|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kzykzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Tem 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 531 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Nis 2017 Saat 15:48 |
Hocam oğlum 28.06.2015 doğumlu.50cm 2.7kg 35haftalik dogmustu. Hocam ben sizi oğlum bir yaşındayken tanıma şansı buldum.sizsiz geçirdiğimiz 1yilin yükü sizi okudukça omuzlarima biniyor.sizi tanıdığım günden beri oğluma ağrı kesici atesdusurucu dışında gereksiz bir ilaç vermedik. Ama sizden öncesi karanlık çağ. Hocam benim oğlum demir tedavisi oldu ben sizi okudukça oglumu elimle zehirleyip zehirlemedigimi merak ediyorum.
5 günlükken hgb: 19 idi 8aylikken hgb:9 ferritin:3.1 Bulunduğum ilin üni tıp fak.hematoloji bölümü bana 3 ay boyunca sabah akşam birer tatlı kaşığı ferrosenol vermemi söyledi bende ilk bir ay sabah akşam birer tatlı kaşığı verdim.ikinci ay kontrole goturmedim ama günde bir tatlı kaşığı verdim. Sonra; 10aylik ken (2aylik bahsettiğim tedavi sonrası) hgb:11.8. Ferritin:13.9 oldu Ek:vitamin şurubu da ve cinkoda ve b12de verdiler kullandık buna ilaveten. Ve bir ay daha (tedavinin 3.ayi)demir ilacını gün aşırı bi tatlı kaşığı verdik. Sonra siz çıktınız karşıma ben bunu sordum hemen kesin ferrosenol u dediniz.ben hiç devletin verdiği kan damlasının kullanmamıştım ailem kocam beni çok suçlamıştı kanı düşünce çocuğun. Hocam sorum şöyle biz bu süreçte demir zehirlenmesi yaşamış olabilir miyiz Oğlum çok sık hasta oldu ve hep ağır seyretti. Bi mailiniz de " kan ilacı alanlarin bütün hastalıklarının ağır geçeceğini"soyluyorsunuz. Oğlumun basit gripleri bile ağır geçirmesinin, aşiliyken bile rotayi çok ağır geçirmesinin sebebi bu olabilir mi. Ve oglumu bu durumla ilgili bekleyen başka sıkıntılar var mı. Çok tesekkurler. İyi ki varsiniz Hocam.
|
|
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
|
|
![]() |
|
kzykzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Tem 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 531 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yazmayı unutmusum Hocam 14 aylıkken hgb:12.7 çıkmıştı. rotavirusu ne yakalanmıştı onun için alınan kan tahlilin de bu değer çıkmıştı ordan biliyorum.
Şuan ki durumunu bilmiyorum . Ama az da olsa et yediği için içim rahat.
|
|
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118000 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Demir elementi; yasayan butun mikrop ve butun canlilar(bitkiler dahil) icin gerekli olan bir elementtir. Bu sebeple, vucutta bir enfeksiyon oldugunda, vucut serbest demiri depolara ceker ve nisbi bir "anemi" olusur.. Turk doktorlari bu konulari bilmedikleri icin, bilhassa; atesli hastaliklarda, solukluk var diye veya kan degerleri dusmus diye demir tedavisi baslarlar...Bunun sonucunda da; butun hastaliklar AGIR seyrederler. HGB:12,7g/dL, ust sinira yakin bir degerdir.. 7ay-2 yas arasinda, HGB: 10,5-13,0g/dL arasinda dir.. SAKIN bundan sonra Demir ilaci kullanmayin.. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|