|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
maydanoz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 May 2016 Saat 17:17 |
hocam merhaba, 4 aylık bir kızım var, 2450 gr 49 cm doğdu. su an 3600 gr 56 cm. doğduğu günden beri kusuyor. bu kadar az kilo alması normal mi sizce? bir de en son yapılan tahlillerde ck ck-mb değerlerini de istediler, ck 1004, ck-mb 103 cıkmış, çok yüksek görünüyor. bu değerler ne anlama geliyor? ast ve alt si de 130 150 lerde cıkıyoronu düşürmek için ilaç verdi ama başlamadık henüz, bilgilendirirseniz çok sevinirim.
|
|
![]() |
|
maydanoz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam bu arada 25. gününden beri doktorlara götürüyoruz bebek reflüsü diye ilaç veriyorlar, gaviscon, gastrodus, zantac, biogaia, lansor, flagyl ve adını hatırlamadığım bi antibiyotik daha kullandık. bu kadar ilaç kullandiğimiz için çok rahatsızım. kusması da devam ediyor. bir sürü tahlil yapıldı idrar yolu enfeksiyonu var dediler gaitada lökosit var dediler sonuç olarak birçok ilaç kullandık. tahliller çok fazla diye eklemedim ama görmek isterseniz eklerim. ikinci ayı boyunca kakası hep suluydu ve o ay neredeyse hiç kilo almadı. pilor stenozundan şüphelendiler çok şükür çıkmadı. geçen ay alerji testleri de yapıldı negatif çıkmasına rağmen son gittiğimizde inek sütü alerjisi olabilir diye bana diyet verdiler.
hocam sizce bebeğimin nesi var ya da bişeyi var mı? artık doktor doktor dolaşmaktan ve bebeğime ilaç vermekten çok sıkıldım:(
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118156 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu aptalliklari emin olun, her hastaya uyguluyorlar... 1- CK ve CK-MB niye bakiliyor?? Cocugunuz bobrek hastasimi? Idrada protein cikti ve her yeri odemden sismi???
2- Kaka sekli nasil?? Civik ve sik kaka yapiyorsa, cok yedigi icin kusuyor olabilir. Premature dogan bebeklere verilen mama miktarlari ve emzirme sureleri diger bebeklerden farklidir. 3- Karacigeri buyukmu?? AST ve ALT'ye niye bakildi/ 4- Bebekelrde REFLU OLMAZ... Turk doktorlarinin uydurmasidir. Ona; Regurjitasyon denir ve oyle tedavi edilmez!!
Ilaclarin tamamini birakin, sadece ictigi mama veya anne sutu, gunde;400ml'den fazla olmasin, ona dikkat edin, 2 gun sonra sonucu yazin. Bu arada eski mailleri okuyun Ayrica ilk sayfadaki, yazarlar bolumunde; benim makalelerim arasindaki, "Yeni Doganin Ozellikleri" makalemi okuyun.
|
|
![]() |
|
hocam öncelikle vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. eski maillerinizi birkaç aydır okuyorum ama o kadar çok doktor dolaştık bizi o kadar korkuttular ki kafam çok karışık.
1-bunu isteyen doktor idrar tahlili istemedi, ödem şişlik vs yok zaten. idrar tahlilini ıkıncı ay civarında yaptırmıştık iye diye antibiyotik vermişlerdi iye olmadığını sizden öğrenerek ilacı kesmiştim. 2-kakası ikinci ay boyunca yeşil sulu mukusluydu ve günde 6 7 kere yapıyordu ama kafamı karıştıran kilo almaması oldu çok yese kilo alması gerekmez mi? ki ikinci ayda neredeyse hiç almadı. bir aydır kakası hardal rengi kıvamlı ve günde 1 2 kereydi bu ayda 300 gr almış, bu arada bu ay hepgaviscon kullandık kakaya etkisi olur mu bilmiyorum ama gaviscona başlayınca kakası düzene girdi iki gündür vermiyoruz çocuk yine cıvık oldu. |
|
![]() |
|
3-karaciğer boyutu normal, tüm batın usg çekildi hem de 3 kere:( hatta ikincisinde piloraspazm lehinedir yazıyor bunu da sizde okumuştum ama gittiğim hiç bi doktor önemsemedi, pilorspazmı tam olarak nedir hocam? o zaman röntgen de çekilmişti kaskad mide sarkmış mide gibi ifadeler vardı doktorumuz da net açıklama yapmayınca şüphe kaldı içimde.
hocam son olarak kızım 38+4 te doğdu yani vaktinde doğdu ama düşük kilolu, iki saatte bir emzirmemi önerdiler onu da denedim ama çocuk iki saat boyunca hep ağladı sürekli emmek istiyor ne yapmalıyım sizce? kusma şekli de ilk ay mama da veriyordum emer emmez olduğu gibi kusuyordu mamayı bıraktığımdan beri o kadar kusmuyor ama şu an da kusmadan önce bayağı kıvranarak ağlıyor gaz sancısı gibi, gaz da çıkararak kusuyor.pilor spazmı mı yoksa sadece gaz sancısı mı?
|
|
![]() |
|
hocam çok oldu kusura bakmayın ama şunu da ekleyeyim; ilk ay mama ve meme verirken de çocuk sadece 300 gr kadar aldı o yuzden mama vermeyi kestim ben de. sizin yazılarınızı okudukça rahatlıyorum ama bu kadar az kilo alması beni tedirgin ediyor, zeka gelişimini etkiler diyen bile oldu, etkiler mi gerçekten?
bir de hocam şu an sadece emziriyorum sütün miktarını nasıl ayarlayabilirim sağıp mı vereyim başka bi öneriniz var mı? çok teşekkür ediyorum hocam.
|
|
![]() |
|
hocam bir de 4 aylık bebek için günde 400 ml çok az değil mi? ilk ay bile o kadar az içmiyordu, kusura bakmayın ama kafama takıldı, cok ağlıyor ve sadece memede sakinleştirebiliyorum sürekli memede olmak istiyor, ne yapacağımı şaşırdım:(
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118156 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ac kaldiginda; Top-top, sert kaklar yapar. Bu sekilde kaka gormediginiz surece, ac kalmiyor demektir. 1 kilo eksikle dogan bir bebek, normal "Boy-Kilo" cetvelleri ile degerlendirilemez.. AMA, genede bariz kilo acigi var ve bu acik artmis durumda. Pylor Spazmi olabilir. Bir Cocuk Cerrahi gorsun. Artik Cocuk doktorlari arasinda bu hastaligi bilen kalmadi.. Simdiki cocuk doktorlarina gore butun kusmalarin sebebi; Reflu!!!
Bu aptallarla ugrasmayin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|