Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - iye
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumiye

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
akasya2213 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 356
Mesajın Direkt Linki Konu: iye
    Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2012 Saat 15:07
hocam merhaba;
bu aralar aksilikler peşimizi bırakmadı çok vaktinizi aldım kusuruma bakmazsınız değil mi?
6 aylık oğlumun pipisinde şişme ve kızarıklık farkettim pek önemsemedim.bir süre altını açık bırakıp çişini yapmasını bekledim.aynen kakasını yapar gibi ıkınarak çişini yaptı damla damlaydı çişi sızıntı şeklinde ve çişini yaparken ağladı.hemen acile göütrdük idrar tahlilinde nitrit negatif fakat lokosit 15-20 olduğu için suprax 1/2 * 2 kullanıyoruz?doktorun önerisiyle sünnet için gün aldık.hamileyken tek böbreğinde bir daralmadan söz etmişti doktor ama sizce bir ilgisi olabilirmi?ya da neden olur böyle birşey?çişini yaparken ıkınıp ağlaması çok korkuttu beni.fikirlerinize ihtiyacım var.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2012 Saat 15:13
Orjinalini yazan: akasya2213 akasya2213 Yazdı:

hocam merhaba;
bu aralar aksilikler peşimizi bırakmadı çok vaktinizi aldım kusuruma bakmazsınız değil mi?
6 aylık oğlumun pipisinde şişme ve kızarıklık farkettim pek önemsemedim.bir süre altını açık bırakıp çişini yapmasını bekledim.aynen kakasını yapar gibi ıkınarak çişini yaptı damla damlaydı çişi sızıntı şeklinde ve çişini yaparken ağladı.hemen acile göütrdük idrar tahlilinde nitrit negatif fakat lokosit 15-20 olduğu için suprax 1/2 * 2 kullanıyoruz?doktorun önerisiyle sünnet için gün aldık.hamileyken tek böbreğinde bir daralmadan söz etmişti doktor ama sizce bir ilgisi olabilirmi?ya da neden olur böyle birşey?çişini yaparken ıkınıp ağlaması çok korkuttu beni.fikirlerinize ihtiyacım var.

hocam kültür sonucunun çıktığını da şimdi öğrendim sonuç şöyle:

10000 cfu/mL KLEBCİELLA OXYTOCA

Sonuç

AMOXICILLIN-CLAVULANIC ACID Hassas

AMPICILLIN Dirençli

CEFAZOLIN Hassas

CEPHALOTHIN Hassas

CIPROFLOXACIN Hassas

COLİSTİN Dirençli

FURODONTIN Hassas

GENTAMICIN Hassas

TRIMETHOPRIM-SULFAMETHOXAZOLE Hassas

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118630
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2012 Saat 19:31
IYE degil, zaten erkek cocuklarinda IYE olmaz. Oglunuzda, sunnet derisi iltihabi ( Postit) olmus. Sadece sicak-sabunlu su ile yikamaniz bile yeterli olurdu. Agizdan verilen ilaclar cok etkili olmaz. Thiocillin gibi bir pomadi ( gunde 2-3 defa)  surmeniz daha dogrudur. Hamilelikte soylenenlere kulak asmayin, herkeze "-ya dar, yada genis-" diyorlar.  
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2012 Saat 16:39
hocam peki bu sünnet derisi iltihabı varken aşı yaptırabilirmiyiz?yarın oğlumun 6 ay aşıları var.yaptırmamızda bir sakınca varsa ne kadar süre erteleyebiliriz?birde bu durum olmadan önce sünnet tarihi almıştık acaba iltihap iyilşemeden sünneti yapar mı hekim yoksa tarihi ertelermi?bir de altı aylık bebek için grip aşısı öneririmisiniz?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2012 Saat 05:29
Asilari yaptirin, hicbir sakincasi yok. Bu yasta sunnet, hem bebek hem anne icin cok yipratici oluyor. Ancak, benim dedigim gibi 7 yasina kadar idare edemeyecekseniz, sunneti yaptirin. Eger bebek kres gibi kalabalik bir yere girmeyecek ise ve ev halki asi oldu ise, gerekmez.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eki 2012 Saat 15:13
hocam tekrar merhaba;
söylediğiniz ilacı aldım ( Thiocillin ) fakat çok afedersiniz salaklık edip günde 3 kereden çok daha fazla kullandım (belki 10 kez Cry ) siz söylemişsiniz,eczacı söyledi,prospektüsünü okudum....buna rağmen sanki beynim durdu bir önce kullandığım ilaç gibi (medikasol) düşündüm.bebeğimi iyi edeyim derken zarar vermiş olabilirmiyim? çok üzgünüm....
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2012 Saat 03:38
Hayir, cocuga bir zarar olmadi, sadece biraz ilac telef ettiniz, okadar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.