Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Kardeş İlişkileri & İkiz çocuklar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ikiz anlaşmazlığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumikiz anlaşmazlığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zemrank Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 49
Mesajın Direkt Linki Konu: ikiz anlaşmazlığı
    Gönderim Zamanı: 24 Şub 2010 Saat 11:12
Merhabalar ;

Benim ikizlerim var ikiside erkek ve 20 aylıklar. Birisi çok sakin kendi halinde hiç zararı yok diğeri çok yaramaz herşey var başedemiyorum. Evde heryeri dağıtıp her yere el atar kardeşinin saçlarını çeker üstüne çıkar vurur. Dur diyorum kızıyorum ama anlamıyor. Elindeki bütün oyuncakları atıp parçalıyor.Geçen gün ikisinede araba aldım mesela aynı renk aynı model kendi elinde var çocuğun elindekinide almak için kıyametleri kopardı ağladı bağırdı vermedim tabi onunda oynamaya hakkı var sonuçta. Hep bana hep bana diyo kısacası durdan sustan anlamıyor henüz konuşamıyor ama herşeyi anlıyor. iyilikle yapma annecim olmaz kardeş cici filan desemde kabullenmiyor kardeşinin elinde ne varsa kıymete biniyor korkuyorum çocuğa zarar verecek diye geçen gün yatırmış yere yastığı yüzüne kapatmış üstüne çıkmış lütfen bana bi yol gösterin ne yapmalıyım doktora götürmem gerekse götüreyim yeterki sakinleşsin biraz. Teşekkür ederim..

Düzenleyen zemrank - 24 Şub 2010 Saat 14:29
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2010 Saat 17:18
ikiz bile olsalar karakter farklılıkları ortaya çıkabilir. bu yaş grubu bazı çocuklar bu şekilde davranabiliyor. 2-2.5 yaş sonrası daha sakinleşebiliyorlar, paylaşmayı öğrenmeye başlıyorla. soyut kavramları gelişmediği için anlattıklarınızın çoğunu anlamaz. sert bir bakış bazen daha etkili olabilir.
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.