Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Kardeş İlişkileri & İkiz çocuklar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kardeşlerin Uyku Saati ve Odayı Paylaşmaları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKardeşlerin Uyku Saati ve Odayı Paylaşmaları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Selim ve Dilara`nin Güzel Annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1671
Mesajın Direkt Linki Konu: Kardeşlerin Uyku Saati ve Odayı Paylaşmaları
    Gönderim Zamanı: 11 Mar 2010 Saat 23:32

Merhabalar Özlem Hanım.Benim 2,5 yaşında bir oğlum 6,5 aylıkta bir kızım var.Oğlum  6. ayından beri odasında kendi kendine uyuyan bir çocuk çok şükür.Tabi arasıra düzensizlikleri oldu.Kızımda doğumdan beri yanımızda yatağında yatıyor. Kızım artık büyüdüğü için odasını ayırmak istiyorum ama şimdiki evimizde maalesef ona ayrı bir odamız yok.Yeni bir ev aldık ama evin teslimi,taşınmamız vs.. ne kadar sürer henüz belli değil.Abisinin odasında yatırmakta ne kadar uygun olur bilemiyorum.Oğlumun uykusu zaten hassas  seslere karşı.Kızım geceleri emmek için vs. uyandığında onuda uyandırır kesin.Ama yeni eve taşınmamız 1 seneyi bulursa o zamana kadarda kızımızın bizim odamızda olması ne kadar uygun olur?Ne yapmamı önerirsiniz bu konuda?Birde kızım gündüzleri uykusu geldiğinde kendi kendine uyumakta çok zorlanmıyor, genelde radyonun yanında müzik dinleyerek uyuyorSmile ama akşam uykusunda ya emecek ya kucakta olacak bi türlü kendi dalamıyor.Geneldede 2kardeşin aynı anda uykusu geliyor.Bu seferde ben hangisine bakacağımı şaşırıyorum.Oğlumu yatağına yatırıp gelene kadar kızım ağlıyor.Yanına gidip kucağıma alıncada yada emzirincede uyuyor.Bu neredeyse her akşam aynı şekilde oluyor.Eşimin işi yüzünden akşam uyku saatlerinde ben tek oluyorum ve ikisine birden bakmak bana çok zor geliyor artık.Bu uyku saatlerini daha kolay atlatabilmemin bi yolu var mıdır sizce?

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2010 Saat 15:49
aynı odada kalmaları bu yaşlarında sorun oluşturmaz, emme saatlerinde oğlunuz başlangıçta uyansa da sonrasında alışabilir. kızınızı odadan çıkartmanız oğlunuza da iyi gelecektir. gece uyturken de aynı odada yatıyor olmaları bir avantaj olabilir. oğlunuzu yatırıp kitap okurken kızınızı da emzirebilirsiniz
özlem
Yukarı Dön
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Selim ve Dilara`nin Güzel Annesi

Puanlar: 1671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2010 Saat 11:32

Nedense bana çok zor geliyo onları aynı odada yatırmak.Sanki düzenleri bozulacakmış gibi yada ben sık sık uyanacaklarından daha çok yorulacakmışım gibi.Biraz cesaretle denemem gerekiyor sanırım bunu.Kitap okuma konusundada oğlum kitapları çok seviyor ama bana hiç okutmuyor sadece kendi incelemek istiyor,sonra bana ordaki resimleri gösteriyor bende ilk önce kendim söylüyorum onların ne olduğunu sonrada ona tekrar ettiriyorum.Uyku saatlerindede Gece Bahçesi diye program var.Onu izlemeden yatmıyor.Bu uyku ritüelimiz oldu.Ordaki kahramanlar sonunda tek yataklarına yatıp uyuyorlar.Onlar yattıktan sonrada oğlum bay bay  yapıp yatağına gidiyor bende üstünü örtüp iyi geceler dileyip çıkıyorum.Şimdi kardeşide aynı odada oluncada aynı şeyi yaparmı bilmem.Çünkü kardeşi gündüz uyurken çok ses yaparak onu uyandırıyor, uyumasını istemiyor.Bende sadece kardeşi değil anne yada baba uyurkende kim uyursa uyusun ses yapmamamız gerektiğini anlatmaya çalışıyorum.Ama genelde inadına ses yapıyor.Şimdi aynı odada olduklarındada yine kardeşi uyumasın diye ses yaparsa.... Bunları denemeden bilemeyiz değilmi?Şu sıralar 2 çocukla ilgilenmekten sanırım çok yorulduğum için bunlar bana çok önemli konular gibi geliyor.Beni rahatlatacak cümlelerinize ihtiyacım var.Şimdiden teşekkür ederim.Sevgilerimle....

Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mar 2010 Saat 00:13
dediğiniz gibi deneyerek neler olcağını göreceksiniz. beraber yaşamayı öğrenecekler aynı odada uyumaları düşündüğünüzden kolay olacak
özlem
Yukarı Dön
OZERZ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2010 Saat 00:01
benim de biri 2.5 yasinda erkek digeri 2.5 aylik kiz olmak uzere 2 cocugum var. Kizim dogmadan once 40 indan sonra oglumun odasina aldigim yataga yatiracaktim ve hep oglumla da bu sekilde konustuk. Ama simdilik duzenlerinin hazır olmadigini hissettigim icin bu gece kizimin bizim oda daki  kucuk besigini kaldirip, yerine park yatagi kurdum. Oglumun aklinin karistigini fark ettim. Ani bir karar ile bu gece aynı oda da yatmaya basladilar. Az biraz panikledim ama sanirim her ikisi icinde bu daha dogru bir karar olacak.
Benim size sormak istedigim isin guvenlik kismi. Yani  2  kucucuk kardesin ayni oda da uyumasi konusunda nelere dikkat etmeliyim? Sonucta buyuk olan da en nihayetinde sadece 2.5 yasinda. Oglan hircin bir cocuk degil, kardesine de bilincli hicbir zarari dokunmadi. Ama lohusaligin verdigi birsey mi artik bilemiyorum heran gozum uzerlerinde olsun istiyorum.
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2010 Saat 17:20
evet oğlunuz küçük bu yüzden dikkatli olmak durumundasınız. ancak o da davranışlarını kontrol etmeyi yavaş yavaş öğrenecektir. bir iki gün sonra sorun çıkarsa kıznızı yanınanıza alabilirsiniz. bir kaç ay daha yanınızda yatabilir 
özlem
Yukarı Dön
bertobat Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2355
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2010 Saat 17:47
merhba özlem hanım benim yaklaşık 3 yşında oğlum var... kardeşi doğduğu zaman 6 aylıktı. ikiside ana kuzusu olduğu için şimdi 3 yaşında olan babası ile küçük olan benimle yatmaya başldı.....halada buşekil yatıyoruz....bizi ne gibi sorunlar bekliyo olabilir yardımcı olursanız sevinirim.
kinCi diiLim Ama Unutmam!..
şevkat qöSteriRim Ama ŞıMarTmaM.. !
Ciddiye aLıRıM ama KAPILMAM!..
DALGA GEÇERİM AMA KIRMAM..!
Huzur Veririm Ama Söz vermem!!
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2010 Saat 17:51
çocuklar kendi yataklarını ve odalarını bilmeli ve ayrıca ann-babanın da bir özel yaşamı olduğunu öğrenmeliler. en kısa zamanda çocukları odalarında yatırmaya başlamanız iyi olur
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.