Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kardeş İlişkileri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuKardeş İlişkileri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Konu: Kardeş İlişkileri
    Gönderim Zamanı: 15 Nis 2008 Saat 14:31

Kardeş ilişkileri

Yeni bebek gelince
Yeni bir çocuğun dünyaya gelecek olması, anne-baba için olduğu kadar diğer çocuklar için de önemli ve hayatlarında değişikliklere sebep olacak bir hadisedir.
Çocuklar karar faslında ne kadar karışmasalar bile (uygun olanı da budur. Bu sadece anne-babanın alması gereken bir karardır) anne-babalarını, odalarını velhasılıkelâm hayatlarını paylaşacakları yeni aile ferdine onların da hazırlanmaları gerekir.
Ona kardeşi olacağı ne zaman söylenmeli
Çocuğunuz okul çağında ise hemen haberdar olmasında bir mahsur yoktur. Ama okul öncesi çağda ise aşağıdaki uygulamalara gidilebilir.
9 ay çocuk için uzun bir süredir. Ona hamileliğin ilk aylarından doğacak bebekten bahsederseniz hemen görmek isteyecektir. Bu yüzden ilk 3-4 ay geçtikten sonra söylenmelidir. Söylemeden hamileliğin sorunsuz olduğundan emin olunmalıdır. Yoksa olumsuz bir durumda çocuğun bu şoku atlatması daha zor olacaktır.
Eğer siz söylemeden komşu, akrabaların yardımıyla çocuk öğrenmişse ya da kendi fark etmişse artık gizlemenin hiçbir anlamı yoktur.
Ne zaman doğacağını sorduğunda aylardan bahsetmek yerine kar yağdığında ya da ağaçlar çiçek açtığında gibi ifadelerle anlatmayı deneyin. Çünkü okul öncesi çocuklarında henüz zaman kavramı gelişmemiştir.
Hamilelik sürecinde
Çocuğun yanında sürekli ne kadar yorgun olduğunuzdan bahsetmeyin. Yaramazlıkları karşısında durumunuzdan bahsederek çocukta suçluluk duygusu oluşturmayın.
Dinlenmeye ihtiyacınız olduğunda açıklama yaparak babasının yanına gönderin.
Kardeşine duyduğu merakını gidermek için ekografiye götürmeyin. Bu çocuk için ürkütücü bir deneyim olacaktır. Bırakın hayal etsin.
İlk kıskançlık tohumları
Evlerimizde ilk tohum, ikinci bir çocuğun dünyaya teşrif edeceğinin anlaşılmasıyla başlar. Başlangıçta ilginç görünen durum annenin son aylarında ağırlaşması ile isteksiz ve yorgun görünmesi ve çocuğu kucağına alamayışıyla kaygılandırıcı hale gelir. Çocuk bu durumdan tedirgin olur ve sevilmediği hissine kapılır. Bunu sınamak için bir dizi harekete girişir: Annenin çevresinde dolaşır, huysuzlaşır, ağlar, olmadık isteklerde bulunur, annenin sabrını ölçer. Anne sabırsızlandıkça onun kaygısı daha da artar.
Asıl gümbürtü eve kucakta bir yabancıyla gelinmesi ve herkesin o küçük yaratığın etrafında pervane olmasıyla kopar. Çocuk kız ise yeni doğan bebeğin de kız olması durumunda Ben varken ona ne gerek vardı Demek ki beni istemiyorlar diye düşünürken, bebek erkekse onun farklı olduğundan dolayı daha çok sevildiğini düşünmeye başlar.
Sonu gelmeyen komşu, akraba tebrikleri, gelen onlarca hediyeye, eskiden herkes onunla ilgilenirken şimdi pabucunun dama atılması da eklenince bebeğe karşı bir kızgınlık ve kıskançlık hissi geliştirir.
Evet artık o sevilmediğine kanaat getirmiştir. Çünkü artık yerini yeni gelen bebek almıştır.

Yukarı Dön
DENİZKIZI Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 5273
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2008 Saat 14:37
CryCryCryCryay çok zor yaa, kağanda çok kıskanıyor ,çok üzüyor beni nasıl davrancağımı bilemiyorum bazenCryCryCryCry
Yukarı Dön
snyozt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 211
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2008 Saat 20:50
bizde de var kıskanclik. yası da kucuk anlatıyorum ama anlamıyorda bazen vuruyor ne yapacagımı sasırdım.
ozellikle baskaları kardesiyle ilgilendiginde ilgiyi kendine cekmek icin neler yapıyor. ikisine de cok uzuluyorum gecer diye bekliyorum biraz buyudukce

Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2010 Saat 21:21
Bu konuyu eklediğimde hiç kardeş olacağını düşünmemiştim kızıma. Yeniden okuyayım dedim sizlerle de yeniden paylaştımWink
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3238
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2010 Saat 23:59
bizim az kaldi doguma
ama benim kiz bihaber valla kardes den
soyluyom ama daha kuçuk galiba anlamio :(

eve yeni bi ciyaklayan gelince anliycak anyayi konyayiTongue
Yukarı Dön
bertobat Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2355
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2010 Saat 22:46
benimde 1 yaş arayla iki bebeğim var inanılmaz derece rekabet içindeler şimdi biri ikibuçuk diğeri 1 buçuk yaşında bu rekabet çok sevimli geliyor ama büyüdüklerinde bu durum bizi çok endişelendiriyor bu konuda deneyimi olan arkadaşlar deneyimini enimle paylaşırlarsa mutlu olurum
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2010 Saat 23:46
Ben iyice zorlanmaya başladım bu meseleden... CryCryCryCryCryCry
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3238
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2010 Saat 13:40
Orjinalini yazan: Elif Hansa Elif Hansa Yazdı:

Ben iyice zorlanmaya başladım bu meseleden... CryCryCryCryCryCry

DeadConfusedkorkutma kiz beniiii

TongueTongue
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.