Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kan tahlili degerlendirirmisiniz?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkan tahlili degerlendirirmisiniz?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
şeyme Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 133
Mesajın Direkt Linki Konu: kan tahlili degerlendirirmisiniz?
    Gönderim Zamanı: 20 Oca 2009 Saat 21:09
hocam merhaba 18 aylık oglum var.su anda 11.600 kg. 86 boy.2 gündür çok atesliydi bununla birlikte öksürükte vardı.ilk gün yedigini kustu.şükürler olsun 2 günün sonunda yani bugün iyi ama dün atesini hiç düşüremedik.duş aldırdım .ates düşürücü verdim yarım saat kadar düşdükten sonra hemen yukseliyordu.39.4 ve 38 arası ydı.kan tahlili apıldı ve sonucundada agumentin antibiyotik verildi.size sonuçları yazıyorum hocam                                     lokosit 7.30        hct 33.1          plt 230        lenfosit 3.40         hgb  11.6  dr un işaretledigi degerleri yazdım size.durum degerlendirmesi yaparmısınız. antibiyotigi kullanayımmı?kaç ölçek vereyim?bide kan damlası vermek gerekirmi hhgb 11.6
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117883
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2009 Saat 10:20
Lökosİt değeri, çok düşük, buda çocuğunuzun viral bir enfeksiyon geçirdiğini gösterir. Eğer doktor bunu dahi doğru değerlendiremiyorsa, ne denilebilirki? Antibiyotiğe hiç gerek yok. İmam bildiğini okuyacaksa, lökosit sayısı kaç çıkarsa çıksın gene antibiyotik verecekse, niye çocuğun canını yakıp, kan sayımı yapıyor.. Anlaşılır gibi değil.Hgb değerinizde normal, kansızlık filan yok. Saçmalamasınlar...
Gripal enfeksiyonlarda ateşin faydası vardır, benim ateş ile ilgili makalemi okuyun.
Sizin çocuk gripal enfeksiyon geçiriyor, 4 gün ateşi olacaktır, ilaçların hepside gereksizdir.Sakın bir daha "soğuk" tatbik etmeyin.
Yukarı Dön
şeyme Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2009 Saat 13:56
hocam bugün yine öksürügü çok fazla.durmadan öksürüyor.çok halsız ayakta duramıyor.antibiyotik kesinlikle vermeyimmi.nolur yardım edin canım hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2009 Saat 14:01
Antibiyotikler, bakterilere tesirlidir. Viruslara değil. Eğer bakteriel bir hastalık olsa idi lökosit sayısı çok artacaktı ki, öyle bir durum yok. Gripal enfeksiyonların, belli süreleri vardır, hiçbir ilaç bunu kısaltamaz.
Yukarı Dön
şeyme Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2009 Saat 15:37
hocam 1 haftadır geçmedi hastalıgı .bugün yine dr a götürdük.dün gece ates olmustu yine.azaltin ve imunex verdi bagışıklık sistemi için imunex çok mu zararlı?napıyım sizce
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2009 Saat 11:27
Bunlar lüzumsuz ve faydasız ilaçlar. Sadece "plasebo" etkisi ile ailelerde, sanki mühim bir iş yapılıyormuş hissi uyandırmak için yapılan sahtekarlıklardır. O ilaçların hiçbir faydası olmayacak, sadece biraz daha bekliyeceksiniz, o aradada çocuk kendiliğinden iyileşecek...Eğer doktorun canını çok sıkarsanız, "allerji" deyip sizi başından savacaktır.
Yukarı Dön
şeyme Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2009 Saat 16:24
hocam sizi dinliyorum ve verilen hiç bir ilacı kullanmadım.şükür şimdi hastalıgı geçti ama hiçbirsey yediremiyorum.bütün gün sadece anne sütüyle ayakta.napabilirim yaklasık 10 gündür dogru düzgün hiç birsey yemiyor.çok üzülüyorum hiç iştahı yok
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2009 Saat 16:57
Normaldir, merak edilecek bir şey yok, tam düzeldiğinde acısını çıkaracak, merak etmeyin. Birde aman, hasta diye tavizler verip ahlakını bozmayın, çıra gibi yanarsınız.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.