Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ilk 2-3 saat hep uyanıyor 6 aylık bebek
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumIlk 2-3 saat hep uyanıyor 6 aylık bebek

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
seda164 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seda164 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ilk 2-3 saat hep uyanıyor 6 aylık bebek
    Gönderim Zamanı: 03 Oca 2015 Saat 00:06
Sayın hocam, benim tam altı aylık bir oğlum var (72 cm 9,5 kilo sadece anne sütü veriyorum). Bir buçuk aydır akşamları uyuttuktan sonra beni 2-3 saat daha süründürüyor. Derin uykuya dalamıyor iki de bir uyanıp ağlıyor. Odadan çıkmıyorum benim varlığımı hissedip huzurlu uyusun diye ama bu da işe yaramıyor. Yatağında sakinleştiremiyorum ve kucağıma alıp bütün uyutma prosedürünü yeniden tekrarlıyoruz (emzirme, gezdirme,...). Bunu 4-5 kere yapıyoruz. Oda sıcaklığı 20 derece ve ufak bir gece lambası var. Bizim yatağa bitişik kendi yatağında yatırıyorum. Gün ortası akıllı ve sakin uykusu 2-3 kere 40 dakika. Sizce neyi yanlış yapıyorum ve bunu nasıl düzelte bilirim? Kendime akşamları 5 dakika ayıramıyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler hocam.
Seda
Yukarı Dön
seda164 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seda164 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2015 Saat 22:14
Ben galiba derdimi yanlış anlattım. Bizim sorunumuz akşam uyuttuktan sonra ilk 2-3 saat. Emzirerek uyutuyorum yatağına koyduktan 10 veya 20 dakika sonra uyanıyor. Sonra yine uyutuyorum - atıyorum 40 dakika sonra yine uyanıyor. Uyuyunca yatağına koymayıp kucağımda tutsamda uyanıyor ve huysuz bir şekilde kendini kasıyor. Galiba hafif uykudan derine geçemiyor. Ama derine geçtikten sonra gece boyunca ortalama 2 kez emmeye uyanıyor. Emdikten sonrada uyutmaya gerek kalmadan uyuyor.
Ama sizin durumunuzda hiç kolay değil. Umarım durumumuz sadece geçici bir büyüme atağıdır.
Selam
Seda
Yukarı Dön
mrvsmt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 45
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrvsmt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2015 Saat 22:23
Sızin yaşadığınız durumu ben kızımı erken uyuttuğumda yaşıyorum.Gün içinde uyku süresi 40 dk, akşam saat 8 de veya 9 da yatirırsam 40 dk sonra kesin ağlayarak uyanıyor,uyutmak icin tekrar aynı işlemleri yapmam gerekiyor onun gece uykusu olduğunu anlamıyor kızım :) ama aksam 10 da yatırırsam böyle bi sorun olmuyor, gece de 3 4 saatte bir uyanıyor,valla bende çözemedim bu durumu Wink 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118140
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2015 Saat 00:29
1- Gunuz uykularini azaltin veya kokten kaldirin...
2- Sicak tutmayin, asiri terlerse, su kaybi, tuz fazlaligi olur, hircinlik yaptirir.. Aralarda su teklif edin. Basi veya gidigi TERLEMESIN...
3- Gunduz, cok kalabaliga sokmayin, cok "hoppala-zippala" yapilmasin, kotu-kotu ruyalar gorurler.
4- Kakasi ASLA, "yesil' olmasin, asiri yedirdiniz demektir, cocuk gece fenaliklar gecirerek uyanir.

Bunlarin haricindekiler: soya cekim olarak, huysuz-hircin cocuklardir, hicbir sey yapamazsiniz. Ancak, zamanla duzelirler.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Oca 2015 Saat 00:31
Yukarı Dön
seda164 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seda164 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2015 Saat 22:04
Hocam çok teşekkürler! Tavsiyelerinizi bir kaç hafta uygulayacağız. Umarım soya çekim değildir, yoksa yandım 😂🔫
Seda
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.