|
Ketojenik diyet |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Rosenes ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Oca 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 May 2021 Saat 23:25 |
Hocam merhaba,Oğlum şu anda 4.5 yaşında. 16 aylıkken 38.5 derece civarı ateş ile havale geçirdi. 21 aylıkken boğaz enfeksiyonu olmuştu.Antibiyotik kullanıyorduk. Malesef sizden o zaman bihaberdim ve doktor bitene kadar kullanın dedi.Antibiyotiğin 9. gününde gözleri kaydı vücudu kilitlendi en fazla 5 dk sürdü. Oncesinde denizdeydik. Ve o gün çok uykusuzdu.Vücudu sıcaktı ama ateş miydi güneşten mi kaynaklı onu bilemiyorum. Havale/nöbet geçirdikten sonra da acilde fitil uygulandı. 2-3 hafta sonra Ankarada eeg çekildi ve bozuk çıktı. Doktor epilepsi dedi ve Depakine başladık.3 ay sonra tekrar ateşli bir hastalığı oldu ve ateşi 38.5- 39 civarı iken yine kasıldı,gözleri kaydı. 2-3 gün sonra tam olarak iyileşmese de ateşi yoktu. Gözleri daldı belli bir noktaya. Seslendim bakmadı ve hemen devrilip uyudu.Doktorumuzu değiştirdik. Şimdi Samsunda Haydar Ali Taşdemir e gidiyoruz yaklaşık 2.5 senedir. İlk gittiğimizde gen testi istemişti yaptırdık ve temiz çıktı gen testi.Ve hiç nöbet geçirmedi bu 2.5 senede. En son 7-8 ay önce eeg çekildi ve bozuk çıktığı için ilaca devam ediyoruz.Doktorumuz son 4 yılda hiç nöbet geçirmeyecek, son 2 eeg si temiz çıkacak ve konuşma anlamında yaşıtlarını yakalayacak.Bunlar olursa ilacı bırakabiliriz dedi. (Konuşma sorununu size danışmıştım ne yapabiliriz diye.Anaokuluna/kreşe başlayana kadar bekleyelim demiştiniz)Bu arada 3 ayrı çocuk nöroloji doktoru konuşma sorununun epilepsi ile bir ilgisi olmadığını söyledi. Benim size sorum Ketojenik diyet hakkında ne düşünüyorsunuz. Ketojenik diyet uygulayan Orkide Güzel’e de çocuğumuzu göstermek istiyoruz ama sizin fikrinizi de almak istedim. |
|
Rose
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ilaclarla netice alabildi iseniz, fazla kurcalamayin.... Ketojenik diyet herkeste iyi sonuc vermez, nobetler
gene olursa, o zaman dusunulebilir.. Ketojenik diyet denilen sey, karbonhidratli gidalari (unlu gidalar, tatlilar) kesilir veya azaltilir. Yag ve Etli gida oranlari arttirilir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Şub 2024 Saat 19:45 |
|
![]() |
|
Rosenes ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Oca 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tamam hocam çok teşekkür ederim değerli vaktinizi ayırdığınız için.
|
|
Rose
|
|
![]() |
|
ayse12 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Şub 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 13 |
fazla yağlı yersek bir zararı olurmu
Düzenleyen ayse12 - 11 Şub 2024 Saat 20:02 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Turk doktor palavralarina kanmayin.
Charlies' Foundation'dan, Diyet listesine bakin. Bu ise bir girersem, nasil burnumdan getirilecegini tahmin edebiliyorum.
|
|
![]() |
|
ayse12 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Şub 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 13 |
ketojenik diyette 2 -3 aydır meyve bakliyat alımı yok. baş ağrısı var sebebi ne olabilir ne yapılmalı nereye gidilmeli? çabuk oksijensiz kalıyorum
Düzenleyen ayse12 - 13 Şub 2024 Saat 21:38 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|