Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Diğer Konular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İLK ADIM AYAKABISI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuİLK ADIM AYAKABISI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9109
Mesajın Direkt Linki Konu: İLK ADIM AYAKABISI
    Gönderim Zamanı: 27 May 2008 Saat 11:27
Merhaba Arkadaşlar...

Bebeğim 9.5 aylık.İlk adım ayakabısı almak istiyorum.Çünkü hep parmak uçlarına basıyor.Ama bir çok yerde "Bebeğe 2 yaşına kadar ayakkabı giydirilmemelidir... DOĞRU. Eskiden çocuk yürümeye başladığı anda "ilk adım ayakkabısı" giydirilirdi. Ortopedik yapıda olması istenirdi. Ama görüldü ki yalın ayak yere basarsa, ayak taban kasları daha iyi gelişiyor. Bu nedenle çocukların yalın ayak dolaştırmak istiyoruz. Ya da çorap tarzı bir şeylerle. Ama ayakkabının bir kıyafet tamamlayıcısı olmasında bir mahzur yok. O ayakkabı da şöyle bir şey olmalı: Avucunuzun içine alınca kıvırabileceksiniz. 2 yaşından sonra ise ilk adım ayakkabıları öneriliyor, onların da bileğe kadar olanları... "   yazdığı için kafam karıştı.

Siz kaç aylıkken aldınız?

Fikirlerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7479
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2008 Saat 11:50

Vallahi şaşırdım ben bu olaya canım yaa. Ben şimdiden aldım ilk adım ayakkabısını ve aldığım zaman yürümeye başlamamıştı. Onları giyince daha çabuk kolay yürüdü. ŞaşırdımmmShocked

Güneş gözlüğü için de bir optikte çalışan uzman doktor da bebekler için 2 yaşından önce güneş gözlüğü önermiyoruz demişti geçenlerde ben de almadım. Bu da ilginç bir durumdu anlamadım ben de. Satmak istese gayet güzel alıyordum ama doktor almayın dedi ben de almadım. Nedenini de 2 yaşına kadar görme olayları sürekli gelişir diyerek açıkladı. Güneş gözlükleri bunu engelliyor demişti.

Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Puanlar: 8306
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2008 Saat 11:54
Allah allah benim kız bugün itibariyle 19 aylık oldu, gözlük takmayı çok seviyor,bende bu haftasonu itibariyle güneş gözlüğü almayı düşünüyordum..napsamki şimdi bilemedim Confused
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 9109
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2008 Saat 12:01
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Vallahi şaşırdım ben bu olaya canım yaa. Ben şimdiden aldım ilk adım ayakkabısını ve aldığım zaman yürümeye başlamamıştı. Onları giyince daha çabuk kolay yürüdü. ŞaşırdımmmShocked

Güneş gözlüğü için de bir optikte çalışan uzman doktor da bebekler için 2 yaşından önce güneş gözlüğü önermiyoruz demişti geçenlerde ben de almadım. Bu da ilginç bir durumdu anlamadım ben de. Satmak istese gayet güzel alıyordum ama doktor almayın dedi ben de almadım. Nedenini de 2 yaşına kadar görme olayları sürekli gelişir diyerek açıkladı. Güneş gözlükleri bunu engelliyor demişti.

Duygu'cuğum bende çok şaşırdım,almak için gitmiştim merkeze,hatta sanada soracaktım ayakabı ve gözlük almak istediğini vee araştırmadan almadığını bildiğim içinConfusedne yapacağımı şaşırdımShocked   teşekkürler canımApprove

Düzenleyen sunacumen - 27 May 2008 Saat 12:02
Yukarı Dön
melek uslu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1365
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2008 Saat 12:31
Canım benım doktorumda aynısını söyledi hatta Erkin beyınde yazıları var bir bebeğin ayaklarının sorunlu olduğu 4 yaşına kadar anlaşılmazmış .Benım doktorumda  dıyokı  düz tabanlık içe basma ortapedık ayakkabıları erken gıydırmekten oluyo çıplak ayak yere tam bastığı için çocuklarda sorun olmaz dıyo bız problemlı ayakların tedavısınde kumda yürüme vriyoruz dedi .Asya nın ayağında çarık gibi bişi verdı içi mukavva gıbı altı süet kaplı bundan daha yumuşak olsun dedı hanı yenıdoğan takımlarında altı kumaşdan daha hallice tabanlı aykkabılar var ya onları tavsıye edıyolar Ben Asyaya çorap giydırıyom şimdi  kışa kadar öle takılcaz bencede doğru çünki doktorumuz dedıkı biz ortapedık aykkabılarlamı buyuduk ama hiçbirimizde içe basma sürtme düztabanlık yok dedı mantıklı geldi bana
Asya Liva
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 8112
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2008 Saat 22:10
güzelim en doğrusu o bence de.. evde yalınayak bassın. önceleri çınar da parmak uçlarına basıyordu. ama hiç endişelenme bu düzelecek.. ben de bu yazıdakiş gibi yaptım aynen. evde hep sadece çorap vardı aagında. ama dışarı çıktığızda ayakkabı giydi. hiçbir sorun olmayacağına da emnim..
güneş gözlüğü konusu da açılmış.. ben gecenlerde buranın çok ünlü bir gözlükçüsünün yanından gecerken sordum. gözlük fiyatları az da değil. ama ona ragmen adamlara bana bunu satmaya çalışmaktansa doktorların önermediğini sözledi en erken 2 yaşından sonra kullanın dedi. çocugun kulak yapısı daha yumuşak oldugundan dolayı kulak şeklini etkileyebilirmiş.. bunu da belirteyim dedim konusu geçmişkenWink
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 8112
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2008 Saat 22:13
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

canım zaten ayakkabının tavsiye edilmemesi yürümesine bağlı değil. hatta kesinlikle daha da güvenli oluyorlar. ama ayak ve ayak altı kaslarının kuvvetlenmesi için önerilmiyor ayakkabı. hem de dokunma duyusu için de önemli. hatta soğuk havalarda bile ben arasıra çorabını çıkartıp halıya basmasına izin verdimWink
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
KEREMIM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 100
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 May 2008 Saat 19:02

benim oglum 10 aylik ve doktoru ayakkabi onermemisti...her anne gibi bende estetik ve usutme korkusu ile ogluma ici disi deri bilegi lastikli, patik gibi bir ayakkabi aldim...tabanindada hicbirsey yok....sadece ince deriden yapilmis....bir magazada gordum....inanilmaz renk ve desenlerde yapmislar....estetik kaygisi olan anneler icin....benim oglum onunla yurumeyi ogrendi....

Düzenleyen KEREMIM - 28 May 2008 Saat 19:18
Omrum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.