Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ishal ates
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumishal ates

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hulyamurat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hulyamurat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ishal ates
    Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2015 Saat 19:57
hocam iyı aksamlar 18 aylık oğlum pazar gecesi 7 8 defa kustu. gün icinde 2 defa daha kustu. sali sabah 6 7 defa sulu kaka yapmıs. sonra iyi gibiydi. carsamba bir sabah bir aksam sulu kaka yaptı. aksam da atesi ciktı. 38 civarı genelde. sadece bi kere suludan biraz daha iyi kaka yaptı. sizin söylediğiniz gibi ilac kullanmıyorum. sık sık su teklif ediyorum.fazlaca emiyor. az yemek soruyor. sormak istediğm bactrim kullanalim mi. yoksa böyle devam mı edelim. atesi cıktıgında halsiz yatıyor kafasını pek kaldıramıyor.
hocam cevabınız için şimdiden tesekkurler.kustugunun ertesi günü doktora göstermek istedim.doktor serum takalım kan alalım tahliilere göre tedaviye karar veririz deyince hemen kactik ordan. çünkü yemek yiyebiliyor ve o kadar kötü degidi. iyi ki varsınızSmile
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118649
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2015 Saat 00:58
Aman ha, sakin ha!!!! Turk doktorlarindan uzak durun. Cok hayati bir durum olmadikca, semtlerine bile ugramayin.
Zaten ciddi bir durum oldumu hemen, Universite hastanelerine postalarlar. Nerde ayakta tedavi edilebilecek hasta var, onlari yatirirlar.
Aynen, yaptiklariniza devam edin.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hulyamurat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2015 Saat 08:21
Hocam dün size yazdıktan sonra yarim saat arayla once sulu kaka yaptı sonra da kustu. Ateşi 38 civariydi yine.bisey yemek istemiyor emiyor sadece. Yatmadan once calpol verdim rahat uyumasi icin cok huzursuzdu cunku. Az once de 10 dk ara ile kustu yine. Biraz su icti onubda çıkardı.  Emmek istiyor ama sanırım midesi bulanıyor. Az önce biraz sicak gibiydi ama simdi atesi yok. Son durumu yazmak istemiştim
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hulyamurat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2015 Saat 19:15
Böyle sık sık yazdım ama kusura bakmayın.  Merak ediyorsanız normal mi devam ediyor diye. Aksam uzeri atesi çıktı tekrar.  Çok yüksek değil.  38 civarı yine.ama cok halsiz görünüyor sürekli yatmak istiyor. Bisey yemiyor az az da su içiyor. Sanirim midesi bulanıyor arada bi ağzını ya da karnini gösteriyor. Karni mi ağrıyor bilmiyorum.  Sanırım tamamen düzelmesi için içindekileri tamamen atmasi gerekiyor.  Böyle kac gun devam eder. Ikginiz icin tesekkurler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2015 Saat 20:13
Kusma ve ishal ile aldigi mikroplari atmasi gerekli. Sadece su verin, susuz kalmasin.
Kusmasi cok olursa, Emedur100 fitil 1 defa verin.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hulyamurat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2015 Saat 02:15
Hocam MerhabaEmbarrassed. Tekrardan rahatsiz ediyorum.oglumun rahatsızlığı hala tam olarak geçmedi. Gecem pazar gecesi kusma ile baslamisti. Bir gun siddetli ishal sonrasında ishal kusma gunde bir ya da iki kere seklinde devam etti. Çarşamba gece atesi çıktı cok yuksek olmamakla birlikte 5 gun falan devam etti. Şu anda da atesi yok.istahi yok sanırım midesi bulanıyor çoğu zaman.yese de bazen yemek istiyor kisa bi süre sonra olduğu gibi çıkarıyor.emiyor ve su iciyor.cok halsiz ve kilo verdi. Bir de gunde iki defa kakasini yapıyor. Ama yaparken ve yapmadan önce cok ağlıyor karni cok ağrıyor galiba.yine ıshal şeklinde. Rotavirus degilmis. Doktor kan tahlili istedi. Eşim arayip sonuçları sormus. Kandaki enfeksiyon orani cok artmış normalden7kat fazla demis. Zimaks yazmis bir de zinco bi de probiyotik bi toz. Idrar veremedik. Sizce hocam ne rahatsızlığı var ilaçlar doğru mu tedavi için nasıl bir yol izlemeliyiz. Cok perisan oldu çocuk gercekten. Nevyapacagimizi bilemiyoruz:(
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2015 Saat 02:19
SAKIN: soylenen hicbir ilaci kullanmayin.

Ishalden sonar; kusmanin devam etmesi, VIRAL ishali gosterir.. Rotavirus'dan baska, Norovirusler ve baska ishal yapici virusler vardir.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hulyamurat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2015 Saat 02:30
Sadece su takviyesine devam ediyoruz . Ne kadar sürer tam olarak iyileşmesi. Karin ağrısı normal bi durummuEmbarrassed yapabileceğim başka bişey yok sanırım beklemekten başka
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.