Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kanlı İshal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kanlı İshal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Redkid30 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Redkid30 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kanlı İshal
    Gönderim Zamanı: 4 Saat 30 Dakika önce Saat 11:39
Hocam merhaba.. 4 yaşındaki oğlum yaklaşık 5 gün önce ateşlendi, iki gün sonra da 1 kez kustu ve ondan sonrası hep ishal.. ishalin gürültülü mukozalı ve kanlı.. karın ağrısı yaşıyor wc ihtiyacı geldiğinde.Ateş 5. günde 37lerde seyrediyor hala.Doktora götürdük tahlil için adenovirüs ve rota negatif çıktı, crp 58.. bakteriye olduğundan şüphelenildi ve suprax ve zinco beraberinde probiyotik verildi. Çocuk halsiz ama sıvı alımı iyi.. Sayın hocam antibiyotiği kullanmalı mıyım daha önce bir bağırsak invajinasyonu geçirdik cerrahi müdahale yapıldı.(10 aylıkken) korkuyorum o yüzden cevabınızı bekliyorum.

Düzenleyen Redkid30 - 4 Saat 26 Dakika önce Saat 11:43
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118109
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 2 Saat 41 Dakika önce Saat 13:28
SAKIN, SAKIN Türk doktor aklı ile ishallerde bu ilaçları vermeyin!!!.
1- Verilen antibiyotikler (Suprax gibi) yarısı safra, yarısı idrar ile atılır. Safra ile atılanların aktiviteleri 
kalmamıştır. Kalsa bile, kakaların arasındaki bakterilere nasıl etki edebilecek?
2- Viral ishallerde; kusma ve ishal beraber seyir eder. Sizdeki gibi, kusma geçtikten sonra ishalin başladığı
ishaller bakterieldir. Bunun için uzun boylu tahlillere gerek yoktur! 
3- "Probiyotikler", antibiyotiklerle beraber VERİLMEZLER!!! Antibiyotikler, Probiyotik bakterileri anında
 YOK EDERLER! Ayrıca da, verileceklerse, ancak Antibiyotik kullanım sonrasında, barsaktaki bakterilerin
AZALDIĞI durumlarda verilir. Bakterilerin zaten ÇOĞALDIĞI ishal durumlarında verilmez.
O doktor bunu bile idrak etmekten aciz bir ahmak! 
4- Zinco (çinko) bir tek son derecede nadir görülen; Acrodermatitis Enteropathica durumlarında verilir.
Her ishalli hastaya verilmesi Türk doktorlarının ahmalığındandır. 
Maalesef, Türkiye'de Sağlık, son 20 seneden, hatta son 10 seneden beri, bu gibi doktorlara kalmıştır. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 2 Saat 40 Dakika önce Saat 13:29
Yukarı Dön
Redkid30 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Redkid30 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 2 Saat 23 Dakika önce Saat 13:46
Hocam peki ne yapmamızı önerirsiniz? Elim kolum bağlı kaldım, çocuk kaç gecedir wcye çıkmadan uyuyamaz oldu,crp 50 olunca korktum bu konuda bana bir akıl verin lütfen. Saygılar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.