Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızamık ve Kızamıkçık Arasındaki Fark
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKızamık ve Kızamıkçık Arasındaki Fark

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 406
Mesajın Direkt Linki Konu: Kızamık ve Kızamıkçık Arasındaki Fark
    Gönderim Zamanı: 28 Mar 2013 Saat 16:21
Hayırlı günler hocam. Ben kızamık ve kızamıkçığın belirtileri nelerdir bunu merak ettim? İnternette tatmin edici cevaplar bulamadım. Komşumun oğlunun gittiği kreşte kızamıklı çocukların olduğu söylenmiş o da endişelenmiş baya. Bana sordu döküntüler neye benzer nasıl başlar diye ama ben de bilmiyorum dedim.:( Oğlu bir iki gün ateşlenmiş ve kılların bitim yerinde göğüs kısmında döküntüler olmuş ve sönmüş. Şimdiden teşekkürler hayırlı günler hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118321
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2013 Saat 00:14
1-KIZAMIK: 3-4 gun yuksek atesden sonra, dokuntuler baslar, dokuntuden sonra da ates 2-3 gun devam eder.  Cocugun genel durumu bozuktur, mizirtidir. Gozleri kirmizilasir, cilt dokuntulerinden once yanak iclerinde; "Koplik lekeleri" denilen lekeler olur.
2- Kizamikcik: Ates, belli belirsizdir.  Ates duser, dokuntu baslar, kulak arkalarinda, simetrik, "nohut buyuklugunde" sert, lenf bezleri vardir. Genel durumu iyidr, keyfi yerindedir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.