|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
fustun ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Tem 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2017 Saat 09:16 |
Kadir bey merhaba. Kızım 31 Mart 2017'de 39 haftalıkken doğdu. Şu an 5 aylık olmak üzere. 3. aydan itibaren doktoru kilo alımını az buldu ve mamaya başlayın dedi. Ben sütüm varken mama neden vermem gerektiğini anlamadım ve vermedim. Doktor değiştirdik. İkinci doktor, boy uzaması ve nörolojik gelişimi iyi olduğu için sıkıntı yok dedi. Idrar kültürü istedi, temiz çıktı. Doğduğundan beri sadece anne sütüyle besleniyor. 1 aydır 10-12 günde bir kaka yapıyor. Rengi, kıvamı iyi. Çişli bez sayısı yeterli. Benim içim aslında rahat olsa da bebeğim gözüme gerçekten ince gözüküyor. Genetik olarak ben de boyuma göre hep inceydim. (1.63 boy 50 kilo) El yazısıyla yazılmış boy-kilo şemanıza baktığımda da kilosunun az olduğunu görüyorum. Bu gidişle 6. ay doğum kilosunu ikiye katlaması mümkün gözükmüyor. Kadir bey bebeğimin kilo alımı gerçekten yetersiz mi ve eğer öyleyse sebebi ne olabilir? Ne yapmam gerekiyor, ne önerirsiniz? Doğumdan itibaren tartılarını yazıyorum ve değerli yorumunuzu bekliyorum. Saygılar. Doğum kilosu: 3.410 Boy:49.5 Hastane çıkış: 3.275 1. ay: 4.350 Boy:53 Baş:37.5 2. ay: 5.115 Boy:? Baş:38.5 3. ay: 5.400 Boy: 58.5 Baş: 39 4. ay: 5.680 Boy:63 Baş:40
Düzenleyen fustun - 30 Ağu 2017 Saat 17:42 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Goruyorsunuz degilmi!!! Nasil da hemen; "Idrar kulturu: istiyor!! Durust bir doktor olsa; once bir "Idrar Tahlili" yaptirir.. Allahtan, Laboratuvar, duzgun is yapmis!! Kilo alimi ilk aylarda iyi gitmis, 3. ayda: 300gram eksik, 4.ayda; 700gram'a cikmis... Eger hala SADECE; Anne sutu aliyorsa, takviye gerekiyor demektir... Bu aylarda artik mamalara ihtiyac kalmaz, "Kutu sutlerinden" verebilirsiniz. Gunde 1 ogun; (memeden sonra) 50ml sut ile baslayin, aldigi surece sayi ve miktarlari arttirin.. Sutu daima anne memesinden sonra verin. (NOT: Bazi bebekler, karinlari doyduktan sonra da anne memesini isterler, verin.) |
|
![]() |
|
fustun ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Tem 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkür ederim yorumunuz için Kadir bey.
Sadece günde 1 puff D vitamini veriyordum. Ekstra olarak multivitamin takviyesine başlayayım mı? Kilo alımına faydası olur mu? Demir takviyesine gerek var mı? 2 ay yokum demişsiniz o yüzden bu bilgiyi de erken de olsa sormak istedim. Saygılar. Düzenleyen fustun - 31 Ağu 2017 Saat 07:24 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|