Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hocam yardım edin lütfen!gelişim yürüme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhocam yardım edin lütfen!gelişim yürüme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
*ceylinim* Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesajın Direkt Linki Konu: hocam yardım edin lütfen!gelişim yürüme
    Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2010 Saat 23:09
Merhaba hocam.
kızım 17 aylık oldu hala yürümüyor. 13 aylıkken emeklemeye, 14 aylıkken koltuklara tutunup ayağa kalkmaya başladı. elinden tutunca paytak paytak yürüyor. fakat kendi başına yürüyemiyor. ondan aylar sonra doğan çocuklar patır patır yürüyor. inanın psikolojim bozuldu, rüyalarımda yürüyüp koştuğunu görüyorum. acaba bir sorunu mu var. hocam bana bir yol gösterir misiniz. hangi branşın doktoruna götürmeliyim kızımı, hangi tetkikleri yaptırmalıyım?
http://lilypie.com/First_Birthday_code.php#
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120623
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2010 Saat 11:31
Anladığım kadarı ile, sıralıyor ve elinden tutulduğunda yürüyor... Bu durum pek bir hastalığa benzemiyor. Emeklermesi ve ayağa kalkması biraz geç olmuş. Şimdiye kadar gittiğiniz doktorda bir şey söylemedi ise, biraz beklemeniz gerekecek. Eğer çocukta başka "görünüm farklılıkları" varsa, bir Çocuk Nöroloğunun görmesinde fayda vardır. Sonucu mutlaka yazın.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2010 Saat 15:04
evet hocam çok seri bir şekilde emekliyor, sıralıyor,ellerinden tutunca uzun süre yürüyor. dış görünüşünde hiçbir sorun gözükmüyor. aksine çok sağlıklı bir bebek. 12 kilo 82 cm boyunda. geveze,konuşmayı çok seviyor. papağan gibi ağzımızdan ne çıksa tekrar ediyor. bebekken kalça usg çektirdik o da normaldi.doktorumuz kaba motor gelişimi bazı bebeklerde yavaş olur sabredin diyor. bu beni tatmin etmedi. başka bir doktora daha götürdüm. o da şu tahlilleri yaptırdı.
CK:55.22
CK-MB:19.08
FOSFOR:6.09
KALSİYUM SERUM:10.25
FT3:4.02
FT4:1.19
TSH:1.33
HEPSİNİN NORMAL DEĞERLER OLDUĞUNU BİR SORUN OLMADIĞINI SÖYLEDİ.
bir de siz değerlendirir misiniz hocam?
ve dediğiniz gibi bir de çocuk nöroloğuna götüreceğim.
çok teşekkür ederim hocam iyi ki varsınız.

Yukarı Dön
zehra_80 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 179
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2010 Saat 23:29
rahatlamanız içinyazıyorum arkadaşımın kızı 23 aylıkken yürüdü.hatts onlarda bi ton mr vs çektirdiler bişey çıkmamıştı.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2010 Saat 09:54
O tahliller boşuna yapıldı, onlarla ilgili hastalıklarda çocuğun çok özel görünüm ve arazları vardır. O yüzden, "görünüm farklılıkları" varmı diye sormuştum.. Doğrudur, geç yürüyen herkezde hastalık olacak diye bir şey yok, ama siz piyasadaki doktorları bilmiyorsunuz... Böyle hastaları bulduklarında "özel tedavi" uyguluyorlar, çocuk yürüdüğünde de doktor yürüttü oluyor.. Hakikaten bir hastalığı  ( kas, iskelet ve sinir sistemi rahatsızlıkları olanlarda) yürüyememe yanında başka arazlarda vardır. Bunlar genelde, sıralama ve ayağa kalkma işlerinide yapamazlar. Hatta bazıları, yattıkları yerde bacaklarını havaya kaldırmaktan acizdir.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2010 Saat 13:49
çok teşekkür ederim. yüreğime su serptiniz.  size sonsuz saygılarımı gönderiyorum hocam. kızım yürür yürümez size burdan yazacağım.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2010 Saat 13:30
merhaba hocam.
yürüyünce size yazarım demiştim. sonunda kızım yürümeye başladı. dün koltukta oturuyordum o da diğer kanepede sıralıyordu. birden ellerini bırkatı bana doğru 4-5 adım atıp yanıma geldi. dünyalar benim oldu diyebilirim, çok mutlu oldum. şimdi bu adımları artırmak için bol bol antrenman yapıyoruz kuzumla. size tekrar teşekkür ederim hocam, sağlıcakla kalın.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2010 Saat 16:06
Gözünüz aydın...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.