Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hocam troıd testı yaptırılmalımı tekrar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhocam troıd testı yaptırılmalımı tekrar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sofialoren Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 423
Mesajın Direkt Linki Konu: hocam troıd testı yaptırılmalımı tekrar
    Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2009 Saat 16:07
hocam merhaba;troıd hormonu bozuklugu hakkında bılgı verebılırmısınız?ayrıca sıtemızın anasayfasında belırlı aylarda test yapılmalı dıye yazıyor.bırde bu kalıtsalmıdır?mesela ben bundan yıllar once calıstıgım bır yerde bır saglık ocagı gorevlısı ayak ustu muayene etmıstı ve bende guatr oldugunu bır test yaptırmam gerektıgını soylemıstı aılemde ve dısardada cok ınsan guatr mı var sende dıye soran cok oldu ama hıc test yaptırmadım.sınırlenınce yutkunma zorlugu cekıyorum ve en ufak seye parlıyorum sabırsızım vs.ben onemlı degılımde oglumada gecmısmıdır?hamılelıgım boyunca ve oglum dogduktan sonra hastahanede ve saglık ocagındakı kontrolunde topuktan kan aldılar ama troıd ıcınmıydı bılmıyorum.sımdık oglum 6 aydır 4 cm uzamıs kılo alımı ıse bazen ıyı bazen kılo verıyor demıstım.kan tahlıllerı yapılmıstı kusması ıcın temız cıkmıstı ama bu kan tahlılıyle troıd ıcın yapılan farklımı?her kan tahlılınde yada ıdrar tahlılınde gozukmezmı?ayrıca oglumda cok asabı genelde sınırlendıgı ıcın kustuguna emın oldum.sımdı troıd testı yaptırmalımıyım?yaptırırsamda daha 1 hafta olmadı kanını aldılar zaten sınırda kanı dendı bır zararı olurmu?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2009 Saat 19:23
Doktorunuz ile görüşün, gerek duyarsa sizi "Endokrin" uzmanına yönlendirir... 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2009 Saat 22:31
hocam bu arada emedurdan sonra tekrar kusmaya basladı cocuk.hergun halı sılmekten camasır yıkamaktan ve cocugu bastan asagı yıkamaktan bunaldım artık cocukta cok bunaldı bu durumdan.cocuk cerrahıye goturmustum bısı yok demıstı.sımdı napıcam bılemıyorum.bugun daha yenı serdıgım halıya 2 kez (100 ml cık sut ıcırdıkte bardaktan 3 te yedıgıyle duruyordu) kustu ya sabır cektım sonra saat 6.30 da o ıcırdıgımız sutle dururken kı onuda cıkarmısken 9.30 ta muhallebı yaptımkı onu cok sever yıne kustu yıne banyoluk.yanı cocuk bı kusunca azcık degıl mıdeyı bosaltı verıyor.tum tahlıller temız rontgenler ultrasonlar temız.baska ne yapılabılır?nesı var neredeyse 13 aylık oldu hala mutsuz huzursuz sureklı kusan hıcbıseyı ısteyerek yemeyen ama ac kalıncada mutsuz olan suyu karnını doyururcasına corp corp saatlerce bıberondan kafaya dıkleyıp ıcen bı psıkopat bu.NAPICAAAAM HOCAM AKSAMKI KUSMASINDA OTURUP SINIRDEN AGLADIM BASIM CATLIYO.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2009 Saat 09:30
Senin sinirli halin nedeni ile kusabilir. Hele o kusunca saçların "bonus saçı" gibi oluyorsa, kesin kusar. Önce senin sakinleşmen lazım... Burada da en büyük görev, sizin çocuk doktorunuza düşüyor..Belki çok yediğinden, belki sık aralıklarla beslediğinden, bilemiyorum... Bazı şeyleri uzaktan halletmek, cidden zor..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2009 Saat 11:21
haklısınız hocam uzaktan halletmek zor.sımdı mesela yanınızda olmus olsaydım ayrıntısı ıle anlatırdım daha cabuk ve anlasılır olurdu.sız bana daha oncede sacların  bonus gıbı oluyorsa ınat yapıyordur demıstınız.evet oyleydı ama sızın bu soyledıgınız seyden sonra kendıme geldım ve kusmasının onun elınde olmayan bısı oldugunu onun henuz bebek oldugunu dusunerek kasıgı reddettıgınde hemen ortalıktan tepsı tabak kaldırarak saatınde dakık yedırmeye calısmak yerıne ıyıcene acıkmasını bekleyerek hem ona hem kendıme yardım etmeye calıstım fakat nafıle.sutum yok artık sagdım 20 ml bıle yok.ınek sutunude sadece muhallebı ıle vermıs oluyorum e onuda gunde 2 kez.sabah bır bardak sutle bıskuvı yumurta peynır karıstırılmıs muhallebı.bırde aksam bır bardak sutle hazırlanmıs pırınc unu muhallebısı.oglen 1 kepce corba.ıkındıde canı ısterse ya yogurt yada meyve puresı.bunların hangısı fazla.12.5 aylık bebek ıcın gunde 400 ml sut vermeye calısıyorum onuda kusu verıyor.acıkması ıcın beklerken oglen oluyor saat 12 de kahvaltımı yapılır?ya kusmasında hangı ogunu hangı saatte yerse yesın ama KUSUYOR ISTE.2 GR YEMEGIDE KUSUNCA NE KILOSU NE BOYU OLURKI BU COCUGUN?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2009 Saat 10:22
Bazı çocuk böyle oluyor. Her sabah( 3 gün) uyanır uyanmaz, "Emedur 100" fitil bir tane kullan. Bazan, ksrmayı unutunca bir daha kolay kusamıyorlar. Bakalım faydası olacakmı...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.