Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İki farklı konu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İki farklı konu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kzykzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 628
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kzykzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İki farklı konu
    Gönderim Zamanı: 07 Ara 2023 Saat 11:34
Hocam merhaba 8bucuk yaşında oğlumun iki farklı konuda sıkıntısı var sırayla sormak isterim.
1. Oğlumun bebekliginden bu yana burnunda yoğun mukoza olur ve çocuğun nefes alma kalitesini baya etkiliyor. Uykuda nefes alırken burnu ses yapıyor örneğin. Burnunu temizleyip serum fizyolojik devamlı kullanması gerekiyor. Ama artık çocuk bıktı bundan. Ve inanılmaz bir konu var ağzında mi nefesimi burnundan mi bilmiyorum bazen kendisi dahi rahatsiz oluyor bunların hepsi birbiriyle alakali mi. Ve ağız hep açık burun kullanmıyor çocugun ders başarısını bile etkilediğini düşünüyorum ben. Aşırı asabi ve agresif ben bununla ilgisi olabileceğinden de şüpheleniyorum. Kardesinde böyle bir sikinti yok. Bu alerji mi hocam. Çok ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Kulak Burun Boğaz a götürmek istemedim size sormadan.
2. Hocam 9 gün oldu sol el yüzük parmağıni kırdı okulda. Parmağın dışında çapı küçük ama biraz derin yara da vardı atel takıldı.bu yara pansuman olmuyor elini islatti kurudu o yara içerde ne durumda bilmiyoruz. Antibiyotik vermişlerdi 5 gün günde bir ölçek agumentin kullandık 5.gunden sonra iciremedim. Sizce açılmalı bakılmalı mi . Öylede kırık kayar diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz.
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120771
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2023 Saat 19:23
1- Bu sekilde uzun sureli akintilar (ve bilhassa 'koku' varsa) kesin yabanci cisimdir. Bir KBB doktorunun
 bakip, cikarmasi gerekir.
2- Ateli acin, pansuman yapip, tekrar sarin. El Rontgenini de bana gonderin, Hic kirik olmayabilir!!!! Bunlara
 pek guven  olmaz.

Yukarı Dön
kzykzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kzykzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2023 Saat 20:48

- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
Yukarı Dön
Emy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 477
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Emy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2023 Saat 23:21
Merakımdan soruyorum. Geçmiş olsun. Doktor falan değilim. Kırık tam olarak kaçıncı boğumda. Ben göremedimde. 
Yukarı Dön
Edilasek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 171
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Edilasek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2023 Saat 23:29
Emy sanırım şurda 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2023 Saat 23:36
Evet, Yuzuk parmaginin 3. falanksinin bilek tarafinda, solda ufak bir catlak var. 
Rahatlikla acip pansuman yapabilirsiniz. 
Yukarı Dön
kzykzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kzykzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2023 Saat 18:21
Teşekkür ederim hocam birz once parmağını atel olunca kaba durduğu için masaya vurdu sızlıyor diyor. Sanirim film gerekiyor olabir mi hocam tekrar, ağrı artar ve gecmezse. Birde dıştan yara vardı 5 gün  agumentin şurup verdim günde bir kere bir ölçek. Çocuk icmeyince biraktim. Bugün pansumanda yara gayet iyi durumdaydı. Doktor kemik enfeksiyon kapmasin diiye veriyorum dedi açık yaradan dolayı. Tekrar başlayıp 10 güne tamamlamali miyim hocam

Düzenleyen kzykzy - 08 Ara 2023 Saat 18:24
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2023 Saat 19:08
Gerekmez. Mevcut atel yeterli olur. 
Antibiyotik de gerekmez.. SADECE yaraya Batticon surun, yeterli olur. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.