Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
taha0203
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
|
Konu: inmemiş testis Gönderim Zamanı: 05 Nis 2011 Saat 18:40 |
Hocam selamlar.1 hafta önce oğlum inmemiş testis ameliyatı oldu.sağ testis indirildi.2 ay sonrada sol testis indirilecek.ama indirilmiş olduğu halde gözle görülür bir fark yok.öncekinden biraz daha dolgun gözükmesi gerekemiyor mu?dikişli olduğu için kontrol de edemiyorum.ameliyat başarısız olmuş olabilir mi diye çok korkuyorum.lütfen cevap bekliyorum..kendi doktorunu 1 hafta sonra gideceğiz.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118425
|
Gönderim Zamanı: 06 Nis 2011 Saat 11:18 |
Ameliyattan önce US yapılmadımı??? Bazen inmemiş testis değil, "Testis agenesisi" dediğimiz, testisin hiç olmaması durumu vardır. Bir US yaptırıp bakabilirsiniz.
|
 |
taha0203
Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Nis 2011 Saat 16:53 |
yapıldı hocam.Banyo sırasında ele de geliyo.ama banyo haricinde hep yukarda.o yüzden doktor ameliyat dedi bizde yaptırdık..fakat şimdi kafamız çok karışık.torbaya indirildiyse biraz daha şiş olması gerekmiyor mu?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 07 Nis 2011 Saat 10:09 |
Eğer her iki testisde banyoda ele geliyor idi ise, siz bu "haltı" niye yediniz!!! Bunlara ameliyat gerekmezki, ben size ne diyeyim!!!! Tabii, kızın sana söylüyorum, gelinim (cerrah) sen anla hesabı..
|
 |
taha0203
Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Nis 2011 Saat 13:33 |
Ahhh hocammm.boşuna mı çektik bu çileyi,ağladık sızladık..Biz ne yapalım hocam kime inanacağımızı şaşırdık..keşke buralarda olsanız size ulaşabilsek.bu ikilemi anlayamıyorum hocam..tüm tıp doktorları aynı dersi görmüyor mu. Ben doktora banyoda ele geliyor dediğimde bana söylediği'ne kadar yukarda kalırsa o kadar riskli,testisleri gelişmez,ilerde kısırlığa yol açar' dı.ben sadece 1 doktora göstermedim hocam,bursa götürüp orayada gözterdim aynısını dediler..ben ne yapayım şimdi.bU çileyi oğluma bize boşuna çektirdilerse ALLAH larından bulsunlar
|
 |
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Puanlar: 21029
|
Gönderim Zamanı: 29 Nis 2011 Saat 19:32 |
Kadir bey merhabalar..
Benim oğlum iki ay sonra 5. yaşını doldurucak..
bir buçuk yaşlarında bizde farkettik oğlumun testislerinin hep yukarıda olduğunu ,banyoda ele geliyor,veya yazın sıcakta ama kış boyunca hemen hemen hiç elimize gelmiyordu,bazen biri yanlız bazen ikisinide zor buluyoruz..Fakat mutlaka her banyoda,veya sıcak suya oturtuğumuzda mutlaka elimize geldi..
iz bi kaç ayda bir doktora gösterdik,eğer u durum 5 yaşını doldurduğunda hala devam ediyorsa ameliyat ederiz dediler..Açıkçası ben sizin inmemiş testis konusundaki fikrinizi bildiğim için şimdi cesaret edemiyorum götürmeye,ameliyat edecekler diye..Fakat bi yandanda 5 yaşından sonra artık aşağıda kalması gerekir artık inmez deniyor ne yapacaığımı bilmiyorum,zira bu durum hala devam etmekte ve daha ne kadar süreceğide belirsiz,böylemi kalsın ? böyle kalıncada sonra geri dönüşü olmayan bi hata yapmış olmazmıyız ?
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 30 Nis 2011 Saat 13:36 |
Tekar banyoda bakın bakalım aşağı iniyorlarmı, inmiyorlarmı.. Önceden inipte sonradan ameyat gerektireni hiç duymamıştım..
|
 |
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Puanlar: 21029
|
Gönderim Zamanı: 30 Nis 2011 Saat 22:15 |
Evet Kadir bey,banyoda sıcak suda özellikle aşağı inip ele geliyorlar,fakat başka zaman hiç yoklar gibi,bazen tuvaletten çıkıncada kontrol ediyorum ,malesef ya biri elime geliyor yada ikiside gelmiyor,biraz kurcalayınca buluyorum birini,diğerinide bazen buluyorum ama çok yukarıdalar,dediğim gibi 2 ay sonra 5 yaşını doldurucak,ve yaklaşık birbuçuk yıldır testislerini hiç doktora göstermedik ameliyat isterler diye,ama gerekiyor artık diyorsanız götürelim tekrar.
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
 |