|
İki farklı konu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
kzykzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Tem 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 628 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Ara 2023 Saat 11:34 |
Hocam merhaba 8bucuk yaşında oğlumun iki farklı konuda sıkıntısı var sırayla sormak isterim.
1. Oğlumun bebekliginden bu yana burnunda yoğun mukoza olur ve çocuğun nefes alma kalitesini baya etkiliyor. Uykuda nefes alırken burnu ses yapıyor örneğin. Burnunu temizleyip serum fizyolojik devamlı kullanması gerekiyor. Ama artık çocuk bıktı bundan. Ve inanılmaz bir konu var ağzında mi nefesimi burnundan mi bilmiyorum bazen kendisi dahi rahatsiz oluyor bunların hepsi birbiriyle alakali mi. Ve ağız hep açık burun kullanmıyor çocugun ders başarısını bile etkilediğini düşünüyorum ben. Aşırı asabi ve agresif ben bununla ilgisi olabileceğinden de şüpheleniyorum. Kardesinde böyle bir sikinti yok. Bu alerji mi hocam. Çok ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Kulak Burun Boğaz a götürmek istemedim size sormadan. 2. Hocam 9 gün oldu sol el yüzük parmağıni kırdı okulda. Parmağın dışında çapı küçük ama biraz derin yara da vardı atel takıldı.bu yara pansuman olmuyor elini islatti kurudu o yara içerde ne durumda bilmiyoruz. Antibiyotik vermişlerdi 5 gün günde bir ölçek agumentin kullandık 5.gunden sonra iciremedim. Sizce açılmalı bakılmalı mi . Öylede kırık kayar diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz.
|
|
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120771 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Bu sekilde uzun sureli akintilar (ve bilhassa 'koku' varsa) kesin yabanci cisimdir. Bir KBB doktorunun
bakip, cikarmasi gerekir. 2- Ateli acin, pansuman yapip, tekrar sarin. El Rontgenini de bana gonderin, Hic kirik olmayabilir!!!! Bunlara pek guven olmaz.
|
|
![]() |
|
kzykzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Tem 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 628 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
|
|
![]() |
|
Emy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ara 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 477 |
Merakımdan soruyorum. Geçmiş olsun. Doktor falan değilim. Kırık tam olarak kaçıncı boğumda. Ben göremedimde.
|
|
![]() |
|
Edilasek ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Nis 2023 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 171 |
Emy sanırım şurda
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120771 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Evet, Yuzuk parmaginin 3. falanksinin bilek tarafinda, solda ufak bir catlak var.
Rahatlikla acip pansuman yapabilirsiniz.
|
|
![]() |
|
Teşekkür ederim hocam birz once parmağını atel olunca kaba durduğu için masaya vurdu sızlıyor diyor. Sanirim film gerekiyor olabir mi hocam tekrar, ağrı artar ve gecmezse. Birde dıştan yara vardı 5 gün agumentin şurup verdim günde bir kere bir ölçek. Çocuk icmeyince biraktim. Bugün pansumanda yara gayet iyi durumdaydı. Doktor kemik enfeksiyon kapmasin diiye veriyorum dedi açık yaradan dolayı. Tekrar başlayıp 10 güne tamamlamali miyim hocam
Düzenleyen kzykzy - 08 Ara 2023 Saat 18:24 |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Gerekmez. Mevcut atel yeterli olur.
Antibiyotik de gerekmez.. SADECE yaraya Batticon surun, yeterli olur.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|