merhaba hocam,
istanbul sınırları içerisinde ne kadar kaliteli özel hastane varsa neredeyse hepsinde birer çocuk doktoru denedik; bu son denediğimiz de malesef hüsran oldu. (ame....n hastanesi; bayağı da bir para bayıldık)
yeni doktorumuza 7 aylık kızımın günde 500 ml annesütü 100 ml inek sütü aldığını, bir küçük kase yoğurt ve günde bir defa etli sebze çorbası/yemeğini de ek olarak verdiğimizi söyledim. kan tahlili istedi (hiç şaşırmadım) sonuç hemoglobin 10 g/dl yani sınırın çok az altında çıktı. Derhal inek sütünü ve yoğurdu kesip demir damlasına başlamamızı söyledi (bu arada kızım 72 cm ve 7.400 gram)
kızım gerçekten kansızmı? demir damlasına gerek varmı? siz söylemeden inanmayacağım.
tabi bir de zymaflour un beyinde biriktiğine dair zırvalar dinledik; ama o konuya hiç değinmiyorum. iki çocuğuma da zymaflour aynen devam :)