Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hocam idrar testi değerleri ve iğne
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHocam idrar testi değerleri ve iğne

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
anneyimben Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Konu: Hocam idrar testi değerleri ve iğne
    Gönderim Zamanı: 21 Tem 2009 Saat 14:52
Hocam iyigünler
Yeni üyeyim ama üsrekli takip ediyorum dışarıdan sizi.Bilgilerinize inanılmaz güveniyorum.
Kızım 5 aylık
2 aylıkken idrar yolu enfeksiyonu geçirmişti.antibiyotik kullandık.geçtiğini düşünmüştük.
geçen hafta tekrar lökosit değerleri yükseldi suprax kullandık.bugün tahlil verdim tekrar.sonuçlara göre doktorumuz 3 gün forsef iğne verdi
değerleri aktarıyorum size,siz ne önerirsiniz hocam?
biluribin         negatif
keton            negatif
urobilinojen   negatif
askorbik asit  negatif
glukoz            negatif
protein           negatif
eritrosit          negatif
ph                  5
nitrit               negatif
lökosit            ++
dansite          1020
bakteri            seyrek

hocam değerler bu şekilde.değerli bilgilerinize ihtiyacım var korkuyorum beslenmeyi reddediyor kızım
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2009 Saat 23:23
hocam değerleri değerlendirebilecekmisiniz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117900
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Tem 2009 Saat 10:01
Yani bu idrar tahliline bakarak İYE var demek hele hele iğne vermek, akıl alacak bir iş değil... Çocuğa yazıktır, günahtır.. İdrar tahlili tertemiz. Eğer iltihap olsa idi "Nitrit" negatif değil, pozitif olurdu.. Siz o laboratuvara, idrar görünümünde "çay suyu" gönderin, o lökositleri, o bakterileri onda bile görürler. Denemesi , bir tahlil parası...Ayrıca , Forsef, karaciğerde parçalandığından, pek az bir kısmı idrarla atılır ve çok iyi bir tercih değildir.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Tem 2009 Saat 12:08
hocam ne öneriyorsunuz peki?ne yapmalıyız.ikinci iğneyi vurunmayalımmı?
uyku verdi ilk iğneyi yaptırdık kızıma.
zinnat verdi birde antibiyotik.onunla mı devam edelim hocam.suprax a dirençli çıktı bünyesi.
nasıl bir yol izleyebiliriz peki.samsundayım elim kolum bağlı.atla gel deseniz geliriz o kadar endişe içindeyiz şu anda.
bu tahlile göre ne oluyor hastalığı hocam?

Düzenleyen anneyimben - 22 Tem 2009 Saat 12:16
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Tem 2009 Saat 13:04
bu arada kızım beslenmeyi aç olmasına rağmen şiddetle reddiyor.hiç bir şey yemiyor 6 saat aç kalsa eli yeterli geliyor.elini emmesi yani.
birde ateşi hiç çıkmadı hocam.iyice kafam karıştı
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Tem 2009 Saat 15:37
Sizin çocukta idrar yolu enfeksiyonu yok... YOK...   Yememesinin enfeksiyon ilede bir ilgisi yok, boğazsız çocuktur.. Kaka yapıyormu? Hele cıvık kaka yapıyorsa, kattiyen aç kalmıyor demektir. Çocuğun keyfini kaçırmayın. Aç kalan çocuk, su teklif ettiğinizde suya saldırır,idrar sayısı günde 4 defadan azdır, kakası top-top kestane gibi sert çıkar. Eğer ağırlığı 7 kilodan fazla ise, hiç laf etme, bildiğin gibi devam et.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2009 Saat 22:18
hocam tekrar merhaba.
şu an kızım 5.5 aylık olmak üzere.yememesi neden peki?
inanaın sürekli kavga halindeyiz.ben hiç meme veremedim.4.5 aya kadar sağdım sütümü göğsümü hiç aça hiç almadı çok uğraştım.göğüs ucumda hiç yoktu sağdıkça kapkalın bir şey olarak çıktı ağzına götürünce öğürüp kusuyordu.sütümün maşallahı vardı 4.5 aya kadar götürdü ama sağdığım içinde bitti.
mama takviyesi yapıyordum..doktorun önerisiyle.kusması vardı reflü dedi daha 1 aylıkken.gaviscon verdi mamayı da aptamil pre den aptamil ar ye döndürdü..
eskiye nazaran kusması evet azaldı ar ile.
yaklaşık 1 aydır da ek gıda olarak meyve püreleri hazırlıyorum evde güzel güzel onları yiyor.sebze pürelerini yemek istemiyor anında kusuyor.aptamilin sütlü pirinç kaşık mamasınıda yemiyor.domates suyu filan veriyorum arada.yoğurda hele hiç cesaret edemedim.
şimdide besleyemiyorum hocam.iye ile ilgisi yok diyorsunuz kilosu 7 .1 kilo.boyu 65 cm.baş çevreside 41.5 cm di en son.
yemedikçe hocam inanın biz bile bir şey yiyemiyoruz.mamayı günde en fazla 400-450 cc içiyor.bir kerede meuve püresi yiyor.
bu iştah açıcı bir şurup öneriyorsunuz ya ondan kullansam mı ben.d vit ve ferrum kullanıyoruz.arada birde nurse harveys.
ne gibi bir şey yapayım hocam..önden gidiyrdu kızım şimdi daha yavaşladı gibi..çok üzgünüm.Disapprove
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 10:15
7.1 kg. dediğim gibi, boşuna telaş ediyorsun. Zorlar ve başarırsan, şişman bir kızın olacak... Şimdilik ilaç da düşünme. Sabırlı ol, yemek türü gıdalar günde 1 öğünden fazla olmasın. Et yesin, süt içsin.. Ferrumu ve Nurse harvey'i kes..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.