özlem hanım dediğiniz gibi kararlı ve tutarlı olmaya çalışıyorum ama kızım gerçekten çok zorlayıcı bir çocuk....örneğin odasında 10 dk beklemesini söylediğimde tabiki itiraz ediyor ben götürüyorum odasına, bu sefer de eline ne gelirse alıp kapıya vuruyor duvara vuruyor bağırıp çağırıyor önceleri de bunu yapardım ama böyle şiddetli davranışları yoktu hatta 10 dk dolunca ben gider güzel bir şekilde anlatırdım bundan dolayı burda bekledin diye yaptığı yanlışı anlatırdım ama şimdi kapı çarpmalar bana vurmalar duvara herhangi bir cisimle vurmalar bunları anlayamıyorum ben çok sabırlıyım ama gerçekten zorlanıyorum...birde kızım yaşıtlarına göre çok farklı davranışlar sergiliyor parkta havuzda en az 5-6 yaşında çocuklarla oynamaya çalışıyor kendisi 3 yaşında ama 3 yaşındaki çocuklara bebek diyor vs... herkesi yönlendirmeye çalışıyor benle oyun oynarken bile senaryoyu o kuruyor hep onun dediği olsun istiyor...sürekli hareket halinde herşeyi soruyor her şeye bir cevabı var, ben bazen kızınca anne beni seviyorsun dimi diyor acaba sevgimizden mi şüphe ediyor kafama takılıyor....birde tekrar tırnak yemeye başladı bu konuda daha önce size danışarak bırakmıştı ama şimdi tekrar başladı dikkat çekmeye mi çalışıyor bilemiyorum ben uyarmıyorum ilgilenmiyorum ama sürekli ağzında parmakları herşeyi ağzına alma davranışları sergiliyor birde bu ara....sevildiğini hissetmeyen çocuklarda dikkat çekme davranışları olurmuş sanırım doğrumu bu biz anne baba olarak hissettirdiğimizi düşünüyoruz ama bilemiyorum nerde hata yapıyoruz bu şiddetli davranışlar bu tırnak yemeler nedendir? eve arkadaş çağırıyorum ilk 10 dakikada kavgalar başlıyor çok sevdiği arkadaşına bile yapıyor...buraya alışamadığını düşünüyorum doğum gününe kimleri çağıralım diye sormuştum geçenlerde ilk olarak eeski yerimizden arkadaşlarını saydı sonra burdakileri:)) burdan anlıyorum....gerçi en son liste yaptığımızda burdan birilerini saydı ilk olarak ama:))
sizce bu tırnak yeme durumu ve diğer durumlardan dolayı bir pedagoga gitmelimiyiz? birde zeka sevyesindenmi kaynaklanıyor diye düşünüyorum belki yanlış ama:((((
yardımcı olursanız çok sveinirim çok bunalmış durumdayım bazen o kadar çaresiz kalıyorum ki kızım değil ben ağlama krizi geçiriyorum....