Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - inanılmaz davranışlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Foruminanılmaz davranışlar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
demirfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 142
Mesajın Direkt Linki Konu: inanılmaz davranışlar
    Gönderim Zamanı: 29 Haz 2010 Saat 00:02
merhaba özlem hn. acil yardıma ihtiyacıma var vaktiniz varsa bişey danışmak istiyorum.biz taşınalı 2 ay oldu.kızım taşındığımızdan beri çok huysuz gergin hiç yapmadığı şeyler yapıyor, bişeye hayır dediğimde kabul etmiyor açıklama yapıyorum gereksiz yere hayır demiyorum inatlaşmıyorum ama bana bile vuruyor, duvara vuruyor, kapıları çarpıyor, seni sevmiycem o zaman diyor vs vs babama söyliycem diyor normalde hiç yapmazdı böyle şeyler...2 yaş sendromunu gibi şeyler yaşadık ağlama krizler vs biraz geçti gibi...burası çok güzel hergün havuza giriyor parka indiriyorum ortam güzel arkadaşlar da edindik ama hala devam ediyor böyle şiddet tarzı şeyler yapması neden dir ne yapmam lazım, bazen odana git 10 dk bekle diyorum yada sevdiği bişeyden mahrum etmeye çalışıyorum ama beceremiyorum sanırım bu davranışları devam ediyor..teşekkür ederim.
papatya
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Tem 2010 Saat 18:55
yeni bir yer çocukları zorlayabiliyor, yaşı da huysuzluğa uygun. ancak söylediklerinizin arkasında olun. ceza verdiyseniz sonuna kadar sürdürünki yaptığın davranışın bir karşılığı olduğunu anlasın
özlem
Yukarı Dön
demirfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 142
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2010 Saat 14:26

özlem hanım dediğiniz gibi kararlı ve tutarlı olmaya çalışıyorum ama kızım gerçekten çok zorlayıcı bir çocuk....örneğin odasında 10 dk beklemesini söylediğimde tabiki itiraz ediyor ben götürüyorum odasına, bu sefer de eline ne gelirse alıp kapıya vuruyor duvara vuruyor bağırıp çağırıyor önceleri de bunu yapardım ama böyle şiddetli davranışları yoktu hatta 10 dk dolunca ben gider güzel bir şekilde anlatırdım bundan dolayı burda bekledin diye yaptığı yanlışı anlatırdım ama şimdi kapı çarpmalar bana vurmalar duvara herhangi bir cisimle vurmalar bunları anlayamıyorum ben çok sabırlıyım ama gerçekten zorlanıyorum...birde kızım yaşıtlarına göre çok farklı davranışlar sergiliyor parkta havuzda en az 5-6 yaşında çocuklarla oynamaya çalışıyor kendisi 3 yaşında ama 3 yaşındaki çocuklara bebek diyor vs... herkesi yönlendirmeye çalışıyor benle oyun oynarken bile senaryoyu o kuruyor hep onun dediği olsun istiyor...sürekli hareket halinde herşeyi soruyor her şeye bir cevabı var, ben bazen kızınca anne beni seviyorsun dimi diyor acaba sevgimizden mi şüphe ediyor kafama takılıyor....birde tekrar tırnak yemeye başladı bu konuda daha önce size danışarak bırakmıştı ama şimdi tekrar başladı dikkat çekmeye mi çalışıyor bilemiyorum ben uyarmıyorum ilgilenmiyorum ama sürekli ağzında parmakları herşeyi ağzına alma davranışları sergiliyor birde bu ara....sevildiğini hissetmeyen çocuklarda dikkat çekme davranışları olurmuş sanırım doğrumu bu biz anne baba olarak hissettirdiğimizi düşünüyoruz ama bilemiyorum nerde hata yapıyoruz bu şiddetli davranışlar bu tırnak yemeler nedendir? eve arkadaş çağırıyorum ilk 10 dakikada kavgalar başlıyor çok sevdiği arkadaşına bile yapıyor...buraya alışamadığını düşünüyorum doğum gününe kimleri çağıralım diye sormuştum geçenlerde ilk olarak eeski yerimizden arkadaşlarını saydı sonra burdakileri:)) burdan anlıyorum....gerçi en son liste yaptığımızda burdan birilerini saydı ilk olarak ama:))

sizce bu tırnak yeme durumu ve diğer durumlardan dolayı bir pedagoga gitmelimiyiz? birde zeka sevyesindenmi kaynaklanıyor diye düşünüyorum belki yanlış ama:((((
yardımcı olursanız çok sveinirim çok bunalmış durumdayım bazen o kadar çaresiz kalıyorum ki kızım değil ben ağlama krizi geçiriyorum....
papatya
Yukarı Dön
ahsen Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 528
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2010 Saat 22:51
Aynı şeyler bizdede mevcut Özlem hanım kızım 2 yaşında ve birebir ters tavırlar 2 yaş sendromu yaşıyoruz çok zorlayıcı bi dönem sabırlı olmaya çalışıyorum umarım uzun sürmez çünki ben anti deprasan almaya başladım o derece yani cevap için şimdiden teşekkürlerr.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2010 Saat 13:02
kızınızın zeka düzeyinin yaşıtlarından fazla olduğunu düşünüyorum, daha önce anlattığınız şeyler de bunu destekliyor. yeni yere uyumda güçlükler yaşayabildiği gibi, zeka düzeyinin yüksekliğine bağlı olarak lider davranışları sergilemem, başkalarını aptal bulma gibi şeyler yapması doğal ancak ne yazık ki onun sosyal uyumun da bozan şayler haline gelebiliyor. sert tepkileri de isteğinin olması için verdiği kişilik savaşları. ancak ne yaparsa yapsın kurala uyması gerekiyorsa uyacak ve bir hata yaptıysa uygun davranışı görecek, bu tarz çocuklar sınırları çok fazla zorlar ve sınıra herkesten çok gereksinimleri vardır. sınırlarınızı dikkatli koyun ve pes etmemeye çalışın
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.