Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hızlı solunum Ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hızlı solunum Ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ahmet2434 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ahmet2434 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hızlı solunum Ateş
    Gönderim Zamanı: 11 Saat 46 Dakika önce Saat 22:21
Değerli Hocam oglum 3 buçuk yaşında geçen sene başladı bizde en ufak bir gribin gecesi kusmayla başlayan hızlı solunum ve ateş yoktu 1 gün olup geçiyordu bu senede bir gün boyunca süren öksürük kırizleri sonrasında kusma oluyor ve ateşi çıkıyor ateşi düşük ama solunumu hizlandiriyor bende sizin dediklerinizi yapıyorum burnunu açık tutuyorum.sicak buhar veriyorum hızlı solunum dışında genel durumu iyi çok öksürünce karnı ağrıyor hızlı solunumda yoruluyor hep kucağımda sormak istediğim  Ateş neden oluyor son 2 seferdir böyle
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120650
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Saat 40 Dakika önce Saat 22:27
Ateş; vücudun savunma mekanizmasıdır. Bağışıklığın çalişması için ateş çıkması şarttır.
O yüzden ateşi düşürmeyin diyorum. Ateşi düşürdüğünüzde, bağışıklık sistemi tehdit ortadan kalktı
 zanneder ve hastalık süresi uzar. 

Yukarı Dön
Ahmet2434 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ahmet2434 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Saat 33 Dakika önce Saat 22:34
Hocam vücuduna lugol iyotu sulandırıp sürüyorum büyük oglumada öyle yapıyordum inatçı ateş değil tam düşürmüyor ama cokda çıkmıyor ateşi herhangi bir ilaç vermiyorum 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120650
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 56 Dakika önce Saat 09:11
" Hocam vücuduna lugol iyotu sulandırıp sürüyorum"

Yok ya!!!
Bir aralar da, kolonya içinde eritilmiş Aspirin sürülüyordu NE OLDU? 
Lugol'un ham maddesi Tentürdiyot! Hani, zararlı diye yasaklanmıştı, NE OLDU? 
Hala "Orta çağ" zihniyeti ile hastalara yaklaşım devam ediyor.
Yüzbin kere anlattım, tekrar anlatayım!!!
Asla Türk doktorlarının "ateş" hakkında söylediklerine kanmayın. Ateş niye çıkar, en ufak bir bilgileri yoktur.
1- Ateş; vücudun savunma sistemidir. Ateş olmadığında bağışıklık çalışmaya başlamaz.
2- Ateş; bakteriyel hastalıklarda,  bakterilerin metabolizmalarını yükselterek, hızlı bölünmelerine ve bunun
sonucunda daha fazla enerji ve ham maddeya ihtiyaçlarını arttırarak ölümlerine sebep olur.
3- Virüslerde ise; içinde virüslerin çoğalmakta olduğu hücrelerin metabolizmasını arttırarak, yok olmalarını
sağlar. ( virüsler tek başlarına çoğalamazlar. Canlı hücrelere ihtiyaçları vardır)
4- Ateş; Zaten yüksek metabolizma ile yaşayan kanser hücrelerinin de yokolmalarına sebep olur. 
5- Ateşin bu etkileri eski zamanlardan beri bilindiği için, (misal) Frengi gibi hastalıklarda, hastalara Sıtma
bulaştırılarak, Sıtma nöbetleri esnasında ateşin aşırı yükselmesi sonucu Frengi mikropları yok edilirdi.
Yazarlar kısmında bunlarla ilgili bir sürü makalem var, onları da okuyun
VE bir daha sakın Türk doktor aklı ile böyle zırvalıklar yapmayın.
Lugol, aynı Kolonya sürülmüş gibi etki gösterir. Yani büyük bir marifet değil sadece göz boyamak için 
yapılan bir "show" dur!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 54 Dakika önce Saat 09:13
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.