|
Kistik fibrozis belirsizliği |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Yazar | |
Esrazeynep ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ara 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Esrazeynep
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam merhaba bebeğimin doğdundan beri kakası mukuslu bahsetmiştim.. Tabi alerji konusu geçti ama ben diyet yapmadım hiç. Bu gün kakada kan gördüm kızım tam 90 günlük oldu ve 7 kilo..3600 doğmuştu. Sizce kanın ve mukusun kistik fibrozis ile ilgisi var mı??
Neden olmuştur?? Beslenme düzeni henüz yok ama saat başı emmek istiyor. Tek anne sütü alıyor
|
|
Esserzey
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120804 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
7 kilo; 5 aylık bebek kilosudur. Bu kadar anormal fazla yedirtirseniz, tabiiki de kakasında mukus da çıkar, kan da çıkar!
Günde 4 defadan fazla beslemeyin. Yoksa,sizi "yalancı emzik" diye kullanmaya başlar. Sakın Türk doktorlarının aklı ile iş yapmayın! Bebek beslenmesi hakkında hiçbir bilgileri yoktur. Kistik Fibrosis?? lafı bile tartışılmaz! YOK!
|
|
![]() |
|
Esrazeynep ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ara 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Esrazeynep
Hocam tekrar merhaba. Bizim genetik rapaorumuz çıktı benim ve şimde iki gen tesbit edildi kızımda olan. Patojen olan bende belirsiz gen eşimden geçmiş.. Genetik bölümü hasta olabilir ama olamayabilir gen araştırmaları belirsiz diyor..cftr2 kaydında hasta edecek düzeyde değildir bilgisi olmasına rağmen klinik önemi belirsiz olarak yazılmış. Bebeğin klinik durumu değerlendirilmeli diyor.. Göğüs bölümü 3 ayda bir ucu açık süre takip edeceğiz hasta değil ama ilerde olabilir diyor ter testi yapılacak bu nasıl mümkün? Hocam size soruyorum çünkü bizim dayanma gücümüz kalmadı ağlamaktan.. Siz asla hasta değil dediniz biliyorum ama son kez sormak istiyorum sonuca böyle kesin bir cevap bir tek sizden alabiliyorum siz de öyle bir yük altına giremezsiniz emin olmasanız.. siz ce nelere dikkat etmeliyim hasta olup olmadığını anlamak adına??
3 ay 1 haftalık şuan 7800 gram kakası kokusuz ve bazen 3 kez bazen 1 Anormal bir terleme yok tuz yoğunluğu yok Anlamsız öksürük yok Lütfen hocam Bana akıl verin ben cocuğu 3 ayda bir boşuna yıpratmak istemiyorum ya da hasta mı şüphesiyle ömür geçirmek istemiyorum..
|
|
Esserzey
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120804 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Boşuna uğraşıyorsunuz.
Neyi takip edecek? Hasta olsa; gelişmesi geri olur, sık solunum yolu hastalıkları geçirir. Sarışın ve mavi gözlü olanlarda sık görülür.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Esrazeynep
Hocam bir kez grip oldu.. Evd egeeçti gitti. Gelişimi gayet iyi.ama takip etmeleri acaba hasta olacak mı düşüncesi beni bitirdi. Ne yapmalıyım.
|
|
Esserzey
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Takip isteği!!!! Tamamen duygusal!!
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Esrazeynep
Hocam siz gerek yok çocuğu boşuna getirip götürme derseniz gitmicem o kadar kıyıdayım..belşrti vermezmiydi 4 aylık??
|
|
Esserzey
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
İnsan teması o aylarda az olduğu için solunum yolu hastalıkları olmaz.
Kalabalık içine girince veya kreş/okul başladığında ilk 2 seneniz her çocukta olduğu gibi çok hastalıklı geçecek. Genellikle ailelri bu dönemde tuzağa düşürürler. Yazılarımı okuyun. Diyelim ki, bunların dediği gibi bir durum var!! Ne yapacaklarmış?? Çocuğun genetik yapısını mı değiştireceklermiş? Rahat olun. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|