Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Diğer Konular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İkinci çocuk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuİkinci çocuk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
canom Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 48
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2007 Saat 00:31
slm arkadaslar,
hepinizinde dedigi gibi kiskanclik her yasda oluyor benim 15 aylik bi oglum var fakat bende ikinciyi dusunuyorum hem beraber buyumus olurlar  hemde arada fazla yas farki olmamis olur ama bu seferde korkuyorum cunku zor olacigini biliyorum hayirlisi bakalim.

bebislerinizi öpuyorum.
Yukarı Dön
laren Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1205
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2007 Saat 01:05
Canim benim isin biraz zor belki ama takdire deger ben tek cocuk sahibiyim ikinciyi hic düsünemiyorum senin konuna gelince gecen AOA´da izledim kiskancligin cok normal oldugunu ve cocuga asla benim kizim yada oglum kiskanc degil kardesini kiskanmaz deyip sorunu görmezden gelmenin dogru olmadigini tam tersine sen biraz kardesini kiskaniyosun biliyorm ama ben ikinizide cok seviyorum deyip onun bu konuyu sizinle paylasmasini saglamanizin dogru oldugunu söylediler sanirim cocuklar iclerine attikca kiskancliklari büyüyor paylasima sevketmek en iyisi
ASKLARIN EN GÜZELI SENSIN LARENIM
Yukarı Dön
aysegulce Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1814
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2007 Saat 09:14
Orjinalini yazan: canom canom Yazdı:

slm arkadaslar,
hepinizinde dedigi gibi kiskanclik her yasda oluyor benim 15 aylik bi oglum var fakat bende ikinciyi dusunuyorum hem beraber buyumus olurlar  hemde arada fazla yas farki olmamis olur ama bu seferde korkuyorum cunku zor olacigini biliyorum hayirlisi bakalim.

bebislerinizi öpuyorum.
  Selam... Eğer ikinci çocuğu düşünüyorsan bence hiç erteleme. Evet biraz zor olur ama yaş arası ne olursa olsun zorluk oluyor. Bari ikisi bir arada büyür unuttuğun şeyleri tekrar yaşamazsın. Biri 7 yaşında biri 4 aylık iki çocuk annesi olarak söylüyorum bunu. Hele okul dönemine hiç bırakma derim. Çünkü 1.sınıf gerçekten çok önemli ve kızım ekstra ilgi istiyor bu aralar. Yani her durumda zorlukları anneler yaşıyorConfused Oğluşunu öpüyorum.
Yukarı Dön
aysegulce Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1814
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2007 Saat 09:20
Orjinalini yazan: laren laren Yazdı:

Canim benim isin biraz zor belki ama takdire deger ben tek cocuk sahibiyim ikinciyi hic düsünemiyorum senin konuna gelince gecen AOA´da izledim kiskancligin cok normal oldugunu ve cocuga asla benim kizim yada oglum kiskanc degil kardesini kiskanmaz deyip sorunu görmezden gelmenin dogru olmadigini tam tersine sen biraz kardesini kiskaniyosun biliyorm ama ben ikinizide cok seviyorum deyip onun bu konuyu sizinle paylasmasini saglamanizin dogru oldugunu söylediler sanirim cocuklar iclerine attikca kiskancliklari büyüyor paylasima sevketmek en iyisi
 Evet haklısın bunu dile getirmek çözüm için daha faydalı oluyor ama sorunu çözmüyor maalesef. Bu bir süreç ve onlar büyüyene kadar devam edecektir.  Sabır ve özveri ile başetmeye çalışacağız. Annelik böyle birşey işte hem şikayetçi oluyoruz hem de kendi kendimizi teselli etmeye çalışıyoruz. Sen ikinci çocuk düşünmüyorsun herhalde ama çocuğunun kardeşlik duygusunu tatması da çok önemli bence. Bebeğini öpüyorumClown
Yukarı Dön
canom Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 48
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2007 Saat 15:43
slm aysegulce cok haklisin dediklerinde okul dönemine birakinca cok zor oluyor cevremde bu tur sorunlari cok gördum ve ben ikinci cocugu zaten dusundugum icin hani hem beraber buyumus olurlar hemde oglum tek oldugu icin paylasmasini bilsin vs.

cocuklarini öpuyorum canim.
Yukarı Dön
akide Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 21
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2007 Saat 16:15
benim kızım ikiz kardeşleri doğduktan sonra her şeyiyle değişti.bebeklerin altını değişirken benim altımı neden değiştirmiyorsun ?niye bana bez bağlamıyorsun?gibi kaprisler yapıyordu.bir gün ''gel annem sanada bez bağlayayım'' dedim.2 yaşındaki yeğenimden kalan bezi ona taktım ve sıkıca bağladım.'' tamam bundan sonra bezli dolaşabilirsin ''diye gönderdim.bir kaç dakika sonra geldi .''anne bez çok sıkıcı bir şeymiş çıkar'' dedi.o günden sonrada bu problemi yaşamadık.bizimle aynı problemi yaşayan annelerde aynı yöntemi deneyebilirler.
Yukarı Dön
snyozt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 214
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2008 Saat 23:06
benimde 2 yasında ve 2 aylık oglum var yasla ilgili degil kıskanclık.
biz kıskanmasın diye bebegi elimize bile almıyoruz yine de kıskanıyor.
seviyormus gibi gosteriyor kendini kafamızı cevirdigimiz anda bebege  zarar vermeye calişiyor. cok zoooor coook....
Yukarı Dön
duru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

"Yiğit ve Efe'nin Annesi"

Puanlar: 2226
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2008 Saat 22:51
bu konu artık benide ilgilendiriyor,2.bebeğim doğduğunda Yiğit henüz 16 aylık olacak,çevreden daha çok küçük kıskançlık bilmez deselerde ben oğlumun herşeyin farkında olduğunu düşünüyorum,eve yeni bir birey katılacak ve ben vaktimin çoğunu onunla geçireceğim onun kardeşi olduğunu bilmesede ilginin bu yeni katılan bireye kaydığının elbette farkında olacaktır,o yüzden kreşe yazdırmamızın çok iyi olduğunu söyledi kreşteki aile danışmanı,Yiğit kreşteyken bende rahat rahat küçük oğlumla ilgilenebileceğim inşallah Yiğit bu durumdan etkilenmez ya da en az düzeyde etkilenirDisapproveeğer problem yaşarsak yardım alacağız

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.