Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yasacat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 92
Mesajın Direkt Linki Konu: ishal
    Gönderim Zamanı: 14 Şub 2008 Saat 01:49
merhaba benal hn.
5.5 aylık oglum 2 gün önce akşam fışkırır şekilde  kusmaları oldu.devlet hastanesine acile götürdük,em..ur fitil verdi dr.bidaha kusması olmadı fakat aynı gece ateş başladı koltukaltından 37.5 ile 38.8 arasında gitti geldi.yine acile götürdük,bu seferde par..ox fitil verildi.ateş aynı şekilde ertesi güne kadar devam etti.ateş geçti bu sefer ishal başladı dev.hast.ne götürdük hemogram,nefelometrik testler ve dışkı incelemesi normal çıktı.üşütme ve diş çıkarmasına sonucu oldugu söylendi.ishal halen devam etmekte çok sulu,gürültülü ve sümüksü şekilde.bugün 8 defa yaptı.doktor tamol ve kef..d adlı şurupları verdi.çok endişeleniyorum.sadece diş ve üşütme nedeniyle bu kadar ishal olurmu?
bugün iştahsızlıkta başladı 2 saatte mama vermeye çalışıyorum ama biraz zor alıyor.muz püresi,patates vepirinçli çorba veriyorum ama fayda etmedi,biraz önce uykusunda bile yaptı çok sulu hatta sadece su.doktor normal diyor ama benim içim hiç rahat degil.
çok uzun oldu fakat inanın çok üzülüyorum
teşekkürler

Düzenleyen yasacat - 14 Şub 2008 Saat 15:56
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2008 Saat 17:02

Merhaba...

Bebeğiniz bir bağırsak enfeksiyonu geçiriyor sanırım. Bu dönemde iştahsız olması çok doğaldır. Hastaşığı geçince tekrar eskiye döner. Ancak ben hastalığı ile ilgili bir yorum yapamıyorum. Hasta çocukta onu görmeyen, muayene etmeyen doktorun söyleyecekleri hariçten gazel okumak olur. Siz tedavisini size önerildiği gibi sürdürün. Sevgiler...
Yukarı Dön
yasacat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 92
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2008 Saat 17:41

tekrar merhaba benal hn

bugün tekrar doktora götürdük,genel durumunun iyi oldugunu dişten kaynaklandıgı söylendi.2 gün önceki kaka tahlili normal çıkmıştı tekrar yaptırmak gerekirmi?
şu an şikayetimiz sadece ishal günde 8-9 oluyor ve çok sulu hatta su.bu su kaybı tehlikelimi?iştahımız eskisi gibi olmasada normale döndü,ors çözeltisinide içiyor,her ishalinden sonra 90cc kadar içiyor,bu su kaybını önlermi?halsizlik,ateş,kusma falan yok sadece biraz normalde uyudugundan fazla uyuyyor,ilaçlardanddır diye düşünüyorum.
hala çok endişeliyim.bebek ölümlerinin çogunun ishalden kaynaklandıgı bilmek beni çok korkutuyor
çok teşekkürler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.