Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KAKA
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKAKA

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mağfiret Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: KAKA
    Gönderim Zamanı: 30 Kas 2012 Saat 10:56
MRB DOKTOR BEY 5 AYLIK BİR OĞLUM VAR 5 GÜNE BİR KAKASINI YAPIYOR.BU KONUDA NE YAPMALIYIM
Yukarı Dön
mağfiret Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2012 Saat 11:31
DOKTOR BEY KAKASI BİRAZ YOĞUN RENKTE VE BİRAZ DA YEŞİLİMSİ BU KONUDA NE YAPMALIYIM NE OLUR YARDIM EDİN
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119043
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2012 Saat 19:30
Saf anne sutu alanlar, bu aylarda; 4-5 gunde bir kaka yaparlar, normaldir. Altin sarisi olmasi gereken kaka,yesil renk aldi ise, bu; asiri beslediginizden oturudur, boyle bebekler, daha sik kaka yaparlar. Kabiz diyebilmemiz icin; sert kaka yapmasi gerekir. Karisik beslenen bebeklerde bu sistem calismaz. Onlarda, yediklerine gore kaka rengi ve sayisi degisir. Cocuk rahat oldugu surece kurcalamayin.
Yukarı Dön
dhurnali Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 210
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2012 Saat 21:12
Merhabalar kadir bey,ben de aynı konu ile soru soracaktım ki,arama yaptırınca cevabını buldum,(benim de 6 aylık kızım vardı kakasını 3-4 günde bir yapıyordu,endişeleniyordum fakat şimdi içim rahatladı.) onun için sizi meşgul etmeyeyimLOL cevap için teşekkür ediyorum...Hoşçakalın..
Yukarı Dön
mağfiret Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2012 Saat 10:11

kakasında bir de saçları cıkıyor ne kadar olsa da yolduğu saçları ağzına atıyor elinle.kabız değil sadece yoğun biraz aşırı kokulu ne yapmalıyım bu durumda az mı beslemeliyim ek gıdalara yavaş  yavaş başladık ama değişen bir şey yok

Yukarı Dön
mağfiret Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2012 Saat 10:12

cevaplarınız için ilgilendiğiniz için cok teşekkür ederim doktor bey

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119043
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2012 Saat 18:49
1-Eger cocuk rahatsiz olmuyorsa; yesil kaka yapmasinin bir mahzuru yok. Beslenmesine aynen devam edebilirsiniz. Sikintisi olursa azaltin...
2- Kakasinda saclarin olmasi normal.. Anne karninda da, cenin, devamli annenin "amnios sivisini" ve bunun icindeki, dokulen derileri sac ve killari ve kendi idrarini icer. Dogumdan sonra gorulen ve "meconium"  denilen kaka bu sekilde olusur.
NOT:Gecenlerde; bir gazetede,anne karnindaki bir bebegin US'da "esnedigi" diye gosterilen an, ceninin yutma hareketidir. Anne karninda cenin esnerse, ( ki esneyemez) akcigerlerine su dolarak bogulur...  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Ara 2012 Saat 18:55
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.