Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - inek sütü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Foruminek sütü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
asli54 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 47
Mesajın Direkt Linki Konu: inek sütü
    Gönderim Zamanı: 13 May 2013 Saat 18:33
hocam nerhabalar.8 aylık ogluma sizden sonra süte başladım (pastörize) 1-2 haftadır içiriyorum 500-600 ml kadar günlük.kontrolümüzde kendi drumuzada söyledim süte başladıgımı ve bana 300 ml.i geçmesin ve ayrıca günlük inek sütü içirmem gerektiğini bunuda 20 dk.kaynatmam gerektiüini söyledi.pastörize bir işe yaramaz katkı maddeli dedi :( kafam karıştı siz ne diyorsunuz hocam?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119859
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2013 Saat 07:44
1- Sakin; gunluk miktar 600ml'nin altina inmesin, ust sinir yok.
2- Gunluk sutler son terecede riskli sutlerdir.
3- Sutte bulunan ve insanlarda hastalik yapan bakteriler; 65 derecede olurler. Her evde bunu olcebilecek derecelerden olmayacagi icin, isi garantiye almak icin sadece; "Bir tasim" kaynatmaniz yeterlidir.
4- 20 dakika kaynatmanin hicbir kitapta yeri yoktur.
5- Pastorize demek; 70 dereceye kadar isitilip, aniden sogutulmus sut demektir. Icinde katki maddeleri yoktur.
6- O doktor tahsil hayati boyunca tek bir Tip kitabi okumamis. Ne Mikrobiyolojiden haberi var, nede Gida teknolojisinden.
   Boyle doktorlardan uzak durun ama sakin isimlerini ve dediklerini unutmayin...
Yukarı Dön
asli54 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 47
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2013 Saat 09:22
çok saolun hocam rahatladım ben hergün günlük inek süütü içirmem için inegim olması lazım,nereden bulacam hergün inek sütü ben o yüzden pastorizeye devam yani hocam...sütü minumum 600 ml'içiremesemde süt ürünleri veriyorum yoğurt,peynir,muhallebi bunlarla tamamlanıyordur sanırım hocam.sütüde soguk az şekerli veriyorum şekersizi sevmedi maalesef.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119859
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2013 Saat 19:04
Sutu nasil seviyorsa, o sekilde verin. Anne sutundeki seker(Laktoz) orani;%7 olmasina mukabil. Inek sutunde seker;%4 civarindadir, anne sutunden sonra inek sutu biraz tatsiz gelebilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.