Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kan ve ıdrar tahlılı sonucları hocam
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkan ve ıdrar tahlılı sonucları hocam

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sofialoren Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 423
Mesajın Direkt Linki Konu: kan ve ıdrar tahlılı sonucları hocam
    Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2009 Saat 17:03
hocam cocuk cerrahına randevu alamadım cocuk dr una goturdum dogdugundan berı kustugunu soyledım gavıscon kullandıgımı ve nereye kadar kullanacagımı anlattım.herzamankı gıbı kan ıdrar ve gaıta tahlılı ıstedı.gaıta veremedık yapmadı muzur.kan ve ıdrar tahlılı sonucları ıcın ıse kanı sınırda dedı ıdrar ıcın bısı demedı bırde faranjıt olmus dedı.bırde sıze yazayım  ıstedım;
wbc 8.72 10 9 ul
neu 2.45 10 9 l
lym 5.14 10 9
mon 0.60 10 9
eos 0.51 10 9
bas 0.02 10 9
neu % 28.1
lym 58.9
mon% 6.9
eos%5.9
bas% 0.2
RBC 4.34 10 12
HGB 11.0
HCT 32.3
MCV 74.5
MCH 25.3
MCHC 34.1
RDW-CV 13.3
RDW-SD 37.7
PLT 267 10 9
MPV 8.5
PDW 15.7
PCT 0.227
HGB
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2009 Saat 17:06
IDRAR HOCAM
BLD -NEG
BIL -NEG
URO +-NORM
KET -NEG
PRO-NEG
NIT-NEG
GLU-NEG
P.H 5.0
S.G >=1.030
LEU -NEG
LOKOSIT (MIKROP)
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2009 Saat 17:12

hocam verılen ılaclar;ben cocugu kusması ıcın goturmustum mıdesıne bakılmadı metpamıd-motılıum-kemoprım antıbıyotık ve corsal grıp soguk algınlıgı surupları verıldı.eve geldık corba ıcırmeye tesebbus ettım sabahtan berı hıcbısı yememıstı.corba ıcırıp ılaclarını verıp uyutcam normal cocuklar gıbı guyaaa.ama corbayı kustu belkı begenmemıstır dıye etlı sebze yemegı verım patateslerını ezıp dedım onuda kustu ama fıskırtmadı bu sefer ve mos mos morardı cocuk yumruklarını sıka sıka kustu.bende ılacları ac karnına verdım sımdık bıraz yatıyor dınlenıyor snonra kalkıp oyun oynuyor yatıyor kalkıp oyun oynuyor herzamankı gıbı.saskınım usandım kendım sabahtan berı agzıma bı lokma koymadım onun yuzunden tırnaklarımı yemege basladım.hıcbıryerden hıcbırseyden sonuc alamıyorum cok yorgunum.dr 12 gun sonra kontrole getır dedı ama... bılemıyorumkı gotursemmı ılaclarıda versemmı?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2009 Saat 22:10
Vakit kazanmak için istenmiş tahliller. Kendiliğinden düzeleceğini zannediyor. Tahlillerde hiçbir şey yok. Ayrıca, farenjit olsa, WBC sayısı 12 000 den fazla olurdu. Hiçbir ilacı verme. Bırak acıksın, kendisi istesin. Eğer gene kusarsa. Sadece Emedur fitil 100mg. Kussada kusmasada 3 gün her sabah ve ikindi olmak üzere günde 2 defa kullan. 3. günden sonra gene kusma oluyorsa,Çocuk cerrahına bir danışın.Birde bir husus daha var, eğer kilo alması normal veya normal üstü ise, kesinlikle zorla yedirmekten. Zira "pylor spazmında" kilo alamama vardır.  
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2009 Saat 22:31
hocam cok tesekkur ederım ınanın bu cocuga ılac ıcırmek olumden beter ustelık okadar ılac verıldıkı zaten ıstahsız cocuk karnını ılaclarla doyuruyo gıbı resmen.bugunde hıcbısı yemedı kılosu 9800 ayına gore ıyı fakat dedıgım gıbı bu ıyı oldugu aylardan kalma stok kılo.6 ay sonrası ozellıkle 8 ay sonrası cocukta boy uzaması ve kılo alımı durdu.6 aya kadar 50-75 persentılın uzerındeydı boyuda kılosuda.6 aylıkken 69 cm 8500 kılo ıdı.yanı son 6 aydır sadece 4 cm boy uzaması oldu gecen ayda uzamadı bu ayda uzamayacak gıbı.kılosuna takılmıyorum fazla bı ay 300 gr aldı sonrakı ay almadı sonrakı ay kılo verdı sonra 100 gr aldı yanı cocukta bı dengesızlık hakım.ayrıca halada kakasını yapacagı zaman aglıyor huzursuz oluyor.bır endokrınolojı uzmanına danıstım publık donem dedı sanırım ozaman bellı olurmus kısamı uzunmu olacagı sımdıden bısı soyleyemem dedı e ozamanda eger cocukta bır problem varsa bayagııı bı gec olmus olmıycakmı?bu sekılde kusmaya devam ederse zaten bu cocuktan hersey gecmıs olacak.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2009 Saat 09:36
Sen bi 3 gün dediğim gibi "Emedur100" fitili kullan. Birde zorlama acıksın kendisi istesin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2009 Saat 18:10
hocam tekrar merhaba;cocugu bugun cocuk cerrahına goturdum ayrıca emedur fıtılıde henuz bugun aldım aksam verıcem.onemı varsa bılemıyorum zeynep kamıl devlet hastanesıne goturdum.1 ultrason ve ılacsız rontgen ardından ılaclı 4 adet daha rontgen cekıldı yolu ıcraatı bumudur bılmıyorum sıze sormak ıstedım bu sekıldemı anlasılıyor cocugun neden kustugu.zaten dr anatomık hıcbır rahatsızlıgının olmadıgını amelıyatlık benlık bır durumu yok dedı.yanı ıcırdıgımız ılacın gecıs surelerı normal ayrıca yemek borusundada herhangı bır darlık olmadıgını soyledı.eger reflu suphesı varsa bı ph metresı ıdı sanırım bunu yaptırın endoskopı bukadar kucuk bebege yapılamaz dedı.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2009 Saat 18:15
eger kullanılan yontem dogru ıse ıcım rahatladı en azından organlarda kusmasına sebep verıcek yada kusmasından ılerı gelen bı hasar yok.bu arada cocugun son durumuna gelınce artık hıcbısı yemıyor.gunde bır ogun bıle.sadece emıyor abartmıyorum 5 dakıkada bır emıyor sureklı aglıyor ve bardak bıberon nerden bulursa kafaya SU dan baska bısı dıkmıyor.ben dedıgınız fıtılı bu aksam verecegım.tavsıyenız dolayısıyle balık yagınada devam edıyorum.bunlar dısında yapmam gereken bısı varmı hocam?bırde emzırme odasına gelen bır bebek hemsıresı oglumun noro motor gelısımının gerıde oldugunu soyledı tıpınıde kucuk buldu yanındakı baska hemsıre ıse kalıbı ıyı bence bısıyı yok dedı.oyle kendı aralarında tartısıp durdular.ben O ODADA SADECE BEBEGIMI EMZIRMEK ISTEMISTIM ALLAK BULLAK OLAN KAFAMIN ICINE ICINE KAYNAR SU DOKULMESINI DEGIL.cocugumu en azından 3 ogun yıyp 3 ogun kustugu doneme gerı nasıl getırebılırım.Tongue
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.