Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İşlenmiş et ürünleri hakkında.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İşlenmiş et ürünleri hakkında.

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lafarasi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27 May 2018
Konum: Ordu
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lafarasi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İşlenmiş et ürünleri hakkında.
    Gönderim Zamanı: 07 Oca 2023 Saat 11:06
Kadir hocam selamlar.
Sosyal medyada son zamanlarda sıkça işlenmiş et ürünlerinde sodyum nitrit bulunduğu (keza incelediğimde çoğu işlenmiş et ürünün içindekiler kısmında var olduğunu gördüm) ve sodyum nitritin özellikle çocuklarda kansere sebep olduğuna dair açıklamalara şahit oldum. Bu konu hakkında bilginiz, tavsiyeniz var mıdır? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 104144
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2023 Saat 20:18
  "Turk milletinin cehaletle imtahani"! 
Bu kunuyu Turkiye'de, Gida muhendisleri haric, bilebilecek bir doktor bilhassa Prof.  yoktur. Uydurulan sacmaliklara sakin kanmayin!
 
Sodium Nitrite: NaNO2
Sodium Nitrate: NaNO3
Nitrite: NO2
Nitratlar, etlerdeki suyu cekerek, bakterilerin bilhassa cok tehlikeli olan Clostridium Botilinum bakterisinin
uremesini onler.  
Bunun icin gunumuzde sanayide kullanilan sistemler:

Insta Cure 1:
 Tuz ve Sodium Nitrite karisimi olup, kisa sureli etlerin muhafazasi icin kullanilir. Bir kac gun veya hafta
 etleri korur.
Insta Cure 2: 
Burada, Sodium Nitrate, ilk safha da kullanilan Sodium Nitrite'den sonra devreye girer, Nitrate molekulu
 bir Oksijen atomu salarak, Sodium Nitrite seklini alarak, uzun sure koruma saglar.

Bu iki sistemin de, insanlarda kanser yaptigi gorulmemis ve ispatlanmamistir! Asirlar boyu bu etleri tuketen
insanlarda gelisen direnc sayesinde insanlarda kanser gorulmuyor.
Buna mukabil, Fare ve diger deney hayvanlarinda boyle bir direnc gelismemis oldugundan, yuksek dozlarda,
 kanser olabilecegi iddia edilmistir.
Ayni safsata, bir zamanlar, "atesde pismis etler" icin de uydurulmustu! Atesin ilk kesfinden beri, insanlar eti dogruden atese tutarak pisirmisler, etlerin yanik
 yerlerini bile yiyerek bir direnc gelismistir. 
Gene; deney hayvanlarinda boyle bir direnc olusmamis oldugu icin, onlarda da kanser ihtimali tartisilmis
 ve gunumuzde tamamen UNUTULMUSTUR! 
Bu Nitrate sacmaligi da bir muddet sonra unutulacaktir. Bir tek Turkiye gibi yari cahil Prof. larin oldugu bir
 ulkede boyle sacmaliklar olur. 

 


 






Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Oca 2023 Saat 20:22
Yukarı Dön
lafarasi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27 May 2018
Konum: Ordu
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lafarasi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2023 Saat 20:36
Cevabınız için teşekkürler hocam. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2023 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.