|
Kan tahlili |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 799 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 May 2023 Saat 21:59 |
Hocam 10 yaş kız çocuğu...24 kilo...saç dökülmesi sebebi ile gittik üniversite hastanesine...sonuçlar bu şekilde..yetişkin değerler mi yazılmış hocam.açlar inanılmaz dökülüyor 2 aydır. Hocam 10 yaş kız çocuğu. 24 kilo..1,5 ayda bu 3. Kan verişimiz hocam..aşırı saç dökülmesi vardı..sağlık ocağında ve devlet hastanesinde tahlilleri iyi..ama üniversite hastanesinde kansızlık diyor...referans aralığı Düzenleyen leyli - 16 May 2023 Saat 22:16 |
|
![]() |
|
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 799 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam 10 yaş kız çocuğu...24 kilo...saç dökülmesi sebebi ile gittik üniversite hastanesine...sonuçlar bu şekilde..yetişkin referans aralıkları mı yazılmış hocam.saçlar inanılmaz dökülüyor 2 aydır... 1,5 aydır bu 3. kan verdi kızım... sağlık ocağında ve devlet hastanesinde... ikisinde de her şey normal çıktı.. üniversite hastanesinde kansızlık çıktı.... yetişkin aralıklar mı girildi acaba? saçlar çok azaldı... hala dökülüyor. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118885 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet, her zaman olduğu gibi, Erişkin Referans Aralıkları yazılmış.. Değerlerin tamamı normal!
Sahtekarlık mı, Cahillik mi, Adam sendecilik mi, bilemiyorum. Ayrıca da; saç dokülmesi ile bu tahlillerin HİÇBİRİNİN bir bağlantısı yok! Sırf dostlar alışverişte görsün, hastaya masraf çıksın hesabı ile yapılmış. Kansızlık filan yok! Sakın bu tahlillere dayanarak herhangi bir tedavi almayın. Ergenlik başlarken, hormonal geğişimler nedeni ile böyle saç dökülmeleri olur ve zamanla hepsi normale döner. |
|
![]() |
|
hocam gerçekten siz olmasanız biz bilinçli olamayacağız...profa gittik daha iyi olabilir umudu ile... kızınızı pediatriye götürün dedi..kansızlık görünüyor dedi...ben de yetişkin referans aralıkları değil mi bunlar dedim.. pediatriye götürün dedi ısrarla...bunlar çocuk mu yetişkin değerler mi dedim.. cevap bile vermedi..
b 12 ve demir bağlama kapasitesinin yüksekliği ( doğru sonuç ise) protein ağırlıklı beslenmesinden kaynaklı olabilir mi hocam? Hergün etli yemek yiyor.. yalnız hiç mi hiç c vitamini olan bir şey yiyip içmiyor. meyve asla ağzına sürmüyor
Düzenleyen leyli - 16 May 2023 Saat 22:51 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118885 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
B12 hiç önemli değil, zira B12 suda eriyen bir vitamin olup, fazlası idrarla atılır.
Çocuklarda NİYE B12 bakarlar anlamış değilim. B12 eksikliği ileri yaşlarda, midedeki "intrensek Faktör" azalması sonucu, B12 vitaminin emilememesi sonucu oluşan, "Pernisiyöz Anemi" ile kendini belli eder. Yoksa her türlü gıdada B12 bol miktarlarda bulunur. Proteinli beslenmesinin bir zararı yok. Erik, Kiraz da mı yemez??
|
|
![]() |
|
1- hocam 10 yaşında ve hayatında tadına bile bakmadı kirazın eriğin...ayda 1 tane 1 elma yiyor o kadar.. c vitamini ile ilgili hiç bir şey tüketmiyor..hocam c vitamini eksik ise saç dökülmesi yapar mı? o kadar azaldı ki saçları 2 ayda.... ve dökülme devam.. morali de çok bozuluyor haliyle...
2-hocam bir de 1 ay önce devlet hastanesindeki doktor vitobiol şurup vermişti 2*1 ben almamıştım,...gerekli mi hocam.gerçi 1 ay oldu yazalı..ama almadım Düzenleyen leyli - 17 May 2023 Saat 12:01 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
C vitamini ile sacın bir ilgisi yok. Diş etlerinde hastalık ve diş dökülmeleri olur.
Gazlı içecekleri seviyorsa, suda eriyen C vitaminlerinden verin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|