Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ishal, kusma, ateş ve ağızda yaralar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumishal, kusma, ateş ve ağızda yaralar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zehracan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 81
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zehracan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ishal, kusma, ateş ve ağızda yaralar
    Gönderim Zamanı: 09 Oca 2015 Saat 19:25
 hocam öncelikle selamlar. başlıkta belirttiğim üzere pazartesi günü 27 aylık kızım fazla sayıda hardal renginde (kusura bakmayın belirtirsem teşhis daha etkili olur diye yazdım) dışkı yaptı. salı günü akşama doğru durgunlaştı 10gibi uyuduktan sonra gece   gibi ağlayarak uyandı ve kustu. çarşambadan bu yana ateşi yüksek üstel.ik özellikle dün ve bugün ağzında yaralar var dudakları çatladı. birşey yemiyor hocam ateşini ölçtüğümde 38.9 u gördük. bir de çok nazlı ki ateşini ölçtürmekten, ağzındaki yaraları göstermekten dahi korkuyor. belki yanlış yaptım ama hastaneye götürmedik hocam. viral olacağını maillerinizden önce ishal sonra kusma varsa diye yazmıştınız.
 hocam yazında aynı belirtilerle gece acile gittiğimizde baoğazları kızarmış diye antibiyotik vermişti doktor. 2 dozdan sonra kestim. zaten ateşten sonra bütün vücudu kıpkırmızı döküntülerle dolmuşu kaşıntıdan uyuyamamıştı yavrum. araştırınca el ayak ya da 6. hastalık olabileceğini anlamıştım.
 hocam sormak istediğim ne yapmalıyım hata mı ediyorum.  ilaç kullanmalı mıyım? kızım bugün biraz daha olsa ateşi nispeten daha düşük ve durgunluğu azaldığı halde yaralar yüzünden yiyemiyor. üzülüyorum elimden birşey gelmediğinde. iyi ki varsınız allah size sağlıklı ömürler nasip etsin hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119823
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2015 Saat 02:21
Antibiyotik Allerjisi olmustur... 6.Hastalik, 2 yasindan sonra OLMAZ..
Sakin: HICBIR ILACI KULLANMAYIN. Dokuntu devam ediyorsa, resim gonderin.
Yukarı Dön
zehracan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zehracan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2015 Saat 09:51
Hocam öncelikle teşekkür ederim cevabınız için. Antibiyotik vermedim. Yazın hasta olduğunda vermiştik. O zamanki hastalığıyla karşılaştırmak için yazmıştım.
Şu an için döküntü de yok. Ateşi düşmüş gibi görünüyor. Zaten birşey de yemediği için ishal ya da kusma devam etmiyor. Sadece ağızdaki yaralar ve dudakları da çatladı . Acıdan dolayı birşey yemiyor. Bir de halsiz doğal olarak.
Hocam korktuğum ya bakteriyel bir enfeksiyondan kaynaklanıp daha da ilerlerse diye. yoksa ne doktora götürmek ne de ilaç vermek istemiyorum. İlginiz için minnettarım annem de sizi çok seviyor ve dua ediyor sizin için. Kızımın en ufak bir sağlık sorununda hocaya danıştın mı diye tembihliyor. Sevgiyle kalın.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2015 Saat 18:08
Siz Turk doktorlarinin verdigi ilaclari; kullanmadiginiz surece, hicbir hastalik ilerlemez..
Yukarı Dön
zehracan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zehracan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2015 Saat 13:31
hocam önceki mesajlarda bahsetmiştim. hala ateşi yüksek özellikle geceleri elleri ateş gibi yanıyor. ağzında hatta dudaklarında aft  ya da aft benzeri yaralar mevcut. ağzını açıp bile göstermiyor. hocam farkettiğim bir diğer husus diş etleri kızarmış ve şişmiş gibi. dediğim üzere o kadar korkuyor ki ağzını bile açtırmıyor . birşey de yemiyor perşembeden beri. sinirlerim harap oldu yemediği için iyileşmesi de uzun sürecek anlaşılan. bu arada ateş düşürücü de vermiyorum. vücudun doğal savunmasına engel olmamak için.
hocam önceki maillerinizden okuduğum kadarıyla herpangina olma olasılığı nedir? sormak istediğim ağızdaki yaralar ve diş etleri için birşey önerebilir misiniz? kendimi o kadar çaresiz hissediyorum ki anlatamam. ne olur mazur görün beni. sevgiyle kalın.

Düzenleyen zehracan - 11 Oca 2015 Saat 13:49
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2015 Saat 18:15
Maalesef; Herpangina, 1 hafta surecek. En kotu devresi; ilk 4 gundur.
Pyraldin sol surebilirseniz, biraz rahatlatir.
Yukarı Dön
zehracan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zehracan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2015 Saat 11:05
hocam kızımın ağzında koku var. acaba normal mi? hem bir şey yiyemediği hem de yaralardan kaynaklı olarak mı koku oluştu acaba? birşey yapmamız gerekir mi?teşekkür ederim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2015 Saat 19:09
O kokuyu; Herpangina yapiyor. Sik-sik agizini duz su ile calkalatin. Ilacli "agiz sularini" ( Mouth wash) sakin kullanmayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.