Merhaba,
9 aylık bir oğlum var. Bebeğimdeki kusma ve kakasında mukuslu yapının araştırılması sonucu 6.ayında çok hafif düzeyde inek sütü alerjisi tanısı kondu, o günden beri ben de süt ve süt ürünleri tüketmiyorum. Anne sütü vermeye devam ediyorum. Oğluma 8.ayından bu yana keçi peyniri yediriyorum. Ben de keçi peyniri ve inek yoğurdu tüketiyorum. Bir de pepti junior ile kahvaltı ve akşam mamasını takviye ediyorum. Doktorumuz 9.ayından itibaren azar azar yoğurt başlayabileceğimi söyledi. Başladım oğlum yoğurdu çok sevdi fakat o günlerde geceleri çok sancısı oluyordu. Demir takviyesine başlamıştık, ondan olabilir diye demiri kestik düzeldi fakat ben yoğurt vermeye korkuyorum. Sizce verebilir miyim? Yoğurt verebilirsem inek peyniri de veremez miyim?
Bir de oğlum kesinlikle meyve yemiyor. Ne yapmalıyım?
Son olarak tahıllı mamalar gaz yapar mı? Ne zaman tüketsem huzursuz oluyor gibi hissediyorum ancak demir yönünden zengin olduğu için az da olsa bir öğünde mamasına karıştırmak istiyorum.
Sorularımı yanıtlayabilirseniz çok memnun olacağım, çok teşekkürler…
Canım başkasının sorusu altında sorduğun için, doktorumuzun sana daha rahat cevap verebilmesi için sana ayrıca bir başlık açtım

Düzenleyen fatoş - 16 Eki 2007 Saat 12:49