|
Hızlı solunum Ateş |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ahmet2434 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Oca 2025 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmet2434
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Saat 21 Dakika önce Saat 22:21 |
Değerli Hocam oglum 3 buçuk yaşında geçen sene başladı bizde en ufak bir gribin gecesi kusmayla başlayan hızlı solunum ve ateş yoktu 1 gün olup geçiyordu bu senede bir gün boyunca süren öksürük kırizleri sonrasında kusma oluyor ve ateşi çıkıyor ateşi düşük ama solunumu hizlandiriyor bende sizin dediklerinizi yapıyorum burnunu açık tutuyorum.sicak buhar veriyorum hızlı solunum dışında genel durumu iyi çok öksürünce karnı ağrıyor hızlı solunumda yoruluyor hep kucağımda sormak istediğim Ateş neden oluyor son 2 seferdir böyle
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120659 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ateş; vücudun savunma mekanizmasıdır. Bağışıklığın çalişması için ateş çıkması şarttır.
O yüzden ateşi düşürmeyin diyorum. Ateşi düşürdüğünüzde, bağışıklık sistemi tehdit ortadan kalktı zanneder ve hastalık süresi uzar. |
|
![]() |
|
Ahmet2434 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Oca 2025 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmet2434
Hocam vücuduna lugol iyotu sulandırıp sürüyorum büyük oglumada öyle yapıyordum inatçı ateş değil tam düşürmüyor ama cokda çıkmıyor ateşi herhangi bir ilaç vermiyorum
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120659 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
" Hocam vücuduna lugol iyotu sulandırıp sürüyorum"
Yok ya!!! Bir aralar da, kolonya içinde eritilmiş Aspirin sürülüyordu NE OLDU? Lugol'un ham maddesi Tentürdiyot! Hani, zararlı diye yasaklanmıştı, NE OLDU? Hala "Orta çağ" zihniyeti ile hastalara yaklaşım devam ediyor. Yüzbin kere anlattım, tekrar anlatayım!!! Asla Türk doktorlarının "ateş" hakkında söylediklerine kanmayın. Ateş niye çıkar, en ufak bir bilgileri yoktur. 1- Ateş; vücudun savunma sistemidir. Ateş olmadığında bağışıklık çalışmaya başlamaz. 2- Ateş; bakteriyel hastalıklarda, bakterilerin metabolizmalarını yükselterek, hızlı bölünmelerine ve bunun sonucunda daha fazla enerji ve ham maddeya ihtiyaçlarını arttırarak ölümlerine sebep olur. 3- Virüslerde ise; içinde virüslerin çoğalmakta olduğu hücrelerin metabolizmasını arttırarak, yok olmalarını sağlar. ( virüsler tek başlarına çoğalamazlar. Canlı hücrelere ihtiyaçları vardır) 4- Ateş; Zaten yüksek metabolizma ile yaşayan kanser hücrelerinin de yokolmalarına sebep olur. 5- Ateşin bu etkileri eski zamanlardan beri bilindiği için, (misal) Frengi gibi hastalıklarda, hastalara Sıtma bulaştırılarak, Sıtma nöbetleri esnasında ateşin aşırı yükselmesi sonucu Frengi mikropları yok edilirdi. Yazarlar kısmında bunlarla ilgili bir sürü makalem var, onları da okuyun VE bir daha sakın Türk doktor aklı ile böyle zırvalıklar yapmayın. Lugol, aynı Kolonya sürülmüş gibi etki gösterir. Yani büyük bir marifet değil sadece göz boyamak için yapılan bir "show" dur! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 8 Saat 29 Dakika önce Saat 09:13 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmet2434
Haklısınız hocam bizlere o kadar büyük korku salıyorlar ki en ufak ateşte korkuyoruz teşekkür ederim hocam sağolun ateş de değil aslında şuan oğlumda ki sadece vücudu sıcakladı geçti sabaha kadar solunumu hızlıydı burnunu açık tutmaya çalıştım öksürüğü balgamlı öksürüğe döndü ara ara çok yoğun balgamı var onu atıyor bundan sonrada buhara devam sayenizde sagolun
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|