Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
miss hugolina
Pırlanta Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9109
|
Konu: İLK ADIM AYAKABISI Gönderim Zamanı: 27 May 2008 Saat 11:27 |
Merhaba Arkadaşlar...
Bebeğim 9.5 aylık.İlk adım ayakabısı almak istiyorum.Çünkü hep parmak uçlarına basıyor.Ama bir çok yerde "Bebeğe 2 yaşına kadar ayakkabı giydirilmemelidir... DOĞRU. Eskiden çocuk yürümeye başladığı anda "ilk adım ayakkabısı" giydirilirdi. Ortopedik yapıda olması istenirdi. Ama görüldü ki yalın ayak yere basarsa, ayak taban kasları daha iyi gelişiyor. Bu nedenle çocukların yalın ayak dolaştırmak istiyoruz. Ya da çorap tarzı bir şeylerle. Ama ayakkabının bir kıyafet tamamlayıcısı olmasında bir mahzur yok. O ayakkabı da şöyle bir şey olmalı: Avucunuzun içine alınca kıvırabileceksiniz. 2 yaşından sonra ise ilk adım ayakkabıları öneriliyor, onların da bileğe kadar olanları... " yazdığı için kafam karıştı.
Siz kaç aylıkken aldınız?
Fikirlerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.
|
 |
duygu07
Elmas Üye
Puanlar: 7479
|
Gönderim Zamanı: 27 May 2008 Saat 11:50 |
Vallahi şaşırdım ben bu olaya canım yaa. Ben şimdiden aldım ilk adım ayakkabısını ve aldığım zaman yürümeye başlamamıştı. Onları giyince daha çabuk kolay yürüdü. Şaşırdımmm
Güneş gözlüğü için de bir optikte çalışan uzman doktor da bebekler için 2 yaşından önce güneş gözlüğü önermiyoruz demişti geçenlerde ben de almadım. Bu da ilginç bir durumdu anlamadım ben de. Satmak istese gayet güzel alıyordum ama doktor almayın dedi ben de almadım. Nedenini de 2 yaşına kadar görme olayları sürekli gelişir diyerek açıkladı. Güneş gözlükleri bunu engelliyor demişti.
|
 |
irme
Elmas Üye
En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!
Puanlar: 8306
|
Gönderim Zamanı: 27 May 2008 Saat 11:54 |
Allah allah benim kız bugün itibariyle 19 aylık oldu, gözlük takmayı çok seviyor,bende bu haftasonu itibariyle güneş gözlüğü almayı düşünüyordum..napsamki şimdi bilemedim
|
Pamuk Prensesin Annesi...
|
 |
miss hugolina
Pırlanta Üye
Puanlar: 9109
|
Gönderim Zamanı: 27 May 2008 Saat 12:01 |
duygu07 Yazdı:
Vallahi şaşırdım ben bu olaya canım yaa. Ben şimdiden aldım ilk adım ayakkabısını ve aldığım zaman yürümeye başlamamıştı. Onları giyince daha çabuk kolay yürüdü. Şaşırdımmm
Güneş gözlüğü için de bir optikte çalışan uzman doktor da bebekler için 2 yaşından önce güneş gözlüğü önermiyoruz demişti geçenlerde ben de almadım. Bu da ilginç bir durumdu anlamadım ben de. Satmak istese gayet güzel alıyordum ama doktor almayın dedi ben de almadım. Nedenini de 2 yaşına kadar görme olayları sürekli gelişir diyerek açıkladı. Güneş gözlükleri bunu engelliyor demişti. |
Duygu'cuğum bende çok şaşırdım,almak için gitmiştim merkeze,hatta sanada soracaktım ayakabı ve gözlük almak istediğini vee araştırmadan almadığını bildiğim için  ne yapacağımı şaşırdım  teşekkürler canım 
Düzenleyen sunacumen - 27 May 2008 Saat 12:02
|
 |
melek uslu
Kıdemli Üye
Puanlar: 1365
|
Gönderim Zamanı: 27 May 2008 Saat 12:31 |
Canım benım doktorumda aynısını söyledi hatta Erkin beyınde yazıları var bir bebeğin ayaklarının sorunlu olduğu 4 yaşına kadar anlaşılmazmış .Benım doktorumda dıyokı düz tabanlık içe basma ortapedık ayakkabıları erken gıydırmekten oluyo çıplak ayak yere tam bastığı için çocuklarda sorun olmaz dıyo bız problemlı ayakların tedavısınde kumda yürüme vriyoruz dedi .Asya nın ayağında çarık gibi bişi verdı içi mukavva gıbı altı süet kaplı bundan daha yumuşak olsun dedı hanı yenıdoğan takımlarında altı kumaşdan daha hallice tabanlı aykkabılar var ya onları tavsıye edıyolar Ben Asyaya çorap giydırıyom şimdi kışa kadar öle takılcaz bencede doğru çünki doktorumuz dedıkı biz ortapedık aykkabılarlamı buyuduk ama hiçbirimizde içe basma sürtme düztabanlık yok dedı mantıklı geldi bana
|
Asya Liva 
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
|
 |
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Puanlar: 8112
|
Gönderim Zamanı: 27 May 2008 Saat 22:10 |
güzelim en doğrusu o bence de.. evde yalınayak bassın. önceleri çınar da parmak uçlarına basıyordu. ama hiç endişelenme bu düzelecek.. ben de bu yazıdakiş gibi yaptım aynen. evde hep sadece çorap vardı aagında. ama dışarı çıktığızda ayakkabı giydi. hiçbir sorun olmayacağına da emnim..
güneş gözlüğü konusu da açılmış.. ben gecenlerde buranın çok ünlü bir gözlükçüsünün yanından gecerken sordum. gözlük fiyatları az da değil. ama ona ragmen adamlara bana bunu satmaya çalışmaktansa doktorların önermediğini sözledi en erken 2 yaşından sonra kullanın dedi. çocugun kulak yapısı daha yumuşak oldugundan dolayı kulak şeklini etkileyebilirmiş.. bunu da belirteyim dedim konusu geçmişken 
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Puanlar: 8112
|
Gönderim Zamanı: 27 May 2008 Saat 22:13 |
duygu07 Yazdı:
|
canım zaten ayakkabının tavsiye edilmemesi yürümesine bağlı değil. hatta kesinlikle daha da güvenli oluyorlar. ama ayak ve ayak altı kaslarının kuvvetlenmesi için önerilmiyor ayakkabı. hem de dokunma duyusu için de önemli. hatta soğuk havalarda bile ben arasıra çorabını çıkartıp halıya basmasına izin verdim 
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
KEREMIM
Üye
Puanlar: 100
|
Gönderim Zamanı: 28 May 2008 Saat 19:02 |
benim oglum 10 aylik ve doktoru ayakkabi onermemisti...her anne gibi bende estetik ve usutme korkusu ile ogluma ici disi deri bilegi lastikli, patik gibi bir ayakkabi aldim...tabanindada hicbirsey yok....sadece ince deriden yapilmis....bir magazada gordum....inanilmaz renk ve desenlerde yapmislar....estetik kaygisi olan anneler icin....benim oglum onunla yurumeyi ogrendi....
Düzenleyen KEREMIM - 28 May 2008 Saat 19:18
|
Omrum
|
 |