Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kilo alımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkilo alımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
selcen Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 163
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı selcen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kilo alımı
    Gönderim Zamanı: 24 Eki 2014 Saat 00:42
Hocam ben de sağlık personeliyim. Bebeğim 36 haftalık 2300 kg 42 cm doğdu. su an 117 günlük, 5100 kg 55 cm. bebeğimde 13.günden itibaren azalmayan kolik var. sadece anne sütü alıyordu. kilo alımı haftada 200 gr a düştü. günde 1 2 defa SMA mama vermeye başladım. 1 ay içinde boyu hiç uzamadı. gündüz uykusu hiç yok. akşam 8 de başlayıp 10 da biten kolik ağlamasının dışında gündüz de çok mızmız. ek gıda vermeli miyim? verdiğim mama doğru mu? bir seferde 100 cc bile içmiyor. Kaç cc içmeli? cevaplar için çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118691
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2014 Saat 04:45
Once; kakasina bakin... Hardal kivaminda ve Altin sarisi renkte kaka yapiyorsa, anne sutu yeterli geliyor, o yuzden ilave mama almiyor demektir. Ac kalsa idi; top-top sert kakalar yapacakti.
Kiz oldugunu Kabul edersek (bebegim lafi cinsiyet belirtmez!):
3.5kg doganlara gore; 1.3kg eksigi var. Dogumdaki 1.2kg eksigi kapatamamis... Ek gida gerekiyor gibi.
Boyu; 7cm kisa... Dogumdaki; 8cm acigi az da olsa kapatmis. Acele etmeyin, Annesutunu son damlasina kadar verin, ustune ne kadar verebilirseniz, o kadar verin.
Asiri beslediginizde, sari olan kaka rengi "yesil' olur..
Sizin durumunuzda, "hesap yapmak" cok zor... Ancak; deneme-yanilma ile dogruyu bulabilirsiniz..     Acele etmeyin.
Yukarı Dön
selcen Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı selcen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2014 Saat 09:17
Hocam bebeğim kiz. Kakasi bazen altın sarısı bazen de yeşil oluyor, Sizin yazilarinizdan okuduğum için ogrendim, yesil olunca fazla beslemiyorum. Dr 3 saatte bir emzir dedi. Ona pek uyamiyoruz çünkü çok mizmiz bi çocuk. Mama sayisini artirsam faydasi olur mu? Benim Sütüm fazla beslemiyor sanirim kizimi. Tesekkurler hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2014 Saat 19:06
Anne sutunu son damlasina kadar verdiginizden emin olduktan sonra, istediginiz kadar mama teklif edin ve istedigi kadarini verin. Kakanin tek basina "yesil" olmasi cok onemli degil, SANCI ile beraber olursa, onemlidir, o zaman mamayi azaltirsiniz..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Eki 2014 Saat 19:07
Yukarı Dön
selcen Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı selcen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2014 Saat 21:47
Hocam cevaplar için teşekkür ederim. Benim kızım yaklasik 2. Ayliktan beri gece uyanmadan 7 saate yakın uyuyor. Kilo aliminda azalma olduğu için gece kaldırıp beslemeye basladim. Fakat kilosu artmadi. Sizce gece uykusundan uyandırmalı mıyım?  
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2014 Saat 00:02
Kilo almasi azalanlarda gece beslenmesini uyguluyorum.. Zaten bu aylarda, hic uyandirmadan bile memeyi verebilirsiniz, uykusunda alir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.