Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Diğer Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - inatçılık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Foruminatçılık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ceylinsu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 827
Mesajın Direkt Linki Konu: inatçılık
    Gönderim Zamanı: 07 Eki 2008 Saat 18:24

Özlem hanım kızım 16 aylık.bir şey istediğinde yapmadığımızda yada istediği şeyi vermediğimizde (bunu kimden isterse istesin)kendini yere atıp ağlıyor kucağımda olsa dahi kendini geri atıyor ve istediği oluncaya dek susmuyor çok inatçı .

bugün beraber kahvaltı yapıyorduk(ki yemez daha çok oynar)az kalsın oturduğu yerden düşüyordu içeceğini döktü.temizlemek için kaldırayım dedim başladı ağlamaya kendini yere atmaya.bende hiç ellemedi.ne yapıcak diye.ama hiç susmadı devamlı ağladı bağırarak mutfaktan ayrılıp oturma odasına geçtim .yanıma gelmedi ve ağlamaya devam etti hiç susmadı.dayanamadım gittim oturu vaziyette ağlıyo karşısına geçti yere uzanmak istedi arkasındasandalye vardı yatamadı ama hala ağlıyo banada gelmiyo enson gel dedim hemen kucağıma geldi ama ağlamaya devam ediyodu bi susuyo bi ağlıyo busefer.baya uzun anlattım ama ben bu durumda ne yapmalıym ağlamasını dikkate almamalımıyım .dikkatini dağıtmaya çalışsamda istediğişeyde sonuna kadar diretiyor.bu tarz davranış ileride agrasif olmasına sebep olur mu?

beni başkası sevsin çok kıskanıyo başkasının bana dokunmasını sevmiyor.

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2008 Saat 23:25
bu yaşalr inatçılık-tutturma dönemleri. sizler için de çok zor dönemler. çocuğunuzun ilk kendini bulma çabaları herkes için sancılı. dikkatini başka sevdiği bir şeye çekmeyi deneyin olmazzsa kendi haline bırakın. ağlamasından etkilenmediinizi görünce vazgeçecektir.( hemen değil biraz direnebilir) ama ara ara ağlamaları tekrarlayıp sizi deneyebilir
özlem
Yukarı Dön
ceylinsu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2008 Saat 14:09
özlem hanım kızım bayramdan buyana geceleri çok sık uyanıyor ve hep ağlayarak uyanıyor.belli bir müddet susturamıyorum.10kere uyananıyoruz gece..takip ediyorum uykusunda içleniyor bağırıyor huysuzlanıyor bi rahatsızlığıda yok görünürde dr.da gittim..gündüz uykusu toplam 2 saat bazen 3 gece 11-11:30 gibi uyuyor sabah 09:00 gibi uyanıyor.korkuyor olabilir mi ve eğer korkuyorsa bunun nedeni nedir.genelde evdeyiz.bazen komşularıma gidiyorum hırpalanmıyor yada rahatsız olabileceği bir ortam yok gündüzleri çok mutlu bir bebek.emen bir bebek.
önceden anne meme diye uyanırdı şimdi direk ağlayarak kalkıyor bağırarak .
bizim yatak odamızda amakendi beşiğinde uyuyor geceleri yatağında çok dönen bir bebek.

Düzenleyen ceylinsu - 15 Eki 2008 Saat 14:10

Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2008 Saat 20:57
bebekler zaman zaman rüya göürü ve korkarlar. bazen de tvda izledikleri bir çizgiş filmden ürkmüş olabşilirler. her ağlamasında ona sarılın, yatağından almamaya çalışın ki bunu alışkanlık haline getirmesin. ayrıca onu kendi odasına götürme vakti de gelmiş. başlangıçta odasında kalmakta sorun çıkabilkir. ilk geceler uyyana kadar bekleyebilir sonra yavaş yavaş odadan uzaklaşabilirsiniz. korkuları bir kaş hafta devam ederse biir uzaman danışabilirsiniz
özlem
Yukarı Dön
ceylinsu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2008 Saat 15:04
teşekkür ederim Star

Yukarı Dön
ceylinsu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2008 Saat 14:40
Özlem  hanım kızım eşime dahi sarılmama izin vermiyorEmbarrassed hemen yanımıza gelip bizi birbirimizden ayırıyor ve ya ona ya da bana sarılıyor bunlar normal mi. kıskançlık duygusu fazla olan bir bebek mi eğer öyleyse bunu nasıl törpülemeliyim

Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eki 2008 Saat 14:11
buna kıskanma diyebiliriz ancak son derece doğal ve normal bir davranış. hiç bir şey yapmanıza gerek yok. ancak onun yanında eşinize sarılmaktan vazgeçmeyin. kızınız yanınıza geldiğinde onu da aranıza alın veya sarılmasına izin verin elbette
özlem
Yukarı Dön
ceylinsu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eki 2008 Saat 22:13
dediğiniz gibi yapıyoruz ancak ya onu ya da beni itiyo sonra canı kimin yanında olmak istiyorsa onun kucağına gidip oyun oynuyoLOL

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.