Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KARACIGER FONKSIYONLARI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKARACIGER FONKSIYONLARI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
orhun7 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 59
Mesajın Direkt Linki Konu: KARACIGER FONKSIYONLARI
    Gönderim Zamanı: 22 Nis 2013 Saat 20:38
Hocam merhabalar,
cok yakın bır arkadasımın oglu var aylardır tet ustune test,annesının anlatımıyla sıze yazıyorum,
oglan 2010 dogumlu 38 aylık,19kg,97 cm.gecen yıl grıbal enfeksıyondan sonra yukselmıs kan degerlerı,ast ve alt mart ayında 800-900
bu yıl gene mart ayında grıp olduktan sonra parsetemol ıceren ılaclar kullanınca yukselıyor 1 ay sonra normale donuyormus,
TANDEM-M-S Testı cıkmadı,beklemede,Ana testı pozıtıf cıktı tekrarı ıstenıyor.
ALT-AST yukseldıgı zaman kusma ve halsızlık uyku halı oluyor,
kullandıgı ılac:tylolt 2013 yılında kullanmıs,
2012 de cefaks ve calpol kullanmıs,
hocam nedır bu cocugun durumu tahlıllerınıde gonderıcem sıze,
ALT-AST NIN YUKSEK CIKMASI NORMAL MI,
COCUGU O TESTTEN BU TESTE GONDERIP DURUYORLAR,TICARI BIR AMAC MI?Anne baba perısan olmus artık,,nereye yonlenmelı bu aile??
Cevabınızı merakla beklıyorum,
Yukarı Dön
orhun7 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 59
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2013 Saat 21:02
15.03.2013 te yapılan teste gore
ast 200
alt 506
ldh 602
wbc 7,4
tum testlerı gonderemedım sıteye acrobat programında,
gonderebılecegım baska bır adres varmıdır hocam
tesekkurler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118598
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2013 Saat 07:39
AST ve ALT bir Hepatiti isaret edecek kadar yuksek degil. Dogru; Parasetamol zehirlenmelerinde boyle cikar. Maalesef; bizim doktorlar; Icinde 'Parasetamol' oldugunu bilmedikleri icin, Parasetamollu ilaclar yaninda; Aferin, Peditus gibi ilaclari verildiginde karacigerde hasar olur. Ayrica; 4 yasindan kucuklerde; Actifed, Sudafed, Umca gibi saf Alkol (Etanol) , Pseudoephedrin, Sodium Benzoate( vucutta Benzyl Alkol'e donusur) ihtiva eden ilaclarda bu sekilde karaciger harabiyetine sebep olur. Hele bu ilaclarin 3-5'i bir arada verilirse, durum dahada vahim hale gelir. Eski uyeler bilirler, ben uyarana kadar;
Aferin,Peditus ve Calpol'u ayni receteye yazmak pek bir moda idi. O devrede kimbilir kac cocugun Karacigeri hasar gordu..
Yukarı Dön
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 345
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2013 Saat 12:24
5,5 yaşındaki oğluma peditus, calpol aferin bir arada yazıldığı zamanlar oldu. çok ilaç aldı oğlum. astım dediler, ventolinler, nebulizatörler neler neler aldırdılar. alakası yokmuş halbuki. her doktora gidişimiz antibiyotikle sonuçlandı. yılda 5-6 kez antibiyotik içtiği zamanları biliyorum. o günler aklıma geldikçe çok üzülüyorum, ağlamak geliyor içimden. ne kadar cahillik etmişim, sizi neden bu kadar geç tanıdım hocamö?

şimdi kızımı çok bilinçli büyütüyorum sayenizde, antibiyotik verdiler ama kullanmadım hasarsız geçti yavrum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118598
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2013 Saat 19:11
Aferin:160mg., Peditus:120mg. ve Calpol:120mg Parasetamol ihtiva ederler. Buda bir veriste; 120mg yerine 400mg vermeniz demektir, tabiiki Karaciger hasar gorur.. Ondan sonrada bu cahil doktorlar; Calpol zehirliyor diye ahkam keserler. Bundan sonra hicbir sebeple; OKSURUK, SOGUK ALGINLIGI ilaclarini, UMCA gibi Alkol ihtiva eden ilaclari, vermeyin.. Benzoik Asit ihtiva edenlerden bile uzak durun. Verilen her ilacin icini mutlaka okuyun, kararsiz kalirsaniz bana yazin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.