Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kahvaltı...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkahvaltı...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cansum Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2234
Mesajın Direkt Linki Konu: kahvaltı...
    Gönderim Zamanı: 24 Eki 2008 Saat 14:46
kadir bey merhaba,
kızım 19 aylık. sabah kahvaltısını bulamaç şeklinde yiyor. 6,7 tane cicibebe bisküvisi,yarım bardağa yakın süt, 1 tatlı kaşığı birgün pekmez,birgün bal, 1 çay kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı labne peynir, 1 yumurta sarısı. bunların hepsini karıştırıp öyle yediriyoruz. ayrı olarak vermeye çalıştım ama bir iki lokma yiyip gerisini yemiyor.
sizce yediği kahvaltı nasıl ve ne zamana kadar bulamaç şeklinde yemeye devam etmeli. tadı biraz tatlı olduğu için bazen yemek istemiyor ve öğürüyor.

ayrıca kızım 10,200 gr. ve çok hareketli bir çocuk. ayına göre biraz zayıf ama sizce kilosu ne kadar olmalı?

şimdiden teşekkürler...

Yukarı Dön
sevil75 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 11
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2008 Saat 16:05
SmileSmilebende bu soruyo devam sormak istıyorum benim oğlumda 19 aylık ben bya fazla veriyorum galıba bisüviyi sabah 18 biskuvi peynır pekmez bazende yumurta artık tam koyuyorum süt bizde mama şeklinde yiyoruz yudum yeme alışkanlığı hiç yok çiğnemiyor katı yemiyor çorbada ptür oldumu öğürüyor çoğu zaman da kusuyor nasıl yeme alışkanlığı kazandırabilirim eline bişey versemde yemiyor ısırıp biraz çiğniyor tükürüyor yutmaz yutuncada boğuluyorum sanıp oğürtüyo kendini açıkçası yemeyi hiç sevmiyo bi severek yediği gece muallebisi.öğün araları kaç saat olmalı ve günde kaç öğün vermeliyiz uykuda süt gereklımı en son saat 10 30 muallebi veriyorum bırdaha sabah saat 9.30 10.30 arası kahvaltı yıyo geç yatıp geç kalkıyo öğle 2 saate yakın bazende fazla uyuyo uyku saatleri nasıl olmalı çok sordum kusura bakmayınn SmileSmile
Yukarı Dön
cansum Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2234
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2008 Saat 16:21
malesef benim kızım bu yazdıklarımı bile zorla yiyor. bende daha fazla yemesini isterim ama yemiyor. Disapprove

kadir bey sizce ne kadar yemeli. kendinemi bırakmalıyım. yoksa zorlayabildiğim kadar zorlamalımıyım?
biraz sorularımız fazla oldu galiba ama Embarrassed 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118275
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2008 Saat 09:59
Her 3 annenin problemleri benzer. Çocuk istediği sürece "bulamac" yiyebilir, sizin yediklerinizi isteyene kadar devam. Pekmezi azaltın, bisküvi sayısı beşi geçmesin.19  aylık için kilo normal, eksik değil.
Hiçbir hususta zorlamayın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.