Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Klinik Psikolog Gonca Şensözen
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İyi-Kötü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİyi-Kötü

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 04 May 2009
Konum: istanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4651
Mesajın Direkt Linki Konu: İyi-Kötü
    Gönderim Zamanı: 14 Nis 2010 Saat 14:46
Merhabalar Gonca Hanım,
Size danışmak istediğim sorum:
Bazılarımız kişisel gelişimlerimizi olgunlaştırmak için kitaplar okuyup, araştırmalar yapıp, meditasyonlar yapıp, inançla ruhsal zenginliğimizi arttırıp, sanatsal faaliyetlerde bulunup, negativitelerden uzak kalıp, spor yapıp bir ton çaba içerisinde ruhumuzu rafine etmek için uğraşlar içinde iken, çoğunluk haset, nefret, dedikodu, kibir, intikam, iftira, şiddet....bir ton zarar verici davranış ve tutum içindeler. İyiler hem iyi kalıp hem de bu haşaratlarla nasıl baş edebilir? Onlar gibi olup onların seviyesine düşmek değil, ya da hak yedirmek, ezilmek değil çözüm nedir?Bu haşaratlar her yerdeler...
Bununla bağlantılı olarak bir sorum daha olacak, genelde sorunu olan, tavsiyeye ihtiyacı olanlar kötüler tarafından zarara uğratılmış iyiler...Onlara verilen ilaçlar veya tavsiyeler yerine asıl kötüleri ehlileştirmenin bir yolu yok mudur? kötüler düzelmeden sanki hep, geçici çözümlermiş gibi oluyor..
Örneğin, eşi anlayışsız, dayakçı, sorumsuz, kumarbaz, alkolik gibi özellikleri olan kadın psikologa gidiyor ilaçları o içiyor, terapiyi o görüyor ama adam değişmediği için  ( çünkü bu tipler genelde tedavi kabul etmiyorlar) kadının durumu içler acısı....Asıl tedavi olması gerekenler değil, tedavi almayanlar yüzünden hasta edilen iyiler madur oluyor...

Çok teşekkür ederim saygılarımla....


Düzenleyen kumru - 15 Nis 2010 Saat 13:58
Yukarı Dön
goncasensozen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 12 Oca 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 23
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2010 Saat 00:34
Öncelikle geçmiş olsun. Belli ki birileri canınızı yakmış.
Sanırım bu hayatın içinde olup canı yanmayan yoktur. Aslında en çok öğrenip, geliştiğimiz zamanlar, yaşamda zorlandığımız zamanlar oluyor. Yani aslında en çok sizin "kötü" diye tanımladığınız  kişi ve durumlar ile başetmeye çalışırken, kendiniz hakkında birşeyler farkediyor ve imkan tanırsanız büyüyorsunuz. Bu da çok değerli birşey.
Eğer odağınız başkalarını değiştirmek olursa, hayalkırıklığına uğramanız kaçınılmazdır. Onun yerine kendinize şu soruyu sorabilirsiniz? Ben kimlerle ilişki kurmak istiyorum? Eğer etrafımda beni rahatsız eden bir alkolik varsa, ve onu değiştirmeye gücüm yetmiyorsa, a) ya olduğu gibi kabul ederim b) onunla olan ilişkimi sınırlandırırım c) onunla olan ilişkimi bitiririm. Gördüğünüz gibi sizin de seçim haklarınız var. Siz bu seçimi yaptıktan sonra o kendi durumunu yeniden gözden geçirmek ve değiştirmek isteyebilir ama hala istemiyorsa, bu konuda şu anda yapacak birşey yoktur. Değişimi kişinin kendi istemesi gerekir.
Siz kendi istediğiniz yönde değişin ve değişimden korkanlara örnek olun derim.
 
Saygılar..
 
Eğer
 
 
 
 
 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.