemi bizde de var.
9 aylık oğlum yaklaşık 20 gün önce hafif ateş öksürük şikayetiyle doktora götürdük ciğerlere inmiş dendi bronşiloit teşhisi kondu ateşi çok yükselmedi 1 gün sürdü bize de kortizonlu iğnelerden verildi 3 defa 15 mg yapıldı bunun yanında ventolin şurup kullandık 10 gün sonra hırıltı geçti.
2 gün önce  oğlum tekrar hafif öksürmeye başladı saatte 1 defa falan tekrar götürdük göğüste hırıltı var dendi ventoline tekrar başladık ama oğlumda bu balgamlı öksürüğün dışında hiçbir başka problem yok ateş normal iştah normal hareketlilik normal ben bir türlü bu olayın tekrarlanmasının nedenini anlamadım acaba bu belirtiler başka bir hastalığın belirtisi olabilirmi alerji astım gibi ne yapmamızı önerirsiniz ? Vakit ayırdığınız için teşekkürler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.