Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
menekşe Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 50
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2009 Saat 18:41
doktor bey, kızımda bu sabah kırmızı döküntüler oluştu. kırmızı lekeler şeklinde. o lekelerin üzerinde de beyaz benek benek kabarcıklar oluştu. doktora götürdük. alerji olmuş dedi. amipli dizanterinin tedavisinde nadiren de olsa karşılaşılan bir durum olduğunu söyledi. ilaçları kesmeyin 10 gün devam edin dedi. bunun yanında allerset ve fenistil jel verdi. ben de jeli aldım ama alerji şurubunu vermeyi pek istemiyorum. çünkü aynı anda 3 ilaç birden kullanmış olacak.çok fazla ilaç içmesi sanki iyi olmaz gibi geliyor. bu döküntüler ara ara çıkıp geçiyor.

siz ne yapmamı önerirsiniz. alerji ilacını vermezsem bu döküntülerin kızıma zararı olur mu? bir de flagyl kullanmaya devam etmemin bir sakıncası var mı?

çok teşekkür ederim.

not: döküntülerde kaşıntı yok.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119535
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 10:08
Allerset'i kullanın, Fenistil hiçbir işe yaramayacak.. Flagyl'i de 1 hafta kullanın..
Yukarı Dön
menekşe Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 50
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 10:11
teşekkür ederim
Yukarı Dön
akdeniz3178 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2009 Saat 00:59
mrb
oğlum 3.5 aylık.gaitasında Entamoeba histolytica kisti görüldü dktor  flagyl verdi bu ialacı 7 gün kullandık fakat birsonraki kontrolde bu hastalığın geçmediğisöylendi ve doktorum 10gün daha kullanmam gerektiğini söyledi fakat bu hastalığın şimdi de geçmediğini gördüm ( çünkü gaitası sulu yeşil ve mukuslu) bu  durumda ne yapmamız gerekiyor?
  yardımcı olursanınz sevirim iyi çaılşmalar...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2009 Saat 13:00
Eğer çocuğunuz hakikaten hasta ise, kilo kaybı vardır. Eğer çok yemekten dolayı sulu-yeşil kaka yapıyorsa, kilo alımı normal veya fazladır. E. histolytica'da kaka  "güvercin pisliği" kadar, az az ve ıkıntılı çıkar..İçinde bol sümüksü madde ve kan vardır. Hele siz bir zahmet son 3 ayki kilolarını bir yazın bakalım...Ben o tahlillere inanmıyorum...
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2009 Saat 20:43
 bebeğimin son 3 ay içinde herangi bir kilo kaybı yok kilosu 1. ay 5.45 2.ay 5.50 3.ay 6.56 son kontroldede 6.70 çıktı ama kakası sümüksü yeşil.kakasında  kan yok.tahlilde de çıkmadı.doktorumu ilaca devam etmemi söyledi geçmese hap vereceğini söyledi szce ne yapaım teşekkürler iyi çalışmalar. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2009 Saat 09:45
Bana kalırsa "o kaka" biraz fazla yediğinden. Hasta filan değil.Hasta olsa idi, ilaç kesin tesirli olurdu...
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2009 Saat 22:44
 teşekürler doktor bey ama hasta değilse neden iki defa gaita testinde aynı sonuç çıkıyor sizce yanlış bir tahlil mi var orta da yardımlarınız için teşekkürler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.