| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
kartanesi
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 336
|
Konu: kilo Gönderim Zamanı: 23 Tem 2012 Saat 09:17 |
Merhaba Hocam;
Oğlum 29.10.2008 doğumlu.Çok iştahsız ne yapacağımı bilmiyorum.Ne balık yağı kullanıyorum ne de çinko.Boyu da kısa aynı zamanda.Bu aralar hiç iştahı yok.Eskiden sütünü bari güzel içerdi şimdi o da yok.Psikolojim baya bozuldu.1 yıldır 15 kilo.Geniz eti problemimimz de var.Bu büyüme geriliği yapar mı acaba?
Boyu da 94 cm.3 yaş 9 aylık oğlum.
|
|
http://imageshack.us/
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119797
|
Gönderim Zamanı: 23 Tem 2012 Saat 11:07 |
|
Haklısınız, biraz geriden geliyor. "Sipraktin sirop" : Günde 2x1 ölçek 1 hafta kullanıp, 3 gün ara verin. Gerekirse, bu işlemi tekrarlayın.
|
 |
kartanesi
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Tem 2012 Saat 16:24 |
· Hocam oğlumun boynunda çok sayıda büyükleri 2,5cm i bulan(1,5 yıldır var) büyüyen lenf bezeleri mevcut.Doktorumuz bize de kalp de üfürüm var demişti ama biz önemsemedik ve gitmedik.Bunlar gelişiminde etkili olur mu?Kötü bir hastalığı olabilir mi acaba?
· Hocam bir de oğlumun uzun süredir devam eden daha doğrusu geçmeyen burun hırıltısı ve öksürüğü vargeniz eti problemimiz de var.Bu durumda da kullabilir miyim sipraktini? Çünkü bu sıkıntımız bitmiyormuş gibi geliyor.Hocam nolur bana bir yol gösterim kafam çok karışık?Artık koşturmaktan yoruldum
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 23 Tem 2012 Saat 21:25 |
Sipraktin'i her hal-ü kârda kullanabilirsiniz. Boynundaki "lenf bezleri" deri altında ellendiğinde oynuyor ise, tehlikeli bir şey yok demektir.
Kalpteki üfürüm için bir şey diyemiyeceğim. Dinlemeden çok zor.
Burnuna 4 saatte bir (uyanık iken) Serum fiz, (her bir burun deliğine) 10' ar damla damlatın.
|
 |
kartanesi
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2012 Saat 12:26 |
Merhaba Hocam;
yeni bir konu açmak istemedim.Oğlumu kalp doktoruna götürdük,ultrasonla baktı ve kalbini dinledi.''ben bir sorun göremiyorum kalpde delik falan yok,hafif bir üfürüm ama önemli değilmiş gibi görünüyor dedi.Acelesi yok yolunuz düştüğünde çocuk kalpçisine götürün belki kalbin arka tarafında delik olabilir benim makinam o kısmını görmüyor dedi.
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2012 Saat 09:58 |
|
Doğru, acelesi olan bir durum değil. Çok muhtemelen, "Fonksiyonel sufl" denilen bir üfürüm. Çocukta bir sıkıntı hali olmadıkça bir şey yapmayın.
|
 |
kartanesi
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2012 Saat 08:31 |
Hocam;oğlum şuan 15.8kg oldu.Boyu uzun zamandır ölçülmüyor.1-Boynundaki lenf bezleri halen küçülmedi.Boynun iki arafında da var.en büyüğü 2 kesme şeker büyüklüğünde(1,5 yılı geçti ben farkedeli).Allah korusun kötü bişey olsa farkedilirdi değil mi?Kimi doktor bademciklerin uzantısı dedi.kimisi önemli değil lenf bezleri şişebilir ,birbirine yapışık üzüm salkımı gibi olmadığı sürece sorun yok dendi.Hocam öyle korkuyorum ki anlatamam.Bunlar bademcik uzantısı değil ben eminim.2-Oğlumda geniz eti de vr aldırmadık.Baya sıkıntılı nefesi kesiliyor bazen uykusunda.N e yapmalıyız Hocam.3-Birde hayalarına doğru inen kanalda şişlik var .Kimisi kasık fıtığı,kimisi hidrosel kimisi de kordon kisti dedi.Kesinlikle kordon kisti değil çünkü gece yatınca küçülüyor,
Hocam lütfen yardımcı olun artık ben de hastalandım düşünmekten(antidepresan kullanıyorum.)
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2012 Saat 20:22 |
1- Lenf bezlerini 7 yaşına kadar ara ara göreceksiniz. Kontrollarında zaten bakarlar.
2-Bir Çocuk cerrahının görmesi, gerekirse US yapılması gerekebilir. Bunların arasında en mühim ve acil olanı "inmemiş testislerdir", ondan sonra fıtık gelir..
|
 |