| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Kıvılcım
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
|
Konu: ishal ve ateş Gönderim Zamanı: 14 Kas 2013 Saat 10:52 |
|
Hocam mrb 8 aylık kızımda ishal ve ateş vardı ertesi gün ağız dolusu 3 kez kustu de a götürdük hemen gayta verdik sonuçları şöyle görünüm:sarı/sıvı
kan:görülmedi
mukus:görüldü
lökosit:görülmedi
eritrosit:görülmedi
parazit(sf ile):görülmedi
açıklama:b.hominis kistleri görüldü.yazıyor flagyl diye bir ilaç verdiler kullanıyım mı?1 hafta sabah akşam kullan dediler hocam.saygılar
|
|
Işıl
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119693
|
Gönderim Zamanı: 14 Kas 2013 Saat 19:19 |
|
:b.hominis kistleri ??????
Bunlarda ne olaki??? Sunun bir acik ismini sorun.
Giardia veya, E.Histolytica duydum ama, bunu hic duymadim..
|
 |
Kıvılcım
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Kas 2013 Saat 19:46 |
|
Sordum tabii hocam ama bilindik bir tıp terimi olduğunu düşünerek o şekilde yazdım.blastocystis hominis kistleri
|
|
Işıl
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Kas 2013 Saat 23:01 |
|
Hastalik yapici bir amip oldugu bile suphelidir.
Ilac icin acele etmeyin.
Hastalik yapsa bile, "Kalin barsak" da yasayan bir amip oldugundan, kaka; bol-sulu bir kaka degil, sancili, ikintili ve az miktarlarda, jole kivaminda kakalardir. Kusma yapmaz.
TAKIP EDIN, KAKA BENIM ANLATTIGIM GIBI ISE, ILACI VERIN.
Blastocystis hominis
There has long been debate whether this organism causes diarrhea, though the consensus appears to be that it is not a pathogen. A careful case-control study in Kathmandu in 1995 showed that B. hominis was found equally often in the stools of diarrhea patients as in control patients with no diarrheal symptoms.[89] It is sensible to continue to look for a recognized pathogen in symptomatic returned travelers who have B. hominis in the stool.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Kas 2013 Saat 23:02
|
 |
Kıvılcım
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Kas 2013 Saat 23:11 |
|
Sayın hocam öncelikle ilginize teşekkür ederim.kakası oldukça sulu ve çok hatta atletinin kollarına çoraplarına kadar iniyor evet ıkınarak zor yapıyor rengi sarı içinde parça parça bişeyler var.acaba bu hastalığın sebebi ne olabilir mikrop mu kapmış yani neden olmuş.size rahatça her şeyi sorabiliyorum elimize reçete sonuç verip sorduğumuz halde aydınlatıcı bir cvp alamıyoruz hocam kusura bakmayın ince ince sordum saygılar
|
|
Işıl
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Kas 2013 Saat 23:49 |
|
O raporu yazan Laboratuvar; hayal gormus...Kist ishalleri oyle olmaz. Teshisde yanlis, tedavide yanlis, hicbir ilac vermeyin, kendiliginden duzelir..
|
 |