Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kilo alımı azaldı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKilo alımı azaldı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
formaline Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesajın Direkt Linki Konu: Kilo alımı azaldı
    Gönderim Zamanı: 07 Tem 2011 Saat 11:27
Merhaba Doktor Bey,
Oğlum 4.350 gram 53 cm doğdu. 1.ay 5900, 2. ay 7400 gram kiloya geldi. şuan 80 günlük ve kilosu 7600 gr, boyu 66 cm. kilo alımı neden yavaşlamış olabilir?boya verdiğini söylüyorlar ama memeyi sadece uykudan kalktıgında uyku sersemi alıyor, ayıkken emmiyor, emse de kusuyor. kakası da bir haftadır çok sulu. ne yapmalıyım? buarada devamlı ellerini kemiriyor dudaklarını ısırıyor, diş çıkarıyor olabilir mi? teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119839
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Tem 2011 Saat 09:37
Oğlunuz 5.5 aylık cesametine erişmiş ve siz hala "-kilo alımı neden yavaşladı-" diye soruyorsunuz.. İnsaf, garibim daha ne yapsın. Hiç çocuğu üzmeyin, zorlamayın, uykusuna, meme emiş saatlerinede karışmayın, o işini çok iyi biliyor.İştahlı bebeklerin hepsi, ellerini kemirir, diş ile filan bir ilgisi yok. Bu onun yemek üstüne  "keyif sigarası" gibidir.. Zorlarsanız kusar.  
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Tem 2011 Saat 14:52
yanıtınız için teşekkür ederim, gelişiminin ilerde olduğunu ben de biliyorum Doktor Bey ancak bir hafta önce 8 kilo olan çocuk şuan 7400 olmuş ve memeyi almak istemiyor.önceden de yemesi için zorlamıyordum şimdi de zorlamıyorum.farklı yerlerde ve zamanlarda tarttıgım için yanlış ölçülmediğine de eminim.endişeliyim...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Tem 2011 Saat 10:04

Acele etmeyin, "bir çiçek ile bahar olmaz".. Ancak, bu durum devamlılık arz ederese, o zaman bir şeyler düşünülebilir. Genelde sıcak havalarda bu hep rastladığımız bir durum. Fazladan meme verdiğinizde kusması, zorlamanızın da bir işe yaramayacağının işaretidir.

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Tem 2011 Saat 14:39
Çok saolsun içim biraz olsun rahatladı, kilosu daha da azalırsa size tekrar danışacagım.iyi günler
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Tem 2011 Saat 13:56
Doktor bey ne yapacagımı bilemedim size tekrar danışmak istiyorum. (3 aylık) bebeğimin bugün saglık ocağında kilosuna baktırdım 7300 gr çıktı. 1ay önce 7400 gr idi. kaka yapma sıklığının azalacağını biliyorum ama 4-5 gün öncesine kadar emmesi, kakası düzenliydi. şimdi kaka yapmıyor, uyanıkken devamlı ağlıyor tepiniyor çığlıklar atıyor, gaz sancısı desem her dakika omzumda, gazını da çıkarıyorum. gece ise yarım saatte bir uyanmaya başladı. bugun de sabahtan beri memede uyukluyor, uyanınca ağlıyor. sütüm eskisi gibi gelmiyor, aç kalıyor olabilir mi? evimiz sıcak da değil, zaten zıbınla gezdiriyorum. rahatlasın diye yıkıyorum, yok. ne olmuş olabilir bu 4-5 günde? ne yapmalıyım bilemedim, çok yoruldum...

Düzenleyen formaline - 12 Tem 2011 Saat 16:23
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2011 Saat 10:11
Aç kalıyor olabilir, bir mama teklifinde bulunun, bakalım alacakmı.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.